The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de OnePlus 8 met de OnePlus Nord

Waar OnePlus zich normaal gesproken alleen focust op flagship smartphones, lanceerde het merk op 21 juli 2020 een middenklasser: de OnePlus Nord. In het verleden bewees OnePlus dat ze goede smartphones maken voor een scherpe prijs. Reden genoeg om de OnePlus Nord te vergelijken met het flagship, de OnePlus 8. In dit artikel vertellen we je wat de overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones zijn.

OnePlus 8

256 GB opslagcapaciteit | 6,55 inch full hd scherm | Android 10
659,-
niet meer leverbaar
  • Dit toestel is krachtig en snel genoeg voor de zwaarste games en apps.
  • Maak mooie foto's met de geavanceerde camera's.
  • Je laadt de OnePlus 8 razendsnel op met de meegeleverde Warp Charge lader.
  • Je bedient het grote 6,55 inch full hd scherm lastig met één hand.

OnePlus Nord

256 GB opslagcapaciteit | 6,44 inch full hd scherm | Android 10
419,-
op voorraad
  • Met een standaard-, groothoek- en macrolens heb je voor meerdere situaties een geschikte camera.
  • Maak scherpe video's in 4K kwaliteit.
  • Je laadt de OnePlus Nord in een handomdraai op met de meegeleverde Warp Charge lader.
  • Dit toestel is niet krachtig genoeg voor de zwaarste apps en games.
  • Je maakt minder scherpe foto's dan met de OnePlus 8.

Vergelijking OnePlus 8 en OnePlus Nord

OnePlus 8 OnePlus Nord
Snelheidsklasse Uitstekend Zeer goed
Camerakwaliteit Zeer goed Zeer goed
Scherm 6,55 inch full hd 6,44 inch full hd
Batterijcapaciteit 4.300 mAh 4.115 mAh
Opslaggeheugen 128GB 128GB (8 GB werkgeheugen) of 256GB (12 GB werkgeheugen)

Snelheid en opslag

OnePlus 8 kracht

OnePlus 8: krachtig genoeg voor de zwaarste taken

De OnePlus 8 beschikt over een krachtige Snapdragon 865 processor. Hiermee gebruik je de smartphone voor de zwaarste taken. Denk bijvoorbeeld aan fotobewerkingsprogramma's of grafische games als Call of Duty. Met 8 GB werkgeheugen schakel je bovendien razendsnel tussen verschillende apps. Ook wanneer je veel apps tegelijk opent, blijft het toestel vlot werken. Met 128 GB opslagcapaciteit heb je normaal gesproken genoeg ruimte voor je apps, foto's en andere bestanden. De opslagcapaciteit is dan ook niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Processor OnePlus Nord

OnePlus Nord: geschikt voor dagelijks gebruik

De middenklasse Snapdragon 765G processor van de OnePlus Nord is krachtig genoeg voor dagelijks gebruik. Je gebruikt social media, Netflix of YouTube zonder problemen, maar bij zware apps en games hapert het toestel sneller dan de OnePlus 8. Deze smartphone is verkrijgbaar in varianten met 128 GB opslagcapaciteit met 8 GB werkgeheugen en met 256 GB opslagcapaciteit met 12 GB werkgeheugen. Op 256 GB opslaggeheugen bewaar je met gemak je hele muziek- en filmcollectie. Ook het geheugen van de Nord is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Camera's

Camera OnePlus 8

OnePlus 8: scherpere foto's

De OnePlus 8 maakt scherpe foto's. Je hoeft je camera bijvoorbeeld niet mee te nemen op vakantie, want je vakantiefoto's zijn met de OnePlus 8 mooi genoeg. De 48 megapixel standaard camera heeft een grote beeldsensor. Hiermee vang je veel licht op, waardoor je foto's scherp en gedetailleerd zijn. Met de 16 megapixel groothoeklens passen ook grote gebouwen en weidse landschappen geheel op de foto. Dankzij de dieptesensor creëer je een scherptediepte-effect in bijvoorbeeld portretfoto's. Video's maak je in full hd kwaliteit.

Camera OnePlus Nord of OnePlus 8

OnePlus Nord: meer camera's, filmen in 4K

De camera's van de OnePlus Nord zijn kwalitatief iets minder dan die van de OnePlus 8, maar de camera-opstelling is wel veelzijdiger. Naast een 48 megapixel standaard camera, een 8 megapixel groothoeklens en een dieptesensor heeft de OnePlus Nord namelijk ook een macrolens. Hiermee maak je ook van heel dichtbij scherpe foto's. Handig, als je bijvoorbeeld een foto maakt van een bloem. Naast een gewone lens zit er aan de voorkant ook een groothoeklens. Zo past je hele vriendengroep op je selfie. Filmen doe je in 4K kwaliteit.

Scherm

Formaat OnePlus 8 vs OnePlus Nord

OnePlus 8: 6,55 inch full hd scherm

De OnePlus 8 heeft een helder 6,55 inch full hd scherm. De kleuren op dit AMOLED scherm zijn diep en helder, waardoor je jouw games en series in hoge kwaliteit bekijkt. Het scherm ververst 90 keer per seconde, dit is anderhalf keer zo snel als bij de meeste andere smartphones. Animaties in het menu of in je game zien er hierdoor soepeler uit. Vanwege het 6,55 inch scherm is de smartphone redelijk aan de maat. Wanneer je kleine handen hebt, bedien je het toestel lastig met één hand.

Scherm OnePlus Nord vs OnePlus 8

OnePlus Nord: 6,44 inch full hd scherm

Het meest opvallende verschil tussen de schermen van de OnePlus 8 en Nord is het formaat. Met 6,44 inch is de OnePlus Nord iets handzamer. Wat betreft kwaliteit doet dit full hd scherm nauwelijks onder voor dat van de OnePlus 8. De verversingssnelheid is ook 90 keer per seconde, waardoor animaties er soepel uitzien. Dit is uniek voor een smartphone uit deze prijsklasse. Net als het toptoestel beschikt de OnePlus Nord over een AMOLED scherm. De kleuren spatten dus van je scherm wanneer je een film of serie kijkt.

Batterij

Batterij OnePlus 8 of OnePlus Nord

OnePlus 8: 4.300 mAh batterij met snelladen

De OnePlus 8 beschikt over een 4.300 mAh batterij. Met een volledig opgeladen batterij haal je normaal gesproken het eind van de dag. Moet je de smartphone tussendoor wel opladen? Dan doe je dat razendsnel. De OnePlus 8 ondersteunt namelijk het snellaadprotocol OnePlus Warp Charge 30T. Hiermee laad je de batterij binnen 20 minuten al voor de helft op.

Batterij OnePlus Nord of OnePlus 8

OnePlus Nord: 4.115 mAh batterij met snelladen

De 4.115 mAh batterij van de OnePlus Nord is iets kleiner. Wanneer je het toestel 's ochtends volledig oplaadt, heeft het genoeg energie om je werk- of schooldag door te komen. Net als de OnePlus 8 ondersteunt deze smartphone OnePlus Warp Charge 30T. Je laadt je batterij hierdoor binnen een half uur tot 70% op.

Verschillende varianten

OnePlus 8 varianten

OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 is onderdeel van de OnePlus 8 serie. Naast dit toestel heb je ook keuze voor de meer geavanceerde OnePlus 8 Pro. De Pro variant heeft een beter scherm en is draadloos oplaadbaar. Bovendien heeft dit toestel een telelens, waarmee je verder inzoomt als je een foto maakt. In ons adviesartikel lees je meer over de verschillen tussen deze toestellen.

OnePlus Nord varianten

OnePlus Nord: verschillende opslagvarianten

Zoals je eerder in dit artikel las, is de OnePlus Nord verkrijgbaar in 2 opslagvarianten. Let hier goed op, want het geheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart. De gewone gebruiker heeft aan 128 GB opslagcapaciteit genoeg. Download je heel veel apps en staat je complete film- en muziekcollectie op je smartphone? Dan is de variant met 256 GB meer geschikt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen