The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Vergelijk de Samsung Galaxy S10 serie met de S9 serie

De Samsung S10 en de Samsung S10 Plus zijn Samsungs toptoestellen van 2019. Ze volgen de S9 en S9 Plus uit 2018 op. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de S10 serie en de S9 serie? Hier vergelijken we de twee series met elkaar en zetten we de verschillen op een rijtje.

Nieuw: de Samsung Galaxy S21 serie

Inmiddels heeft Samsung de Samsung Galaxy S21 serie uitgebracht. Hierdoor zijn de Samsung Galaxy S10 minder goed verkrijgbaar. De S21 serie bestaat naast de Samsung S21 uit de Samsung S21 Plus en S21 Ultra. Opvallend is het nieuwe ontwerp, waarbij het camera eiland in de zijkant van het toestel opgaat. Alle toestellen beschikken over een krachtige processor, waardoor geen taak te zwaar is voor deze smartphones. De S21 Ultra heeft de meest geavanceerde camera opstelling. Je zoomt bijvoorbeeld 10 keer in zonder kwaliteitsverlies.

De Samsung Galaxy S10

Met gratis draadloze lader t.w.v. € 60,-
128 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch Quad HD scherm | Android 9.0 Pie
609,-
niet meer leverbaar
  • Met de drie camera's achter maak je in elke situatie scherpe foto's.
  • Het unieke design met cameragat geeft de S10 een hele eigen uitstraling.
  • Bewaar apps, muziek en foto's op het 128 of 512 GB geheugen.
  • Door de kleinere batterij is de S10 eerder leeg dan de S10 Plus.

De Samsung Galaxy S10 Plus

Met gratis draadloze lader t.w.v. € 60,-
128 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch Quad HD scherm | Android 9.0 Pie
609,-
niet meer leverbaar
  • Met 5 camera's in totaal maak je altijd scherpe foto's.
  • Het unieke design met cameragat geeft de S10 een hele eigen uitstraling.
  • Met 128 GB, 512 GB of zelfs 1 TB aan opslag heb je altijd genoeg geheugenruimte.
  • Je kan helaas niet tegelijk een geheugenkaart en een extra simkaart plaatsen.

Design

Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung S10 (Plus): cameragat en keramische behuizing

Met de Samsung Galaxy S10 (Plus) komt Samsung voor het eerst sinds de S8 weer met een vernieuwend design. De selfie camera zit ditmaal in het scherm verwerkt. In de rechterbovenhoek van het scherm zit een gat met daarachter de enkele camera (S10) of dubbele camera (S10 Plus). Hierdoor is het scherm vrijwel randloos. Naast de glazen toestellen komt er een bijzondere, keramische uitgave van de S10 Plus. De keramische achterkant is sterker en krast minder snel dan glas.

Samsung Galaxy S9

Samsung S9 (Plus): meer van hetzelfde

Waar de S10 een vernieuwd design heeft, ging het bij de S9 (Plus) vooral om perfectioneren. De S9 lijkt dus erg op de S8, maar dan net wat slanker en met nog dunnere schermranden. Waar de S9 in het zwart, blauw, paars en goud te krijgen is, kiest Samsung bij de S10 voor andere kleuren. Zwart natuurlijk, maar ook groen en wit. Alle versies van de S9 zijn van glas; een speciale variant zoals de keramische S10 Plus is er niet.

Camera

Samsung Galaxy S10 camera voor en selfie camera

Samsung S10 (Plus): 16, 12 en 12 megapixel, ultragroothoeklens

De S10 en S10 Plus hebben achterop precies dezelfde driedubbele camera. Nieuw ten opzichte van de S9 Plus is de ultragroothoeklens. Ben je op vakantie en krijg je die imposante kerk of grote groep vrienden maar niet in z'n geheel op de foto? Gebruik de ultragroothoeklens om een groter gebied op de foto te krijgen. Uniek voor de S10 Plus is ook de dubbele selfie camera. Hiermee geef je ook je selfies een mooi scherptediepte effect mee.

Samsung Galaxy S9 Plus camera voor en selfie camera

Samsung S9 (Plus): 12 megapixel, variabel diafragma

Terwijl de S9 Plus 2 camera's achterop had, moest de S9 het doen met een enkele camera. Met deze toestellen introduceerde Samsung het variabele diafragma. Dit diafragma past zich automatisch aan aan het omgevingslicht, waardoor je bij veel én bij weinig licht scherpe foto's maakt. De S9 Plus heeft bovendien nog een telelens. Daarmee zoom je ver in zonder veel kwaliteitsverlies.

Scherm

Scherm Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung S10 (Plus): 6,1 inch/6,4 inch, vingerafdrukscanner

Nieuw voor de S10 is de vingerafdrukscanner in het scherm. Dat concept kennen we al, maar eerdere scanners werkten met licht (optisch). Deze scanner werkt met geluidsgolven (ultrasoon). Dat gaat sneller en werkt beter bij weinig licht en met vieze vingers. De S10 heeft daarnaast als eerste Samsung smartphone een Dynamic AMOLED scherm en ondersteuning voor HDR 10+. Daardoor krijg je een helderder beeld en springen de kleuren er nog meer uit dan bij andere smartphones.

Scherm Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung S9 (Plus): 5,8 inch/6,2 inch, Quad HD+ scherm

Qua resolutie doen de schermen van de S9 en S9 Plus niet veel onder voor die van de S10 en S10 Plus. Al deze telefoons hebben een scherm met Quad HD+ resolutie; games en filmpjes zijn dus haarscherp. De S9 werkte het design van z'n voorganger, de S8, tot in de perfectie uit, met dunne randen boven en onder. Die randen zijn weliswaar wat dikker dan bij de S10, maar het scherm wordt niet onderbroken door een cameragat.

Opslag

Samsung Galaxy S10 Plus keramisch

Samsung S10 (Plus): 128 GB, 512 GB of 1 TB

De hoeveelheid opslagruimte is een groot verschil tussen de S10 en de S9. De S10 komt standaard met 128 GB; 2 keer zoveel als de standaard uitvoering van de S9. Daarnaast is er ook meteen een versie met 512 GB beschikbaar. De S10 Plus spant de kroon: het is de eerste smartphone ooit met maar liefst 1 terabyte aan geheugen. Download dus naar hartelust games, apps en series en maak zoveel foto's en 4K-video's als je wilt.

Samsung Galaxy S9 line-up

Samsung S9 (Plus): 64 GB

De Galaxy S9 en S9 Plus kwamen allebei uit met 64 GB opslagruimte. Voor de intensieve gebruiker is dat krap. De meeste topmodellen hebben tegenwoordig dan ook standaard 128 GB. Later kwamen er wel versies van de S9 met meer geheugen: 128 GB en 256 GB. Het grove geschut (512 GB) bewaarde Samsung hiervoor altijd voor de Note serie.

Batterij en opladen

Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung S10 (Plus): reverse wireless charging

De batterij is bij de Galaxy S10/S10 Plus groter dan bij de S9/S9 Plus. Dat hebben de smartphones ook nodig, vanwege de grotere schermen. Dankzij de nieuwe processor zijn de toestellen wel zuiniger en gaat de batterij met gemak de hele dag mee . Nieuw voor de S10 serie is reverse wireless charging. Hierbij gebruik je je telefoon om andere apparaten draadloos op te laden. Denk aan de nieuwe Galaxy Buds (draadloze oordopjes), maar ook aan de Galaxy Watch.

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung S9 (Plus): genoeg om de dag door te komen

De Galaxy S9 heeft een batterij van 3,000 mAh, de Galaxy S9 Plus één van 3500 mAh. Voor een toptoestel is dat genoeg om de dag mee door te komen. Met de meegeleverde Samsung Adaptive Fast Charger zit je telefoon binnen ongeveer 2 uur vol. De S9 (Plus) ondersteunt ook al draadloos opladen, maar nog geen reverse wireless charging.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen