The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Vergelijk de Panasonic TX-GZW2004 met de TX-GZW954

De TX-GZW2004 en TX-GZW954 behoren tot de beste Panasonic OLED tv’s uit 2019. Met de TX-GZW2004 haal je de hoogste geluidskwaliteit in huis. Deze tv beschikt als enige over een Technics soundbar en speciale Dolby Atmos speakers. Qua beeldkwaliteit leveren de tv’s vergelijkbare prestaties, hoewel de TX-GZW2004 een iets hogere helderheid bereikt. In dit artikel lees je hier meer over.

Panasonic TX-GZW2004

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: Firefox | 100 Hertz
2.519,-
niet meer leverbaar
  • Door het OLED ‘Professional Edition’ scherm kijk je naar diep zwarte beelden en felle tinten.
  • De Technics soundbar en Dolby Atmos speakers produceren een krachtig en ruimtelijk geluid.
  • Dankzij de veelzijdige HDR ondersteuning geniet je vanaf elke bron van kleur- en contrastrijke beelden.
  • Een speciaal ‘Absolute Black filter’ op het scherm vermindert storende reflecties.
  • De afstandsbediening heeft geen ingebouwde microfoon voor spraakbesturing.

Panasonic TX-55GZW954

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: Firefox | 100 Hertz
1.599,-
niet meer leverbaar
  • Door het OLED scherm kijk je naar diep zwarte beelden.
  • Dankzij de veelzijdige HDR ondersteuning geniet je vanaf elke bron van kleur- en contrastrijke beelden.
  • Een speciaal ‘Absolute Black filter’ op het scherm vermindert storende reflecties.
  • Deze tv heeft geen soundbar die een krachtig en helder geluid produceert.
  • De afstandsbediening heeft geen ingebouwde microfoon voor spraakbesturing.

Vergelijking TX-GZW2004 en TX-GZW954

TX-GZW2004 TX-GZW954
Schermtype OLED ‘Professional Edition’ OLED
Ingebouwde soundbar Ja Nee
Processor HCX Pro Intelligent Processor HCX Pro Intelligent Processor
Reflectie filter Ja Ja
HDR ondersteuning HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision en HLG Photo HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision en HLG Photo
Smart platform My Home Screen My Home Screen

Geluid

TX-GZW2004 met soundbar

TX-GZW2004: soundbar met Dolby Atmos speakers

De Panasonic TX-GZW2004 beschikt over een ingebouwde Technics soundbar. Hiermee ben je verzekerd van een heldere en krachtige geluidsweergave. Aan de bovenkant van het scherm zitten naar boven gerichte Dolby Atmos speakers. Deze speakers weerkaatsen effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. Vliegt er bijvoorbeeld een helikopter in de lucht, dan komt zijn geluid echt van boven. Voor een extra krachtige bas sluit je een losse subwoofer aan op de hoofdtelefoon uitgang van de tv.

TX-GZW954 met standaard speakers

TX-GZW954: standaard speakers

De TX-GZW954 heeft standaard speakers in plaats van een soundbar. Deze speakers leveren een vermogen van 50 watt, waardoor tv programma’s of documentaires duidelijk klinken. Om alles uit de spannende soundtrack van een film of game te halen, heb je minimaal een soundbar nodig. Net als de TX-GZW2004 beschikt deze tv over een subwoofer aansluiting. Op deze manier voeg je gemakkelijk een extra diepe bas toe aan een soundtrack of muziekstuk.

Beeld

TX-GZW2004 met OLED Professional Edition

TX-GZW2004: OLED ‘Professional Edition’

De TX-GZW2004 is als enige Panasonic tv uitgerust met een OLED ‘Professional Edition’ scherm. Dit scherm heeft een verbeterde koeling en kan daardoor een iets hogere helderheid bereiken. Dit levert subtiele verschillen met de beeldprestaties van de TX-GZW954. Kijk je bijvoorbeeld naar HDR beelden, dan komen felle kleurtinten of lampen net iets duidelijker naar voren in donkere scènes. In combinatie met het reflectie filter heeft de tv weinig last van storende weerspiegelingen of kleurvervormingen. Dat is vooral handig wanneer je in verlichte kamers kijkt.

TX-GZW954 met OLED

TX-GZW954: OLED

De TX-GZW954 heeft geen Professional Edition scherm, maar levert alsnog de beeldkwaliteit die je van een OLED tv mag verwachten. Zwarte beelden zijn perfect zwart, waardoor er een sterk contrast ontstaat. Net als de TX-GZW2004 beschikt deze tv over de HCX Pro Intelligent Processor. Deze levert een krachtige beeldverwerking, waardoor films eruitzien zoals de regisseur bedoelde. Zo ogen kleur- en huidtinten levensecht. Het speciale reflectie filter minimaliseert storende weerspiegelingen en kleurvervormingen in verlichte kamers.

Conclusie

Ga je voor de Panasonic TX-GZW2004, dan betaal je vooral extra voor de geluidskwaliteit. De Technics soundbar en Dolby Atmos speakers leveren een ruimtelijke en krachtige geluidsweergave, waardoor je midden in de actie zit. Vind je geluid minder belangrijk of ben je al in het bezit van een home cinema set, dan is de TX-GZW954 de beste keuze. Hoewel de TX-GZW2004 een iets hogere helderheid bereikt, is dit verschil in beeldkwaliteit vooral interessant voor de echte fijnproever.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen