The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy M31 met de A41

Samsung bracht de Galaxy M31 op de markt als budget smartphone met een grote batterij. Als we hem vergelijken met de middenklasse Samsung A41, zien we dat de M31 meer te bieden heeft dan de batterij. Het toestel is minder handzaam, maar heeft een betere camera en meer rekenkracht. In dit artikel vertellen we meer over alle verschillen en overeenkomsten tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy M31

64 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch full hd scherm | Android 10
279,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de grote 6.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Bij gemiddeld gebruik hapert het toestel vrijwel nooit.
  • Met de 3 camera's maak je redelijk scherpe foto's.
  • Je bedient het toestel moeilijk met één hand als je kleine handen hebt.

Samsung Galaxy A41

64 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch full hd scherm | Android 10
239,-
tijdelijk uitverkocht
  • De Samsung A41 is handzaam, dus je bedient het toestel ook met één hand.
  • Op het full hd scherm zie je veel details van je film of serie.
  • De batterij gaat aanzienlijk sneller leeg dan die van de Samsung Galaxy M31

Vergelijking Samsung Galaxy M31 en A41

Samsung Galaxy M31 Samsung Galaxy A41
Camerakwaliteit Standaard Standaard
Snelheidsklasse Goed Standaard
Opslagcapaciteit 64 GB 64 GB
Batterijcapaciteit 6.000 mAh 3.500 mAh
Schermkwaliteit Goed Goed
Schermdiagonaal 6,4 inch 6,1 inch

Camera's

Samsung M31 vs Samsung A41 camera

Samsung M31: scherpe foto's, 4K video's

Met de Samsung Galaxy M31 maak je redelijke foto's. Wanneer je ze afdrukt op een poster, worden deze foto's niet minder scherp. Naast de 64 megapixel standaard camera heeft de M31 een 8 megapixel groothoeklens en een macrolens. Met de groothoeklens passen grote gebouwen volledig op de foto. Je gebruikt de macrolens om voorwerpen als bloemen of insecten van erg dichtbij te fotograferen. Verder schiet je haarscherpe 4K video's.

Samsung A41 of Samsung M31 foto's

Samsung A41: minder bij weinig licht, full hd video's

De foto's die je maakt met de Samsung A41 zijn minder scherp, zeker wanneer je ze afdrukt. Bovendien presteert de camera minder goed bij weinig licht. 's Avonds zijn je foto's met de 48 megapixel standaard lens daarom minder scherp. De A41 beschikt over dezelfde 8 megapixel groothoeklens als de M31, maar heeft geen macrolens. Je filmt video's van full hd kwaliteit. Deze filmpjes bevatten dus minder details dan die van de Samsung M31.

Prestaties

Samsung M31 vs A41 batterij snelheid

Samsung M31: soepel bij dagelijks gebruik, 6.000 mAh batterij

Dankzij de Samsung Exynos 9611 processor en 4 GB werkgeheugen is de M31 geschikt voor gemiddeld gebruik. Apps als YouTube en Netflix starten zonder problemen en je schakelt soepel tussen verschillende apps. Het 64 GB opslaggeheugen is niet groot, maar je breidt het eventueel uit met een geheugenkaart. De Samsung M31 heeft een opvallend grote 6.000 mAh batterij. Je smartphone gaat daarom ruim anderhalve dag mee zonder opladen. Dat opladen gaat vlot met de meegeleverde 15 watt Samsung Adaptive Fast Charge lader.

Samsung A41 of M31 batterij processor

Samsung A41: minder krachtig, kleine 3.500 mAh batterij

Met een MediaTek Helio P65 processor en 4 GB werkgeheugen is de Samsung Galaxy A41 minder krachtig. Je gebruikt dezelfde apps als op de Samsung M31, maar de A41 loopt sneller vast en hapert vaker bij apps als YouTube. Ook de A41 heeft 64 GB opslaggeheugen dat je uitbreidt met een geheugenkaart. De 3.500 mAh batterij is aanzienlijk kleiner. Het komt regelmatig voor dat je de batterij tijdens je werk- of schooldag moet opladen. Zoek je een vergelijkbare smartphone met een grotere batterij? Bekijk dan de Samsung A51.

Formaat en scherm

Samsung M31 of Samsung A41 scherm formaat

Samsung M31: mooi scherm, moeilijk bedienen met één hand

De Samsung M31 heeft een 6,4 inch scherm. Je bedient het toestel daarom moeilijk met één hand, zeker als je kleine handen hebt. Op het full hd scherm zie je veel details wanneer je een film of serie bekijkt. De kleuren op dit AMOLED scherm zijn bovendien levendiger dan op dat van vergelijkbare smartphones.

Samsung A41 vs Samsung M31 scherm formaat

Samsung A41: handzaam scherm van dezelfde kwaliteit

Met een 6,1 inch scherm is de Samsung Galaxy A41 in tegenstelling tot de M31 handzaam. Je bedient deze smartphone dus gemakkelijk met één hand, in welke hoek van het scherm je ook moet zijn. Verder heeft de A41 dezelfde schermkwaliteit. Je ziet ook op dit toestel dus veel details van je films en series.

Conclusie

Als we kijken naar specificaties is de Samsung Galaxy M31 overduidelijk de beste smartphone van de 2. Het toestel maakt scherpere foto's, waarbij je op foto's met weinig licht meer details ziet. Verder heeft de M31 iets meer rekenkracht. De schermen zijn wat betreft kwaliteit hetzelfde, maar dat van de A41 is wel handzamer. Je bedient de A41 dus gemakkelijk met één hand, waar dat bij de Samsung M31 moeilijker is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen