The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Vergelijk Samsung Galaxy Watch3 met Samsung Galaxy Watch

We hebben er 2 jaar op moeten wachten, maar er is een opvolger voor de Samsung Galaxy Watch: de Samsung Galaxy Watch3. De Watch3 is iets kleiner en heeft standaard een leren horlogebandje. De roterende bezel is gebleven. We vertellen je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de Watch en de Watch3 in dit artikel.

Samsung Galaxy Watch3 45 mm Zilver

45 mm breed | Bel en reageer op berichten | Routeregistratie & navigatie via gps
269,-
op voorraad
  • Dankzij de ingebouwde microfoon gebruik je de persoonlijke assistent Bixby en beantwoord je berichtjes via spraakbesturing.
  • Je luistert naar je favoriete afspeellijsten via je horloge dankzij de ingebouwde muziekspeler.
  • Krijg inzicht in je conditie met de VO2 max meting, die de maximale zuurstofopname van je bloed meet.
  • Contactloos betalen is niet mogelijk met het horloge.
  • Het leren bandje is niet geschikt om mee te sporten of zwemmen.

Samsung Galaxy Watch 46 mm Zilver

Meet stappen, calorieverbranding, slaap en meer | Ingebouwde gps | Toont smartphone meldingen
169,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de stand alone Spotify functie luister je muziek via de smartwatch, zonder je telefoon.
  • Via de Galaxy App Store download je apps van derden op je smartwatch, zoals Buienradar of NS Reisplanner.
  • Bekijk hartslagzones tijdens het trainen en train gericht voor bijvoorbeeld uithoudingsvermogen of vetverbranding.
  • Contactloos betalen is niet mogelijk met het horloge.
  • Bij intensief gebruik, zoals constante gps en hartslagmeting, gaat de batterij maar 1 à 2 dagen mee.

Vergelijk de Samsung Galaxy Watch3 met de Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch3 Samsung Galaxy Watch
Draairing Ja Ja
Materiaal horlogekast RVS of titanium RVS
Opslagcapaciteit 8 GB 4 GB
Kleuren Zwart, zilver en brons Zwart, zilver en rosé goud
Formaat 45 of 41 millimeter breed, ongeveer 11,2 millimeter dik 42 of 46 millimeter breed, ongeveer 12,8 millimeter dik

Formaat

Samsung Galaxy Watch3 formaat

Samsung Galaxy Watch3: kleiner, maar groter scherm

Samsung heeft het formaat van zijn Watch iets aangepast. De Galaxy Watch 3 komt in 2 formaten: 41 en 45 millimeter breed. Dat is 1 millimeter kleiner dan zijn voorganger. Opvallend is de dikte van het horloge. Waar de originele Samsung Watch nog 12,7 millimeter dik was, is de Watch3 nog maar 11,1 millimeter dik. Het horloge steekt dus minder boven je pols uit.

Samsung Galaxy Watch formaat

Samsung Galaxy Watch: groter en dikker

Het originele slimme horloge van Samsung, de Galaxy Watch, is er ook in 2 formaten: 42 en 46 millimeter breed. De horlogekast van de Watch is met 12,7 millimeter een stuk dikker. Daardoor is er wel ruimte voor een grotere batterij. Bij gemiddeld gebruik gaat de Galaxy Watch ongeveer 45 uur mee. De Galaxy Watch3 houdt het bij gemiddeld gebruik zo'n 43 uur uit.

Uiterlijk

Samsung Galaxy Watch3 horlogebandjes

Samsung Galaxy Watch3: leren horlogebandje, klassieke uitstraling

De Samsung Galaxy Watch3 45 mm en 41 mm worden geleverd met een leren horlogebandje. Dit geeft het horloge een klassieke, chique uitstraling, maar is minder geschikt om mee te sporten. Voor de Watch3 zijn ook siliconen bandjes beschikbaar. Het horloge is naast RVS ook in titanium uitvoering verkrijgbaar. De draairing om het scherm die we kennen van de originele Galaxy Watch is gebleven. De Watch3 is beschikbaar in de kleuren zwart, zilver en brons.

Samsung Galaxy Watch horlogebandjes

Samsung Galaxy Watch: siliconen bandje, casual uitstraling

Het originele Samsung horloge heeft een siliconen horlogeband. Dit materiaal staat meer casual dan een leren horlogeband. Siliconen materiaal is gemakkelijker schoon te maken. De Galaxy Watch is alleen beschikbaar in RVS en in de kleuren zwart, zilver en rosé goud.

Gezondheidsfuncties

Samsung Galaxy Watch3 zuurstof meten valdetectie

Samsung Galaxy Watch3: zuurstof meten, valdetectie

Samsung Galaxy Watch3 houdt jou net als zijn voorganger de hele dag op de hoogte van de belangrijkste berichten en notificaties. Daarnaast heeft de Watch3 veel nieuwe of verbeterde gezondheidsfuncties. Zo meet het slimme Samsung horloge jouw bloeddruk en het zuurstofgehalte in je bloed. Met een zuurstofmeter kan slaapapneu gedetecteerd worden. Dankzij de nieuwe ECG hartslagmeter maak je hartfilmpjes vanaf je pols. De Watch3 heeft ook valdetectie en een verbeterde versnellingsmeter. Het horloge meet nu ook je slaap nog beter. Jouw nachtrust krijgt een score en je ontvangt tips om je slaapritme te verbeteren.

Samsung Galaxy Watch hartslagmeter slaap meten

Samsung Galaxy Watch: hartslagmeter, slaap meten

Ook de originele Galaxy Watch heeft diverse gezondheidsfuncties. Je houdt, net als met de Watch3, je hartslag bij met de ingebouwde polssensor. Ook meet je je stressniveau aan de hand van je hartslag. Je krijgt ook meer inzicht in je slaap, want de Galaxy Watch meet, net als de Watch3, je slaapduur en -kwaliteit. Het horloge heeft geen zuurstofmeter, ook wel saturatiemeter genoemd, wat zijn opvolger wel heeft.

Sportfuncties

Samsung Galaxy Watch3 VO2 max feedback op hardloopsessies

Samsung Galaxy Watch3: VO2 max, feedback op hardloopsessies

Hoewel de Samsung Galaxy Watch3 vooral een smartwatch is, gebruik je hem ook voor jouw sportactiviteiten. Zo is de nieuwe Samsung Galaxy Watch uitgerust met een VO2 max meter. Daarmee krijg je inzicht in je conditie. Het horloge analyseert je prestaties tijdens het hardlopen en geeft je feedback op je hardloopsessie. Het leren bandje dat je standaard bij de Galaxy Watch3 krijgt, is niet echt geschikt om mee te sporten. Wissel daarom het leren bandje voor je gaat sporten om voor een siliconen bandje.

Samsung Galaxy Watch sportprofielen en sportbandje

Samsung Galaxy Watch: sportprofielen en sportbandje

Ook de Galaxy Watch is geschikt om mee te sporten. Het siliconen horlogebandje van het horloge blijft stevig om je pols zitten en is bestand tegen water en zweet. De Galaxy Watch heeft net als zijn opvolger verschillende sportprofielen. Dat maakt het horloge geschikt om mee te fietsen, fitnessen en hardlopen. Je springt ook het zwembad in met de Galaxy Watch en de Watch3, want beide varianten zijn waterdicht.

Extra functies

Samsung Galaxy Watch3 meer opslag en apps

Samsung Galaxy Watch3: meer opslag en apps

Naast de gezondheids- en sportfuncties van Galaxy Watch3 heeft het horloge nog meer nieuwe functies gekregen. Zo gebruik je de nieuwe variant van de Watch met meer apps, zoals Mail, MyFitnessPal en Runkeeper. Handig, want op met de 8 GB opslagcapaciteit heb je ook meer ruimte voor apps. Je past wijzerplaten geheel naar jouw wens aan en bepaalt zelf welke gegevens zichtbaar zijn op het scherm. Foto's die je worden toegestuurd, open je gewoon op je horloge.

Samsung Galaxy Watch minder opslagcapaciteit

Samsung Galaxy Watch: minder opslagcapaciteit

De Samsung Galaxy Watch heeft 4 GB opslagcapaciteit, genoeg voor je favoriete apps. Het horloge houdt je de hele dag op de hoogte van je berichten en welke afspraken je die dag hebt. Inkomende oproepen accepteer of weiger je gemakkelijk vanaf je pols. Muziek die je via je telefoon luistert, pauzeer je ook via het horloge. Zo hoef jij je telefoon minder vaak uit je zak of tas te halen. Deze functies heeft de Watch3 ook.

Eerste indruk Galaxy Watch3

Ben jij benieuwd naar onze eerste indruk van de Samsung Galaxy Watch3? Vlogger Martijn vertelt je alles over de opvolger van de Watch.

Conclusie

De Samsung Galaxy Watch3 heeft vergeleken met zijn voorganger een aantal belangrijke voordelen. Het horloge is iets kleiner en een stuk dunner, dus voelt subtieler aan op je pols. Het leren horlogebandje geeft de Watch3 een luxe uitstraling, net als de RVS en titanium horlogekast. Qua functies komen de horloges sterk overeen. De Watch3 heeft een zuurstofmeter, valdetectie en VO2 max metingen, de Watch niet. Zijn die functies belangrijk voor jou? Kies dan voor de Samsung Galaxy Watch3.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.271 beoordelingen