The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A41 met de M21

De Samsung Galaxy A41 en M21 zijn qua prijs vergelijkbare smartphones, maar beide toestellen hebben hun eigen specialiteiten. Zo heeft de Samsung A41 betere camera's en een handzaam formaat. De grotere M21 heeft op zijn beurt weer een grotere batterij en meer rekenkracht. In dit artikel leggen we de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze toestellen uit.

Samsung Galaxy A41

64 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch full hd scherm | Android 10
239,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je bedient het compacte 6,1 inch full hd scherm gemakkelijk met één hand.
  • Dankzij de elektronische beeldstabilisatie zijn je foto's minder snel bewogen en daardoor scherper.
  • Op het full hd scherm zie je veel details van je films en series.
  • Dit toestel is minder snel en kan minder zware apps aan dan bijvoorbeeld de Samsung A51.
  • De 3.500 mAh batterij gaat minder lang mee dan bij andere smartphones.

Samsung Galaxy M21

64 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch full hd scherm | Android 10
239,-
niet meer leverbaar
  • Bij dagelijks gebruik hapert de M21 vrijwel nooit.
  • Met de grote 6.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Op het full hd scherm zie je veel details van je films en series.
  • Je maakt minder mooie foto's dan met andere smartphones uit deze prijsklasse.
  • Het grote 6,4 inch scherm bedien je moeilijk met één hand.

Vergelijking Samsung Galaxy A41 en Samsung Galaxy M21

Samsung Galaxy A41 Samsung Galaxy M21
Schermdiagonaal 6,1 inch (handzaam) 6,4 inch (groot)
Beeldschermkwaliteit Goed Goed
Camerakwaliteit Standaard Matig
Snelheidsklasse Standaard Goed
Batterijcapaciteit 3.500 mAh 6.000 mAh

Scherm en formaat

Samsung A41 vs Samsung M21 formaat

Samsung A41: handzaam 6,1 inch full hd scherm

De compacte Samsung Galaxy A41 heeft een 6,1 inch scherm. In de huidige smartphonemarkt is zo'n handzaam formaat zeldzaam. Je bedient de A41 gemakkelijk met één hand en het toestel past ook in je broekzak. Op het full hd scherm zie je veel details wanneer je een film of serie bekijkt.

Samsung M21 of Samsung A41 formaat

Samsung M21: groot 6,4 inch full hd scherm

De Samsung Galaxy M21 is met een 6,4 inch scherm een flinke slag groter. Je bedient het toestel moeilijker met één hand, zeker wanneer je wat kleinere handen hebt. Wat betreft kwaliteit is het full hd scherm van de M21 hetzelfde als dat van de Samsung A41. Ook op de M21 kijk je dus filmpjes van prima kwaliteit.

Camera

Samsung A41 vs Samsung M21 camera

Samsung A41: standaard camerakwaliteit

De Samsung Galaxy A41 heeft een 48 megapixel standaard camera met elektronische beeldstabilisatie. Je foto's zijn hierdoor minder snel bewogen en dus scherper. Met de 8 megapixel groothoeklens passen grote gebouwen en groepen mensen compleet op je foto. De dieptesensor zorgt voor een scherptediepte-effect in bijvoorbeeld portretfoto's. De camera's voldoen wanneer je soms een foto maakt om door te sturen via WhatsApp of Facebook. Wanneer je de foto's afdrukt, zijn ze niet scherp.

Samsung M21 of Samsung A41 foto's

Samsung M21: zelfde type lenzen, mindere kwaliteit

De Samsung Galaxy M21 beschikt over dezelfde type camera's met hetzelfde aantal megapixels als de A41. Toch zijn de foto's van aanzienlijk mindere kwaliteit. Dit komt door de kleinere beeldsensor en het ontbreken van beeldstabilisatie. De kleine beeldsensor vangt minder licht op, waardoor je foto's minder details bevatten. Dit merk je vooral bij weinig licht. Het ontbreken van beeldstabilisatie maakt dat foto's bij de kleinste beweging al minder scherp zijn dan op de Samsung A41.

Prestaties

Samsung A41 of Samsung M21 rekenkracht

Samsung A41: geschikt voor lichte taken, kleine 3.500 mAh batterij

De Samsung A41 beschikt over een Mediatek MT6768 processor en 4 GB werkgeheugen. Het toestel is hiermee geschikt voor dagelijks gebruik. Taken als whatsappen, social media en internetten gaan probleemloos. Bij middelzware apps als YouTube en Spotify moet de smartphone soms iets langer nadenken. De 3.500 mAh batterij is klein, dus je moet het toestel gedurende de dag opladen. Dankzij de snellaadfunctie doe je dit wel vlot. Wil je een vergelijkbare smartphone met meer rekenkracht en een grotere batterij? Bekijk dan de Samsung A51

Samsung M21 vs Samsung A41 snelheid

Samsung M21: geschikt voor dagelijks gebruik, grote 6.000 mAh batterij

De Samsung M21 heeft ook 4 GB werkgeheugen, maar een sterkere Samsung Exynos 9611 processor. Bij dagelijks gebruik hapert het toestel daarom vrijwel nooit. Apps als YouTube en Spotify gebruik je soepeler dan op de A41. Het 64 GB opslaggeheugen breid je net als dat van de A41 uit met een geheugenkaart. De M21 onderscheidt zich op het gebied van de batterij. De opvallend grote 6.000 mAh batterij gaat bij normaal gebruik namelijk moeiteloos anderhalve dag tot 2 dagen mee. De M21 ondersteunt hetzelfde snellaadprotocol als de Samsung A41.

Conclusie

Welke van deze 2 smartphones het best bij jou past, hangt van je eigen voorkeuren af. De Samsung A41 is handzaam, waardoor je het toestel gemakkelijk met één hand bedient. Bovendien maak je met deze smartphone betere foto's. De Samsung M21 zet daar een veel grotere batterij tegenover. Dit toestel hoef je dus minder vaak op te laden. Verder heeft de M21 minder moeite met middelzware apps, zoals YouTube en Spotify. Je kiest dus voor handzaamheid en mooie foto's of een sterke batterij en meer rekenkracht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen