The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Alle geruchten over de OnePlus Nord

Waar OnePlus tot nu toe vooral smartphones in de topklasse maakte, komt het merk op 21 juli met een middenklasse toestel: de OnePlus Nord. Op deze pagina houden we je regelmatig op de hoogte van de geruchten die over het nieuwe toestel verschijnen. Na de lancering bestel je de OnePlus Nord hier als eerste.

OnePlus Nord release (informatie op basis van geruchten)

Productnaam OnePlus Nord
Releasedatum 21 juli 2020
Aantal camera's 4 achter, 2 voor
Snelladen Ja, op 30 Watt vermogen
Prijs Maximaal € 500,-

4 camera's, waaronder groothoeklens en macrolens

De geruchten over de aanwezigheid van 4 camera's aan de achterkant worden steeds hardnekkiger. Uit gelekte gegevens blijkt dat de OnePlus Nord inderdaad 4 camera's heeft. Het leek weet te vertellen dat de smartphone naast een 48 megapixel standaard camera over een groothoeklens beschikt. Hiermee passen bijvoorbeeld ook grote gebouwen op de foto. De derde camera zou een macrolens zijn, waarbij je ook objecten van erg dichtbij scherp fotografeert. Het kwartet zou worden gecompleteerd door een dieptesensor. Hiermee creeer je een scherptediepte-effect, bijvoorbeeld in portretfoto's.

Bron: Hardware.info; 'OnePlus Nord krijgt vier camera's achterop, waaronder 48MP-sensor', 8 juli 2020

Middenklasse Snapdragon 765G processor

In een interview met TechRadar verklapt Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, dat de OnePlus Nord beschikt over een Qualcomm Snapdragon 765G processor. Deze middenklasse processor zorgt ervoor dat het toestel geschikt is voor normaal gebruik. Bij taken als Whatsapp, Instagram en YouTube zal de nieuwe OnePlus smartphone niet haperen. Deze processor zorgt ervoor dat het toestel geschikt is voor 5G. Met de nieuwe OnePlus Nord profiteer je dus van dit nieuwe, snelle mobiele netwerk.

Bron: Techradar.com; Exclusive: OnePlus Nord chipset, 5G and 3 key focuses revealed, 1 juli 2020

Toestel heet OnePlus Nord en kost maximaal € 500,-

OnePlus heeft via Instagram zelf bekendgemaakt dat het nieuwe toestel de OnePlus Nord gaat heten. In een Instagram story op dezelfde pagina licht OnePlus ook een tipje van de sluier op over de prijs van het toestel. Een exacte prijs noemt de fabrikant niet, maar de OnePlus Nord gaat sowieso niet meer dan € 500,- kosten.

Bron: Instagram.com; oneplus.nord, 30 juni 2020

2 selfiecamera's

Uit gelekte renders blijkt dat OnePlus voor het eerst een dubbele selfiecamera op een smartphone plaatst. Linksboven in het scherm zou plaats zijn voor een 32 megapixel camera en een 8 megapixel camera. Die laatste camera zou een groothoeklens zijn. Met zo'n groothoeklens past bijvoorbeeld je hele vriendengroep op je selfie. Ook de 32 megapixel camera aan de voorkant is opvallend. In de duurdere OnePlus 8 serie zat bijvoorbeeld een minder scherpe 16 megapixel selfiecamera verwerkt.

Bron: AndroidCentral.com; Exclusive: OnePlus Nord has dual 32MP + 8MP front cameras, 26 juni 2020

Lancering in juli

OnePlus 8 Nord

OnePlus heeft een Instagram account aangemaakt om hints over het nieuwe toestel te posten. De eerste hint is een morsecode. Uiteraard hebben we hem ontcijferd: de code staat voor 'juli'. Een precieze datum weten we dus nog niet, maar we weten wel dat OnePlus het nieuwe toestel in juli gaat onthullen.

Bron: Instagram.com; onepluslitezthing, 23 juni 2020

Snellaadfunctie

Uit een uitgelekt rapport van TUV Rheinland blijkt dat je het nieuwe OnePlus toestel razendsnel oplaadt. Het Duitse bedrijf keurt en certificeert technische producten. Volgens het gelekte document kan de nieuwe smartphone opladen op 30 Watt. Dit is hetzelfde vermogen als bij toptoestellen als de OnePlus 8 en 8 Pro. Deze smartphones laad je binnen 30 minuten al voor de helft op.

*Bron: Androidworld.nl; ‘OnePlus Nord verschijnt bij keuringsinstanties met 30 watt-oplader’, 20 juni 2020 *© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.361 beoordelingen