The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Wat is het verschil tussen de serie hogedrukreinigers van Karcher?

Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger van Karcher, maar twijfel je nog over welke serie het beste bij jou past? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij vergelijken de series voor je en delen onze bevindingen.

Vergelijking Karcher serie

Serie Bar en doorvoercapaciteit Soort klus Terras
K2 110 bar, 360 l/h Kleinere klussen Tot 25 vierkante meter
K3 120 bar, 380 l/h Kleinere klussen Tot 39 vierkante meter
K4 130 bar, 420 l/h Kleine en middelgrote klussen Tot 39 vierkante meter
K5 145 bar, 500 l/h Kleine en middelgrote klussen Tot 39 vierkante meter
K7 180 bar, 600 l/h Voor alle klussen Vanaf 40 vierkante meter

Karcher K2: voor kleinere klussen

Karcher K2

Alle Karcher K2 hogedrukreinigers hebben een werkdruk van 110 bar en een doorvoercapaciteit van 360 liter per uur. Deze serie instap hogedrukreinigers is geschikt voor kleinere klussen, zoals het schoonmaken van je (motor)fiets, tuingereedschap en schutting. Bij elk model binnen de K2 serie krijg je andere accessoires meegeleverd. Denk hierbij aan een terrasreiniger of autoborstel. Voor iets zwaardere klussen, zoals het schoonmaken van je terras tot 39 vierkante meter is de Karcher K3 geschikt.

Karcher K3: voor kleinere klussen

Karcher K3

Met een werkdruk van 120 bar is deze K3 serie geschikt voor het reinigen van kleine voertuigen, zoals je (motor)fiets of auto, maar ook je tuingereedschap, tuinmeubelen en je middelgrote terras. Dit alles doet hij met een doorvoercapaciteit van 380 liter per uur. Sommige modellen binnen deze serie hebben een tank, zodat je eenvoudig reinigingsmiddel toevoegt als je te maken hebt met hardnekkig vuil. Vanwege de werkdruk is deze serie minder geschikt voor regelmatig gebruik.

Karcher K4: voor kleine en middelgrote klussen

Karcher K4

De Karcher K4 serie is geschikt voor zowel af-en-toe klussers als regelmatige gebruikers. Deze hogedrukreiniger gebruik je voor kleine en middelgrote schoonmaakklussen. Met een werkdruk van 130 bar en een doorvoercapaciteit van 420 liter per uur zijn jouw paden, schuttingen en (middelgrote) auto’s binnen een mum van tijd weer schoon. Alle premium modellen binnen deze serie hebben een haspel, zodat je de hogedrukslang zonder knikken weer opbergt. Wil je graag nog iets grotere klussen uitvoeren en sneller klaar zijn? Dan biedt de K5 serie uitkomst.

Karcher K5: voor kleine en middelgrote klussen

Karcher K5

Met de Karcher K5 hogedrukreinigers pak je zowel kleine tot middelgrote schoonmaakklusen aan. Denk hierbij aan het reinigen van grotere voertuigen, patio’s, gevels en terrassen tot 39 vierkante meter. Met een werkdruk van 145 bar en een doorvoercapaciteit van 500 liter per uur verwijdert de K5 serie groene aanslag als geen ander. Hij is beschikbaar in verschillende uitvoeringen met diverse accessoires. Zo hebben de premium modellen een geïntegreerde haspel en verbind je de smart control modellen via bluetooth met de Karcher app. Zo begin je nog gerichter aan je schoonmaakklus.

Karcher K7: voor alle klussen

Karcher K7

Voor de fanatiekeling of professional die graag met grof geschut verontreiniging te lijf gaat, is er de Karcher K7 hogedrukreiniger. Deze serie heeft een werkdruk van 180 bar en een doorvoercapaciteit van 600 liter per uur, waardoor zelfs hardnekkig vuil geen schijn van kans maakt. Door de regelbare werkdruk is deze serie geschikt voor allerlei klussen. Denk hierbij aan het schoonmaken van je fiets tot aan het reinigen van je tractor. Net als bij de K5 serie verbind je de Smart control modellen via bluetooth met de Karcher app om het meeste uit je apparaat te halen.

Conclusie

De beste keuze hangt af van de klus die je wil uitvoeren, hoe vaak je het apparaat gebruikt en natuurlijk je budget. Gebruik je de hogedrukreiniger alleen om een klein voertuig, terras of tuingereedschap schoon te maken? Dan volstaat in de meeste gevallen een K2 of K3 model. Als je echt zware vervuiling te lijf gaat, dan heb je een model uit K7 klasse nodig. De apparaten uit een hogere klasse hebben vaak ook extra functies, zoals een langere slang, watergekoelde motor, geïntegreerde haspel (premium modellen) en bluetooth functie (Smart control).© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen