The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de OPPO Find X3 Neo met de Find X3 Lite

In maart 2021 bracht OPPO de Find X3 serie op de markt. De Find X3 Neo is de middelste smartphone, terwijl de X3 Lite het instapmodel van deze lijn is. Vooral qua camera's en rekenkracht is de OPPO Find X3 Neo een beter toestel. In deze vergelijking nemen we alle overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones door.

OPPO Find X3 Neo

256 GB opslagcapaciteit | 6,55 inch full hd scherm | Android 11
746,-
op voorraad
  • Met de telelens zoom je tot 3 keer in zonder kwaliteitsverlies.
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
  • Met de meegeleverde lader laad je de batterij razendsnel op.
  • Je bedient het grote 6,55 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Deze smartphone kan niet draadloos opladen, zoals de OPPO Find X3 Pro.

OPPO Find X3 Lite

128 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch full hd scherm | Android 11
395,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dit toestel is krachtig, dus je schakelt soepel tussen verschillende apps.
  • Je bekijkt films en series in hoge kwaliteit op het scherpe full hd scherm.
  • Met de meegeleverde lader laad je de batterij razendsnel op.
  • Je breidt de opslagcapaciteit niet uit met een geheugenkaart.
  • Met dit toestel maak je minder scherpe foto's dan met de OPPO Find X3 Neo

Vergelijking OPPO Find X3 Neo en X3 Lite

OPPO Find X3 Neo OPPO Find X3 Lite
Camerakwaliteit Uitstekend Goed
Optische zoom Ja, 3 keer Nee
Snelheidsklasse Uitstekend Zeer goed
Opslaggeheugen 256 GB, niet uitbreidbaar 128 GB, niet uitbreidbaar
Schermdiagonaal 6,55 inch 6,4 inch
Schermkwaliteit Zeer goed Zeer goed
Batterijcapaciteit 4.500 mAh 4.300 mAh

Camera

OPPO Find X3 Neo vs X3 Lite camera

Find X3 Neo: haarscherpe foto's, 3x optische zoom

De OPPO Find X3 Neo heeft een uitgebreide cameraset met geavanceerde lenzen. Met de 50 megapixel standaard camera maak je zowel overdag als bij weinig licht haarscherpe foto's. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je foto's minder snel bewogen en daardoor scherper. Naast een 16 megapixel groothoeklens heeft de X3 Neo ook een 13 megapixel telelens. Hiermee zoom je tot 3 keer in zonder kwaliteitsverlies. Je maakt 4K video's met 60 frames per seconde. Dit betekent dat de beelden vloeiend zijn.

OPPO Find X3 Lite vs X3 Neo foto's

Find X3 Lite: mindere camera's, geen optische zoom

Met de camera's van de Find X3 Lite maak je kwalitatief mindere foto's. Zo heeft de 64 megapixel standaard camera meer moeite bij weinig licht, waardoor je minder scherpe en kleurrijke foto's maakt. Bovendien heeft het toestel geen optische beeldstabilisatie, waardoor foto's eerder bewogen zijn. Het grootste gemis vergeleken met de Find X3 Neo is het ontbreken van de telelens. Als je met de Neo inzoomt, worden je foto's korrelig. Het toestel heeft wel een groothoeklens waarmee ook grote gebouwen op de foto passen. De 4K video's met 30 frames per seconde zijn schokkeriger dan die van de Neo.

Prestaties

OPPO Find X3 Neo of Find X3 Lite prestaties

Find X3 Neo: geschikt voor de zwaarste taken, 256 GB opslag

Met de OPPO Find X3 Neo kies je voor een smartphone die geschikt is voor de zwaarste taken. De Snapdragon 865 processor heeft geen moeite met de zwaarste apps of grafische 3D games als PUBG. Dankzij het grote 12 GB werkgeheugen schakel je bovendien razendsnel tussen verschillende apps. Op het grote 256 GB opslaggeheugen bewaar je niet alleen je apps en foto's, maar ook je opgeslagen muziek, films en series. Dit geheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

OPPO Find X3 Lite vs Find X3 Neo rekenkracht

Find X3 Lite: iets minder krachtig, 128 GB opslag

Voor de gemiddelde gebruiker biedt de OPPO Find X3 Lite meer dan genoeg kracht. De Snapdragon 765G processor is sterk, maar het toestel kan in vergelijking met de Neo meer moeite hebben met zware apps als Phototshop of 3D games. Met 8 GB werkgeheugen schakel je snel tussen verschillende apps als YouTube, Instagram en Spotify. Het 128 GB opslaggeheugen biedt genoeg ruimte voor al je apps en foto's. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Houd daar dus rekening mee als je veel films en muziek wil opslaan.

Scherm en formaat

Formaat OPPO Find X3 Neo

Find X3 Neo: 6,55 inch full hd scherm

De Find X3 Neo heeft een groot 6,55 inch scherm. Dit formaat is handig wanneer je bijvoorbeeld een serie kijkt, maar je bedient het toestel moeilijk met één hand. Op het full hd scherm zie je veel details van je favoriete film. Het scherm ververst 90 keer per seconde. Hierdoor hapert het beeld niet als je door je tijdlijn scrolt. Bovendien zien bewegingen in games er vloeiend uit.

Formaat scherm OPPO Find X3 Lite

Find X3 Lite: 6,4 inch full hd scherm, lagere helderheid

Het 6,4 inch scherm van de OPPO Find X3 Lite is ook fors, maar wel iets handzamer dan dat van de Neo. Qua kwaliteit zijn beide schermen vergelijkbaar. Zo heeft de Find X3 Lite net als de Neo een full hd resolutie en een verversingssnelheid van 90 keer per seconde. Het grootste verschil tussen beide schermen is de maximale helderheid. Die stel je op de Lite wat minder hoog in. Hierdoor zie je bijvoorbeeld minder bij fel zonlicht.

Batterij

OPPO Find X3 Neo vs OPPO Find X3 Lite batterij

Find X3 Neo: 4.500 mAh batterij, razendsnel opladen

Met de 4.500 mAh batterij van de Find X3 Neo kom je bij gemiddeld gebruik de dag door zonder tussentijds opladen. De meegeleverde oplader laadt je smartphone razendsnel op. Zo zit de batterij na 10 minuten laden al voor 40% vol.

Opladen Oppo find X3 Neo vs Lite

Find X3 Lite: 4.300 mAh batterij, net zo snel laden

De 4.300 mAh batterij van de Find X3 Lite is iets kleiner, maar bij gemiddeld gebruik hoef je ook deze smartphone niet tussendoor op te laden. Met de meegeleverde oplader gaat het opladen net zo snel als met de Find X3 Neo.

Conclusie

De grootste verschillen tussen de OPPO Find X3 Neo en X3 Lite vinden we terug in de camera's en rekenkracht. De X3 Neo maakt ook bij weinig licht mooie foto's, heeft optische beeldstabilisatie en een telelens. Op de Lite versie ontbreken deze opties. Hoewel de Lite, zeker voor zijn prijs, behoorlijk krachtig is, heeft dit toestel in vergelijking met de Neo meer moeite met de zwaarste apps. Met een 6,43 inch scherm is de X3 Lite handzamer dan de X3 Neo van 6,55 inch.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen