The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S10 Lite met de S10

Ruim een jaar na de lancering van de Samsung Galaxy S10 presenteerde Samsung de Samsung Galaxy S10 Lite. Dat klinkt als een iets minder uitgebreide versie, maar dat is niet helemaal waar. De S10 Lite is namelijk net zo snel en krachtig en heeft een grotere batterij. De S10 heeft daarentegen een mooier scherm en een betere camera. In dit artikel duiken we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen beide toestellen.

Nieuw: de Samsung Galaxy S21 serie

Inmiddels heeft Samsung de Samsung Galaxy S21 serie uitgebracht. Hierdoor is de Samsung Galaxy S10 minder goed verkrijgbaar. De S21 serie bestaat naast de Samsung S21 uit de Samsung S21 Plus en S21 Ultra. Opvallend is het nieuwe ontwerp, waarbij het camera eiland in de zijkant van het toestel opgaat. Alle toestellen beschikken over een krachtige processor, waardoor geen taak te zwaar is voor deze smartphones. De S21 Ultra heeft de meest geavanceerde camera opstelling. Je zoomt bijvoorbeeld 10 keer in zonder kwaliteitsverlies.

Samsung Galaxy S10 Lite

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
499,-
niet meer leverbaar
  • De 4.500 mAh batterij is een stuk groter dan die van de S10, dus je komt gemakkelijk de dag door zonder tussentijds opladen.
  • Dankzij de macrolens zie je ook alle details op foto's die je op een paar centimeter afstand maakt.
  • Dit toestel is krachtig genoeg om zware apps en games te openen zonder haperingen.
  • Vanwege het grote 6,7 inch scherm is het toestel niet gemakkelijk te bedienen met één hand.

Samsung Galaxy S10

128 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch Quad HD scherm | Android 9.0 Pie
609,-
niet meer leverbaar
  • Op het scherpe 6,1 inch quad hd scherm zie je meer details dan op het scherm van de S10 Lite.
  • Dankzij de telelens met 2x optische zoom breng je voorwerpen 2x dichterbij zonder dat je foto kwaliteit verliest.
  • Dit toestel heeft geen moeite met zware apps en games.
  • De 3.400 mAh batterij is niet bijzonder groot, waardoor je het toestel regelmatig moet opladen.

Vergelijking Samsung S10 Lite en S10

Samsung Galaxy S10 Lite Samsung Galaxy S10
Scherm 6,7 inch full hd scherm 6,1 inch quad hd scherm
Camera's Standaard-, groothoek- en macrolens Standaard-, groothoek- en telelens (2x optische zoom)
Batterij 4.500 mAh 3.400 mAh
Draadloos oplaadbaar Nee Ja
Hoofdtelefoon aansluiting Nee Ja

Scherm en design

Samsung Galaxy S10 Lite formaat

S10 Lite: 6,7 inch full hd scherm, camera-eiland

De S10 Lite heeft een groot 6,7 inch full hd scherm. Op dit grote scherm heb je veel ruimte voor je film of game, maar het toestel is lastig met één hand te bedienen. Bovendien past hij niet in elke broekzak of handtas. De selfiecamera zit in een opening middenboven in het scherm verwerkt. Je vindt de 3 camera's achterop terug in een zogeheten camera-eiland. Verder valt op dat de smartphone geen aansluiting voor je hoofdtelefoon heeft. Het toestel heeft een strak ontwerp en is beschikbaar in het zwart, wit en blauw.

Samsung Galaxy S10 formaat

S10: 6,1 inch quad hd scherm, camera's horizontaal geplaatst

Met een 6,1 inch quad hd scherm is de Samsung S10 flink wat handzamer dan de Lite-versie. Bovendien is het scherm scherper, dus je geniet van meer details van je film, serie of game. De selfiecamera vind je ook in de S10 terug in een opening in het scherm, maar dan rechtsbovenin. De 3 camera's achterop zijn horizontaal naast elkaar geplaatst. In tegenstelling tot de Lite-versie heeft dit toestel wel een aansluiting voor je hoofdtelefoon of oordopjes. De S10 is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en groen.

Batterij

Samsung Galaxy S10 Lite

S10 Lite: 4.500 mAh batterij, niet draadloos oplaadbaar

De Samsung Galaxy S10 Lite heeft een grote batterij van 4.500 mAh. Dit is een stuk groter dan de gemiddelde smartphone batterij. Met een volledig opgeladen accu kom je gemakkelijk de dag door zonder dat je het toestel tussentijds oplaadt. Bovendien ondersteunt het toestel 45 Watt snelladen. Hierdoor is deze grote batterij binnen 2 uur weer volledig vol. De S10 Lite is niet draadloos oplaadbaar.

Samsung Galaxy S10

S10: 3.400 mAh batterij, draadloos oplaadbaar

De 3.400 mAh batterij van de Samsung S10 is een stuk kleiner dan die van de S10 Lite. Je zult het toestel daarom vaker op moeten laden. Met 15 watt snelladen doe je dit binnen 1,5 á 2 uur. Verder is de Samsung Galaxy S10 draadloos oplaadbaar. Dat scheelt een hoop gedoe met kabeltjes. Daarnaast ondersteunt de S10 reverse wireless charging. Dat betekent dat je bijvoorbeeld je draadloze oordopjes of je smartwatch oplaadt door ze op je telefoon te leggen.

Camera

Samsung Galaxy S10 Lite camera's

S10 Lite: standaard-, groothoek- en macrolens

In het camera-eiland van de S10 Lite vind je 3 verschillende camera's terug. Naast de 48 megapixel standaard lens beschikt het toestel ook over een 12 megapixel groothoeklens. Deze gebruik je om grote groepen of gebouwen op de foto te zetten. Verder gebruik je de 5 megapixel macrolens om voorwerpen van heel dichtbij op te foto te zetten. Bewaar 2,5 centimeter afstand en je ziet alle details van het voorwerp. Selfies maak je met de 32 megapixel selfiecamera.

Samsung Galaxy S10 Lite camera's

S10: standaard-, groothoek- en telelens

De camera-opstelling van de S10 bevat ook 3 camera's, maar de set aan camera's is wel completer. De 12 megapixel standaard lens heeft minder megapixels dan die van de S10 Lite, maar daar merk je in de praktijk weinig van. Verder heeft de S10 een 16 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. Die laatste camera gebruik je om verder in te zoomen. Deze lens heeft 2x optische zoom, dus je haalt voorwerpen 2x dichterbij zonder kwaliteitsverlies. Voor je selfies gebruik je de 10 megapixel camera aan de voorkant van het toestel.

Snelheid en opslag

Samsung Galaxy S10 Lite opslag

S10 Lite: krachtig toestel, geheugen uitbreidbaar tot 1 TB

De S10 Lite is uitgerust met de krachtige Qualcomm Snapdragon 855 processor. Grote apps en zware games zijn voor dit toestel daarom geen enkel probleem. Ook intensief multitasken gaat zonder haperingen dankzij het grote 8 GB werkgeheugen. Op het 128 GB opslaggeheugen heb je genoeg ruimte voor al je apps, bestanden en foto's. Wil je het complete aanbod van Netflix downloaden? Breid het geheugen dan tot maar liefst 1 TB uit met een geheugenkaart.

Samsung Galaxy S10 opslag

S10: snelle smartphone, geheugen uitbreidbaar tot 512 GB

De Samsung Exynos 9820 processor in de S10 is iets minder krachtig dan de processor van de S10 Lite, maar dit verschil is te verwaarlozen. Ook de S10 kent namelijk geen problemen met zware apps en games. Bovendien schakel je snel en zonder haperingen tussen verschillende apps dankzij het 8 GB werkgeheugen. Ook de S10 heeft een opslagcapaciteit van 128 GB. Dit geheugen breid je eventueel nog uit met een geheugenkaart van maximaal 512 GB.

Conclusie

Welk toestel het best bij jou past, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Beide smartphones zijn even snel en krachtig, maar met de S10 maak je mooiere foto's en heb je een mooier scherm. Daar tegenover staat dat je met de grote batterij van de S10 Lite veel langer doet dan met die van de S10. Dit laatste toestel is daarentegen wel weer draadloos oplaadbaar. Verder zit er een groot verschil in formaat. De S10 van 6,1 inch past veel makkelijker in je hand en broekzak dan de grote 6,7 inch S10 Lite.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.196 beoordelingen