The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy M21 met de A20s

In 2020 lanceerde Samsung met de Galaxy M serie een nieuwe lijn met instapmodellen. De Samsung Galaxy M21 kost iets meer dan de Samsung Galaxy A20s, maar dat zie je terug in de kwaliteit. Zo heeft de M21 een grotere batterij, meer rekenkracht en een beter scherm. In dit artikel vertellen we je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze mobiele telefoons.

Samsung Galaxy M21

64 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch full hd scherm | Android 10
239,-
niet meer leverbaar
  • Met de grote 6.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Het beeldscherm van dit toestel is scherper dan dat van vergelijkbare smartphones.
  • Bij dagelijks gebruik hapert je telefoon zelden.
  • Je maakt minder mooie foto's dan met andere smartphones uit deze prijsklasse.

Samsung Galaxy A20s

32 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch hd scherm | Android 9.0 Pie
179,-
niet meer leverbaar
  • Plaats zowel een extra simkaart als een geheugenkaart in dit toestel.
  • Je krijgt grote groepen of gebouwen eenvoudig op de foto dankzij de groothoeklens.
  • Dit toestel is niet erg krachtig en kan daarom traag zijn tijdens het gebruik van zwaardere apps.
  • Het beeldscherm is minder helder dan dat van de Samsung Galaxy M21.

Vergelijking Samsung M21 en Samsung A20s

Samsung Galaxy M21 Samsung Galaxy A20s
Schermdiagonaal 6,4 inch 6,5 inch
Schermkwaliteit Goed Matig
Camerakwaliteit Matig Matig
Snelheidsklasse Goed Matig
Batterijcapaciteit 6.000 mAh 4.000 mAh

Scherm en formaat

Samsung M21 vs A20s formaat

Samsung M21: kleurrijk 6,4 inch full hd scherm

De Samsung Galaxy M21 heeft een 6,4 inch scherm. Wanneer je kleine handen hebt, bedien je dit toestel lastig met één hand. Op het full hd scherm kijk je in redelijke kwaliteit naar foto's en video's. Omdat het een AMOLED scherm is, krijgen beelden rijke en levendige kleuren. Je gaat hierdoor dus helemaal op in je favoriete serie. Wil je een vergelijkbaar scherm, maar dan in een handzamer formaat? Bekijk dan de Samsung A41.

Samsung M21 of Samsung A20s scherm

Samsung A20s: flets 6,5 inch hd scherm

Het grote 6,5 inch scherm van de Samsung A20s bedien je moeilijk met één hand. Met een hd resolutie is het beeldscherm behoorlijk minder scherp dan dat van de M21. Verder zien kleuren er op dit TFT scherm fletser uit. Daar staat tegenover dat je op het TFT scherm meer ziet wanneer je in de felle zon staat. TFT schermen zijn namelijk minder gevoelig voor reflecties.

Camera

Samsung M21 vs Samsung a20s camera

Samsung M21: matige foto's, filmen in 4K

Vind je de camera het belangrijkste onderdeel van je smartphone, dan is de Samsung M21 niet het meest geschikte toestel voor jou. Met de 48 megapixel camera van deze smartphone maak je namelijk geen foto's in hoge kwaliteit. Dit is geen probleem wanneer je af en toe een foto maakt om door te sturen naar een vriend, maar voor het maken van al je vakantiefoto's komt het toestel tekort. Video's maak je in 4K kwaliteit.

Samsung a20s of M21 camera

Samsung A20s: dezelfde kwaliteit foto's, filmen in full hd

De camera's van de Samsung A20s zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met die van de M21. De 13 megapixel standaard lens presteert iets beter wanneer je een foto maakt bij weinig licht, maar de foto is nog steeds niet van hoge kwaliteit. Ook de A20s beschikt net als de M21 over een groothoeklens waarmee grote gebouwen compleet op de foto passen. Je filmt in full hd resolutie, dus je video's zijn minder scherp. Wil je graag een vergelijkbaar toestel met een betere camera? Bekijk dan de A21s.

Prestaties

Samsung M21 vs Samsung A20s rekenkracht

Samsung M21: geschikt voor normaal gebruik, grote batterij

Bij gemiddeld gebruik werkt de Samsung Galaxy M21 soepel. Dankzij de Exynos 9611 processor gebruik je apps als YouTube, Instagram en Candy Crush zonder dat het toestel hapert. Met het 4 GB werkgeheugen schakel je bovendien vlot tussen verschillende apps. Het 64 GB opslaggeheugen is niet overdreven groot, maar breid je eventueel uit met een geheugenkaart. De Samsung M21 valt op vanwege de enorme 6.000 mAh batterij, die bovendien snel oplaadt. De batterij gaat met gemak tussen de anderhalve dag en 2 dagen mee.

Samsung A20s of Samsung M21 snelheid

Samsung A20s: geschikt voor bellen en whatsappen

Met een Snapdragon 450 processor is de Samsung A20s vooral geschikt voor basistaken als bellen en whatsappen. De processor is niet krachtig, waardoor het soms tot 2 seconden kan duren voordat eenvoudige apps als Nu.nl of Facebook opstarten. Daarnaast zit het 32 GB opslaggeheugen van deze smartphone snel vol. Je plaatst een geheugenkaart om meer foto's en muziek te bewaren. De 4.000 mAh batterij ondersteunt snelladen en gaat tot het einde van je werk- of schooldag mee.

Conclusie

Als je jouw smartphone alleen gebruikt om te bellen en whatsappen, kan je met de Samsung A20s prima uit de voeten. Gebruik je regelmatig apps, zit je veel op social media en speel je soms een spelletje? Dan is de Samsung M21 vanwege zijn grotere rekenkracht een betere keuze. Verder heeft de Samsung Galaxy M21 vergeleken met de A20s een beter scherm en een veel grotere batterij. Wat betreft de matige camerakwaliteit zijn beide toestellen hetzelfde.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen