The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S21 Plus met de S21

In januari 2021 bracht Samsung de Galaxy S21 serie uit. Hierbij is de S21 het kleinste broertje uit de serie en de S21 Plus de middelste. De S21 Plus heeft een groter scherm en een betere batterij. Op het gebied van camera's en rekenkracht zijn de toestellen gelijkwaardig. In dit artikel vertellen we je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy S21 Plus

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 11
929,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de grote 4.800 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde, waardoor animaties er vloeiend uitzien.
  • Je maakt scherpe foto's met de verschillende camera's in dit toestel.
  • Je bedient het grote 6,7 inch scherm moeilijk met één hand.

Samsung Galaxy S21

128 GB opslagcapaciteit | 6,2 inch full hd scherm | Android 11
779,-
op voorraad
  • Je maakt scherpe foto's met de verschillende camera's in dit toestel.
  • Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde, waardoor animaties er vloeiend uitzien.
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
  • De 4.000 mAh batterij gaat minder lang mee dan die van de S21 Plus.

Vergelijking Samsung Galaxy S21 Plus en S21

Samsung Galaxy S21 Plus Samsung Galaxy S21
Scherm 6,7 inch full hd 6,2 inch full hd
Schermkwaliteit Zeer goed Zeer goed
Batterijcapaciteit 4.800 mAh 4.000 mAh
Camerakwaliteit Uitstekend Uitstekend
Snelheidsklasse Uitstekend Uitstekend

Scherm en formaat

Samsung S21 vs Samsung S21 Plus scherm

S21 Plus: groot 6,7 inch full hd scherm

De Samsung Galaxy S21 Plus heeft een groot 6,7 inch scherm. Het voordeel van zo'n groot scherm is dat je veel ruimte hebt voor films, games en multitasken. Vanwege het grote formaat bedien je het toestel moeilijk met één hand. Bovendien past het moeilijk in je broekzak. Op het full hd scherm bekijk je films en series in hoge kwaliteit. Het scherm heeft een hoge verversingssnelheid van 120 keer per seconde. Hierdoor zien animaties, tijdens bijvoorbeeld gamen en scrollen er vloeiend uit.

Samsung S21 Samsung S21 Plus formaat vergelijken

S21: compact 6,2 inch full hd scherm

Het 6,2 inch scherm van de Samsung S21 is een stuk kleiner. Dankzij dit compacte formaat bedien je het toestel met één hand. Ook past de S21 gemakkelijk in je tas of broekzak. Een kleiner scherm is minder comfortabel als je veel series kijkt en games speelt. Het scherm van de S21 heeft dezelfde resolutie en hoge verversingssnelheid als dat van de S21 Plus. De schermranden van de S21 zijn iets dikker, waardoor de smartphone minder luxe oogt.

Batterij

Batterij Samsung S21 en S21 Plus vergelijken

S21 Plus: 4.800 mAh batterij gaat een hele dag mee

De Samsung S21 Plus heeft een grote 4.800 mAh batterij. Bij gemiddeld gebruik kom je hier de dag gemakkelijk mee door. Houd er rekening mee dat sommige instellingen de batterijduur kunnen verkorten. Stel je de hoogste schermhelderheid en verversingssnelheid in? Dan loopt de batterij sneller leeg. Je laadt het toestel snel op met een Samsung 25W lader. Samsung levert geen adapter mee. Schaf deze dus los aan als je nog geen usb C lader hebt. De S21 Plus is zelf draadloos oplaadbaar, maar laadt ook andere kleine apparaten draadloos op door ze achter op het toestel te leggen.

S21 vs S21 Plus batterij opladen

S21: kleinere 4.000 mAh batterij

De 4.000 mAh batterij van de Samsung Galaxy S21 is aanzienlijk kleiner. Hoewel het kleinere scherm minder energie verbruikt, haal je niet altijd het eind van de dag zonder tussentijds opladen. De S21 laad je net als de S21 Plus snel op met een Samsung 25W lader. Deze schaf je los aan, want Samsung levert deze ook bij de S21 niet mee. Net als de Plus variant laad je de S21 draadloos op met een vermogen van 15 watt. Ook met de S21 laad je andere kleine apparaten zoals je smartwatch of draadloze oordopjes draadloos op.

Camera

Samsung S21 vs S21 Plus batterij

S21 Plus: complete camera opstelling, filmen in 4K

Met de 3 camera's achter op de Samsung S21 Plus maak je scherpe foto's. Naast een 12 megapixel standaard lens heeft het toestel een 12 megapixel groothoeklens en een 64 megapixel telelens. Met die laatste lens zoom je tot 3 keer in zonder dat je foto minder scherp wordt. De groothoeklens gebruik je om grote gebouwen en weidse landschappen te fotograferen. Je maakt haarscherpe en vloeiende video's in 4K kwaliteit. Selfies maak je met de 10 megapixel camera aan de voorkant van het toestel.

Camera Samsung Galaxy S21 S21 Plus vergelijken

S21: dezelfde camera's en functies

De Samsung S21 beschikt over exact dezelfde camera's als de Plus variant. Je maakt dus foto's en video's van dezelfde hoge kwaliteit. Ook beschikt de S21 over dezelfde functies als de S21 Plus. Zo maak je gelijktijdig foto's en video's met zowel de camera's aan de voor- als achterkant. Dit is handig als je bijvoorbeeld aan het vloggen bent of een vakantievideo maakt. Dankzij de nachtmodus maak je ook bij slecht of weinig licht heldere foto's.

Prestaties

Samsung S21 Plus vs S21 rekenkracht

S21 Plus: geschikt voor de zwaarste taken

De Samsung Galaxy S21 Plus is uitgerust met een krachtige Samsung Exynos 2100 processor. Hiermee is het toestel krachtig genoeg voor de zwaarste apps en 3D games. Dankzij het 8 GB werkgeheugen schakel je soepel tussen verschillende apps. Je kiest voor een S21 Plus met een opslaggheugen van 128 GB of 256 GB. Met 256 GB weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt voor al je films, series en muziek. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Snelheid Samsung S21 en S21 Plus vergelijken

S21: dezelfde processor en hetzelfde werkgeheugen

De Samsung S21 beschikt over dezelfde Samsung Exynos 2100 processor. Ook dit toestel gebruik je dus voor de zwaarste taken. Ben je een multitasker die veel en snel schakelt tussen apps? Dan zit je ook met de S21 goed. Dankzij het 8 GB werkgeheugen gaat dit namelijk razendsnel. Je kiest, net als bij de Plus variant, voor 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Denk vooraf goed na of je vooral apps of ook je complete film- en muziekcollectie op je smartphone wil opslaan, want het geheugen is niet uitbreidbaar.

Conclusie

De verschillen tussen de Samsung S21 en S21 Plus zitten in het scherm en de batterij. De S21 Plus heeft een groter scherm. Hierop kijk je comfortabel films en zie je alle details van je game, maar je bedient het toestel moeilijk met één hand. De S21 is een stuk compacter, maar hierdoor wel minder geschikt voor het kijken van films en series en het spelen van games. Waar de batterij van de S21 Plus de hele dag meegaat, moet je jouw S21 soms tussentijds opladen. Qua camera's en rekenkracht zijn de smartphones gelijkwaardig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.024 beoordelingen