The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy Note 20 Ultra met de Note 20

Op het Galaxy Unpacked Event op 5 augustus 2020 presenteerde Samsung de Galaxy Note 20 serie. Deze serie bestaat uit 2 toestellen: de Samsung Note 20 en de Note 20 Ultra. De Ultra versie is groter, heeft een mooier scherm en betere camera's. In dit artikel vertellen we meer over de overeenkomsten en verschillen tussen Samsungs nieuwste toptoestellen.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

256 GB opslagcapaciteit | 6,9 inch quad hd scherm | Android 10
Adviesprijs 1.299,- 979,-
tijdelijk uitverkocht
  • Bekijk films en speel games op het haarscherpe 6,9 inch quad hd scherm.
  • Zoom tot 5 keer in zonder dat je foto's aan kwaliteit verliezen.
  • Het toestel is krachtig genoeg voor de zwaarste apps en games.
  • Het 6,9 inch scherm is erg groot, waardoor je het toestel moeilijk met één hand bedient.

Samsung Galaxy Note 20

256 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
789,-
niet meer leverbaar
  • Met de 3 camera's maak je in elke situatie een mooie foto.
  • Het toestel is krachtig genoeg voor de zwaarste apps en games.
  • Je laadt de 4.300 mAh batterij razendsnel op met de meegeleverde snellader.
  • Het 6,7 inch scherm is groot, waardoor je het toestel moeilijk met één hand bedient.
  • Met een verversingssnelheid van 60 keer per seconde is dit toestel minder geschikt voor gaming dan de Note 20 Ultra.

Vergelijking Samsung Galaxy Note 20 Ultra en Note 20

Samsung Note 20 Ultra Samsung Note 20
Scherm 6,9 inch quad hd 6,7 inch full hd
Verversingssnelheid scherm 120 keer per seconde 60 keer per seconde
Optische zoom 5 keer 3 keer
Batterijcapaciteit 4.500 mAh 4.300 mAh
Werkgeheugen 12 GB 8 GB
Opslagcapaciteit 256 GB, uitbreidbaar met 1 TB 256 GB, niet uitbreidbaar

Eerste indruk

Onze vlogger Jurgen heeft de Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra alvast voor je bekeken. In de video zie je wat hij van de toestellen vindt.

Scherm en formaat

Samsung Note 20 Ultra vs Note 20 formaat

Note 20 Ultra: 6,9 inch quad hd scherm

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft een haarscherp quad hd scherm. Met een schermdiagonaal van 6,9 inch (17,5 centimeter) is de smartphone erg groot. Dit is handig wanneer je video's bekijkt of bewerkt, maar je bedient het toestel moeilijk met één hand. Bovendien past het niet in elke broekzak. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 120 keer per seconde. Dit is 2 keer meer dan de gemiddelde smartphone. Animaties zien er hierdoor vloeiend uit. Dit merk je bijvoorbeeld tijdens het scrollen door je tijdlijn of tijdens het gamen.

Samsung Note 20 vs Note 20 Ultra scherm

Note 20: 6,7 inch full hd scherm

Het full hd scherm van de Samsung Note 20 is helder, maar minder scherp dan dat van de Note 20 Ultra. Met een schermdiagonaal van 6,7 inch (17 centimeter) is de Note 20 ook iets kleiner. Houd er wel rekening mee dat je ook dit toestel lastig met één hand bedient. De verversingssnelheid van dit scherm ligt op 60 keer per seconde. Dat is half zo snel als zijn grotere broer. Scrollen door je tijdlijn en gamen gaat dus net zo vloeiend als op de gemiddelde smartphone.

Camera's

Samsung Note 20 Ultra of Note 20 camera

Note 20 Ultra: gedetailleerde foto's, 5x optische zoom

Met de 108 megapixel standaard lens zijn de kleinste details op je foto's duidelijk zichtbaar. Dankzij de groothoeklens en de telelens heb je voor alle situaties de juiste camera bij de hand. Met de 12 megapixel groothoeklens passen grote gebouwen of groepen mensen bijvoorbeeld volledig op je foto. Je gebruikt de 12 megapixel telelens met 5 keer optische zoom om ver in te zoomen zonder dat je foto minder scherp wordt. De Time-of-Flight sensor meet diepte nauwkeurig. Hiermee creëer je een artistiek scherptediepte-effect in bijvoorbeeld portretfoto's.

Samsung Note 20 of Note 20 Ultra camera

Note 20: 3x optische zoom

Ook met de 12 megapixel standaard lens van de Note 20 maak je scherpe foto's. Wanneer je de foto's in het groot bekijkt, zijn ze wel iets minder gedetailleerd. Net als zijn grotere broer beschikt de Note 20 over een 12 megapixel groothoeklens. De 64 megapixel telelens op dit toestel heeft 3 keer optische zoom. Je zoomt dus minder ver in zonder kwaliteitsverlies. Net als met de Note 20 Ultra maak je video's in hoge 8K kwaliteit. De Note 20 beschikt niet over een Time-of-Flight sensor.

Rekenkracht en opslag

Samsung Note 20 Ultra opslag

Note 20 Ultra: krachtpatser met uitbreidbaar geheugen

De Samsung Note 20 Ultra beschikt over de krachtige Samsung Exynos 990 processor. Hiermee vormen de zwaarste taken geen enkel probleem. Denk hierbij aan games en beeldbewerkingsprogramma's. Met het grote 12 GB werkgeheugen schakel je bovendien soepel tussen verschillende apps. De kracht in combinatie met het mooie scherm maken de Note 20 Ultra geschikt als gaming smartphone. De van zichzelf al behoorlijke 256 GB opslagcapaciteit is met een geheugenkaart uitbreidbaar tot 1 TB. Hiermee gebruik je de Note 20 Ultra dus als externe opslag voor al je foto's, video's en andere media.

Samsung Note 20 processor

Note 20: krachtig toestel, geheugen niet uitbreidbaar

Net als de Note 20 Ultra heeft de Samsung Note 20 de Exynos 990 processor. Ook de Note 20 is dus geschikt voor de zwaarste taken. Het 8 GB werkgeheugen is weliswaar kleiner, maar nog steeds erg krachtig. Multitasken gaat ook met dit toestel erg soepel. Op het 256 GB opslaggeheugen heb je genoeg ruimte voor je apps, muziek en de foto's en video's die je maakt met je smartphone. In tegenstelling tot de Ultra variant heeft de Note 20 geen geheugenkaartlezer. Het opslaggeheugen is dus niet uitbreidbaar.

Extra functionaliteiten

Wireless DeX Note 20 Ultra

Note 20 Ultra: Wireless Samsung DeX

Dankzij de snellaadfunctie laad je de grote 4.500 mAh batterij razendsnel op. Met een opgeladen batterij gaat de Note 20 Ultra gemakkelijk een dag mee. Dankzij de meegeleverde S Pen bedien je het toestel met meer precisie. Verder klik je hem bijvoorbeeld in om een foto te maken. De Note 20 Ultra is geschikt voor het nieuwe Wireless Samsung DeX. Je verbindt je smartphone draadloos met een toetsenbord, muis en Samsung beeldscherm en gebruikt hem als volwaardige computer. Handig wanneer je jouw smartphone veel voor je werk gebruikt.

Batterij Samsung Galaxy Note 20

Note 20: kleinere batterij, Wireless Samsung DeX

De 4.300 mAh batterij van de Note 20 is kleiner, maar gaat minstens net zo lang mee als die van de Note 20 Ultra. Dit heeft te maken met het kleinere scherm en de lagere verversingssnelheid van de Note 20. Wanneer je de verversingssnelheid op de Ultra op 120 keer per seconde instelt, moet dat toestel harder werken om je beeld te geven. De Note 20 ondersteunt hetzelfde snellaadprotocol, dus je laadt hem in een mum van tijd op. Dit toestel heeft dezelfde S Pen als de Note 20 Ultra en ondersteunt ook Wireless DeX.

Conclusie

Qua rekenkracht merk je nauwelijks iets van de verschillen tussen deze toestellen. Op alle andere gebieden heeft de Note 20 Ultra telkens meer in huis. Het grote 6,9 inch scherm is bijvoorbeeld scherper en vanwege de hogere verversingssnelheid ook vloeiender. De foto's zijn iets gedetailleerder en je zoomt verder in zonder kwaliteitsverlies. Beide toestellen ondersteunen het nieuwe Wireless Samsung DeX.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.297 beoordelingen