The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A41 met de A21s

Met de Galaxy A41 en A21s zet Samsung 2 vergelijkbare smartphones met eigen kwaliteiten op de markt. De A41 is compact en heeft een scherper en kleurrijker scherm. Daar stelt de minder handzame Samsung Galaxy A21s een grote batterij tegenover. In dit artikel vertellen we meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy A41

64 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch full hd scherm | Android 10
239,-
tijdelijk uitverkocht
  • Het beeldscherm van dit toestel is scherper dan dat van vergelijkbare smartphones.
  • Je bedient het compacte 6,1 inch scherm ook met één hand.
  • Je laadt het toestel vlot op met Samsung Adaptive Fast Charge.
  • De 3.500 mAh batterij gaat minder lang mee dan bij andere smartphones.

Samsung Galaxy A21s

64 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch hd scherm | Android 10
190,-
op voorraad
  • Met de grote 5.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg,
  • Je laadt het toestel vlot op met Samsung Adaptive Fast Charge.
  • Je bedient het grote 6,5 inch scherm moeilijk met één hand.

Vergelijking Samsung Galaxy A41 en Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A41 Samsung Galaxy A21s
Schermdiagonaal 6,1 inch (handzaam) 6,5 inch (groot)
Beeldschermkwaliteit Goed Matig
Camerakwaliteit Standaard Standaard
Snelheidsklasse Standaard Standaard
Batterijcapaciteit 3.500 mAh 5.000 mAh

Formaat en scherm

Samsung A41 vs A21s formaat

Samsung A41: compact en helder 6,1 inch full hd scherm

Met een 6,1 inch scherm is de Samsung Galaxy A41 als één van de weinige huidige smartphones handzaam. Je bedient het scherm dan ook met één hand. Het toestel is geschikt om je favoriete films en series op te bekijken. Je ziet op het full hd scherm namelijk veel details. Bovendien geniet je op het energiezuinige AMOLED scherm van diepere kleuren dan op de Samsung A21s. Beelden zien er hierdoor dynamisch uit. Ben je op zoek naar een vergelijkbare smartphone met een groter scherm? Bekijk dan de Samsung A51.

Samsung A21s of A41 scherm

Samsung A21s: groot en fletser 6,5 inch hd scherm

Het 6,5 inch scherm van de Samsung Galaxy A21s is erg groot. Je bedient de smartphone daarom moeilijk met één hand en het toestel past niet in elke broekzak. Het display heeft een hd resolutie. Dit is niet erg scherp, waardoor de A21s niet geschikt is als je graag filmpjes kijkt. Verder heeft de A21s een TFT scherm. Met deze techniek zijn de kleuren behoorlijk fletser dan op het AMOLED scherm van de A41. TFT schermen zijn daarentegen minder gevoelig voor reflectie en dus beter afleesbaar in de felle zon.

Camera

Samsung A41 vs Samsung A21s camera

Samsung A41: standaard camerakwaliteit met beeldstabilisatie

De 48 megapixel standaard camera van de Samsung A41 heeft elektronische beeldstabilisatie. Het toestel corrigeert hiermee kleine bewegingen, waardoor je foto's niet bewogen en dus scherper zijn. De 8 megapixel groothoeklens gebruik je om grote gebouwen compleet te fotograferen. De foto's die je maakt met de A41 zijn prima om via Whatsapp door te sturen naar vrienden en familie. Wanneer je de foto's afdrukt, zullen ze niet erg scherp zijn.

Samsung A21s of A41 foto's

Samsung A21s: geen beeldstabilisatie, wel een macrolens

De 48 megapixel standaard lens van de Samsung A21s beschikt niet over beeldstabilisatie. Kleine bewegingen die je ongemerkt maakt wanneer je een foto maakt, zorgen hierdoor door iets minder gedetailleerde foto's. Verder is de kwaliteit van de foto's vergelijkbaar met die van de A41. De 8 megapixel groothoeklens en de dieptesensor zijn exact hetzelfde. Wel heeft de A21s met de macrolens een camera meer. Met deze camera maak je foto's van erg dichtbij. Handig, als je bijvoorbeeld een foto van een bloem of insect maakt.

Prestaties

Samsung A41 of Samsung A21s rekenkracht

Samsung A41: geschikt voor eenvoudige taken, 3.500 mAh batterij

Met zijn Mediatek MT6768 processor en 4 GB werkgeheugen is de Samsung A41 met name geschikt voor eenvoudige taken. Whatsappen, internetten en eenvoudige spellen als Wordfeud gaan dit toestel goed af. Het kan wel een paar seconden duren voordat de A41 iets zwaardere apps als YouTube of Netflix opstart. Je breidt de 64 GB opslagcapaciteit eventueel uit met een geheugenkaart. De kleine 3.500 mAh batterij haalt niet altijd het einde van de dag. Opladen gaat gelukkig wel snel met de meegeleverde Samsung Adaptive Fast Charge lader.

Samsung A21s vs Samsung A41 snelheid batterij

Samsung A21s: net zo krachtig, betere 5.000 mAh batterij

De Samsung Exynos 850 processor van de A21s is iets minder krachtig dan die van de A41, maar het verschil is verwaarloosbaar. Ga je voor de variant met 64 GB opslag, dan heeft het toestel 4 GB werkgeheugen, waarmee hij ongeveer net zo krachtig is als de A41. De variant met 32 GB opslaggeheugen heeft weinig ruimte voor je apps en foto's en is met 3 GB werkgeheugen ook minder krachtig. Het toestel beschikt over een 5.000 mAh batterij, waarmee je de dag doorkomt zonder tussentijds opladen met Adaptive Fast Charge.

Conclusie

Beide toestellen zijn vergelijkbaar op het gebied van camerakwaliteit en snelheid. Welk toestel het beste bij jou past, hangt af van wat jij belangrijk vindt aan een smartphone. Het scherm van de Samsung A41 is 2 klassen beter. Dankzij de hoge resolutie en de diepere kleuren geniet je meer van je favoriete serie en je Instagram tijdlijn. Verder is deze smartphone aanzienlijk handzamer. De A21s heeft op zijn beurt weer een anderhalf keer zo grote batterij, waarmee je moeiteloos anderhalve dag doorkomt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen