The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S21 Ultra met de S21 Plus

In januari 2021 presenteerde Samsung haar Galaxy S21 serie. De Samsung S21 Plus is het middelste toestel uit de serie, de S21 Ultra is het toptoestel. Dit zie je vooral terug in het scherm en de camera's. De Samsung S21 Ultra presteert op deze vlakken aanzienlijk beter. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy S21 Ultra

128 GB opslagcapaciteit | 6,8 inch quad hd scherm | Android 11
1.099,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de telelens zoom je tot 10 keer in zonder kwaliteitsverlies.
  • Je bedient het toestel nauwkeurig met de apart verkrijgbare S Pen stylus.
  • Met de grote 5.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Je bedient het grote 6,8 inch scherm moeilijk met één hand.

Samsung Galaxy S21 Plus

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 11
929,-
op voorraad
  • Met de grote 4.800 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
  • Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde, waardoor animaties er vloeiend uitzien.
  • Je bedient het grote 6,7 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Het beeldscherm is minder scherp dan dat van andere toptoestellen.

Vergelijking Samsung Galaxy S21 Ultra en Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Ultra Samsung Galaxy S21 Plus
Camerakwaliteit Uitstekend Uitstekend
Optische zoom 10 keer 3 keer
Scherm 6,8 inch quad hd 6,7 inch full hd
Schermkwaliteit Uitstekend Zeer goed
Snelheidsklasse Uitstekend Uitstekend
Batterijcapaciteit 5.000 mAh 4.800 mAh

Camera

Samsung S21 Ultra vs S21 Plus camera

S21 Ultra: dubbele telelens met 10x optische zoom, ToF sensor

De 108 megapixel standaard lens van de Samsung S21 Ultra heeft een grote beeldsensor. Je maakt hiermee zowel overdag als 's nachts haarscherpe foto's. Dankzij de grote kijkhoek van de 12 megapixel groothoeklens passen grote gebouwen compleet op de foto. De S21 Ultra is de eerste smartphone met een dubbele 10 megapixel telelenzen. Samen zorgen deze lenzen ervoor dat je tot 10 keer inzoomt zonder dat je foto minder scherp wordt. De Time-of-Flight sensor meet de diepte, waardoor je bijvoorbeeld portretfoto's met een beter scherptediepte effect maakt.

Camera Samsung S21 Plus en S21 Ultra vergelijken

S21 Plus: enkele telelens met 3x optische zoom

Ook met de Samsung Galaxy S21 Plus maak je uitstekende foto's, maar de camera's zijn minder geavanceerd en veelzijdig dan die van de S21 Ultra. Zo zie je op de 12 megapixel standaard lens minder details, vooral bij weinig licht. De 12 megapixel groothoeklens is hetzelfde als die van de Ultra variant. Op de S21 Plus zien we één 64 megapixel telelens, waarmee je 3 keer inzoomt zonder kwaliteitsverlies. Wanneer je 4 keer of vaker inzoomt, zijn je foto's dus minder scherp. Net als met de S21 Ultra maak je video's in hoge 8K kwaliteit.

Scherm en formaat

Formaat Samsung S21 Ultra vs S21 Plus

S21 Ultra: 6,8 inch quad hd scherm, geschikt voor S Pen

De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt over een groot en haarscherp 6,8 inch quad hd scherm. Vanwege het formaat bedien je deze smartphone moeilijk met één hand. Het scherm ververst tot 120 keer per seconde. Hierdoor zien animaties in bijvoorbeeld games er vloeiend uit. Wanneer je de S21 Ultra minder intensief gebruikt, schakelt de verversingssnelheid automatisch terug naar een batterijbesparende 10 keer per seconde. Je bedient de S21 Ultra nauwkeuriger met een S Pen. Handig, tijdens het bewerken van foto's en video's. Je schaft deze stylus los aan in combinatie met de Samsung Ultra Clear View Book Case met S Pen.

Formaat Samsung Galaxy S21 Ultra en S21 Plus vergelijken

S21 Plus: minder scherp 6,7 inch full hd scherm, geen S Pen

Ook het 6,7 inch scherm van de Samsung S21 Plus is behoorlijk groot. Je bedient het toestel moeilijk met één hand. Bovendien past de smartphone niet in elke broekzak. Het full hd scherm is minder scherp dan dat van de S21 Ultra. Je ziet dus minder details van je foto's, games, films en series. Ook dit scherm ververst 120 keer per seconde, waardoor animaties er vloeiend uitzien. De lage, batterijbesparende verversingssnelheid ontbreekt op dit toestel. In tegenstelling tot de S21 Plus is de Ultra niet geschikt voor de S Pen stylus.

Prestaties

Prestaties S21 Ultra vs Samsung S21 Plus

S21 Ultra: geschikt voor zwaarste taken, 3 opslagvarianten

De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt over een krachtige Samsung Exynos 2100 processor. Hierdoor zijn zware apps en games geen enkel probleem. Je photoshopt of gamet dus zonder haperingen. De S21 Ultra is verkrijgbaar in varianten met 128 GB, 256 GB en 512 GB opslag. De eerste 2 varianten beschikken over 12 GB werkgeheugen, terwijl het laatste model 16 GB werkgeheugen heeft. Met alle toestellen schakel je hierdoor soepel tussen verschillende apps. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. Kies dus voor 256 GB of 512 GB opslag als je veel media op je smartphone bewaart.

Rekenkracht Samsung S21 Ultra en S21 vergelijken

S21 Plus: dezelfde processor, minder werkgeheugen

De Samsung S21 Plus heeft dezelfde, sterke Samsung Exynos 2100 processor. Je gebruikt dit toestel dus ook voor zware taken als 3D games en beeldbewerking. Het 8 GB werkgeheugen is kleiner dan dat van de Ultra, maar groot genoeg om soepel te multitasken. Qua opslag heb je de keuze uit 128 GB en 256 GB. Voor de gemiddelde gebruiker is 128 GB meer dan genoeg. Bewaar je veel films, muziek en foto's op je toestel? Kies dan voor het toestel met 256 GB geheugen. Het geheugen van de S21 Plus is achteraf niet uitbreidbaar.

Batterij

Batterij Samsung S21 Plus en S21 Ultra vergelijken

S21 Ultra: 5.000 mAh batterij, snel opladen

Dankzij de grote 5.000 mAh batterij van de S21 Ultra kom je bij gemiddeld gebruik gemakkelijk de dag door. Met een 25 watt snellader laad je het toestel ook razendsnel weer op. Na een half uur zit de S21 Ultra voor de helft vol. Voor het eerst levert Samsung deze oplader niet mee in de doos. Je schaft deze dus los aan als je nog geen Samsung lader met usb C aansluiting hebt. De Samsung S21 Ultra is draadloos oplaadbaar op maximaal 15 watt. Dit is anderhalf keer zo snel als bij andere Samsung smartphones.

Samsung Galaxy S21 Plus vs S21 Ultra batterij opladen

S21 Plus: kleinere 4.800 mAh batterij, net zo snel opladen

De 4.800 mAh batterij van de Samsung S21 Plus is kleiner, maar bij gemiddeld gebruik groot genoeg om de dag mee door te komen. Ook dit toestel laad je binnen een half uur tot ruim de helft op met een 25 watt Samsung lader. Deze schaf je los aan, want hij zit niet in de doos. Je gebruik de draadloos oplaadbare S21 Plus net als de Ultra ook om andere kleine apparaten draadloos mee op te laden. Denk bijvoorbeeld aan je smartwatch of bluetooth oordopjes.

Conclusie

Qua camera en scherm is de Samsung Galaxy S21 Ultra duidelijk een klasse beter dan de S21 Plus. Met de grotere beeldsensor, de extra telelens en de Time-of-Flight sensor biedt de S21 Ultra meer mogelijkheden en kwaliteit. Verder is het S21 Ultra scherm scherper, zuiniger en geschikt voor nauwkeurige bediening met de S Pen. Ook wat betreft batterij en rekenkracht is de Ultra beter, maar die verschillen merk je nauwelijks tijdens het gebruik.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen