The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Xiaomi Mi 9 Lite, Mi 9T en Mi 9

Hoewel de Xiaomi Mi 9 Lite, Mi 9T en Mi 9 op elkaar lijken, zijn er op het gebied van camera en prestaties kleine verschillen. De Mi 9 is het meest geschikt voor intensief gebruik, maar ook bij de Mi 9 Lite en 9T krijg je waar voor je geld. In dit artikel duiken we dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen deze toestellen.

Xiaomi Mi 9 Lite

64 GB | 6,39 inch full hd scherm | Android 9 Pie
289,-
niet meer leverbaar
 • Je schakelt snel en soepel tussen verschillende apps met 6 GB werkgeheugen.
 • Met de groothoeklens leg je gemakkelijk een groot gebouw of een weids landschap vast.
 • Door de grote batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
 • Door de middenklasse processor is de Mi 9 Lite minder krachtig en snel dan de Mi 9T en Mi 9.

Xiaomi Mi 9T

64 GB opslagcapaciteit | 6,39 inch full hd scherm | Android 9.0 Pie
309,-
niet meer leverbaar
 • Kijk zonder afleiding naar je favoriete films en series op vrijwel randloze 6,39 inch full hd scherm.
 • Met de 3 verschillende lenzen achterop het toestel, heb je voor elke situatie een geschikte camera.
 • Door de grote batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
 • Met de Snapdragon 730 processor is de Mi 9T net iets minder snel dan de Mi 9.

Xiaomi Mi 9

128 GB opslagcapaciteit | 6,4 inch Full HD+ scherm | Android 9.0 Pie
401,-
niet meer leverbaar
 • Deze smartphone is snel en krachtig dankzij de Snapdragon 855 processor en het 6 GB werkgeheugen.
 • Met de 3 verschillende camera's achterop het toestel, maak je in elke situatie een mooie foto.
 • Het toestel is draadloos oplaadbaar, dus je hebt geen gedoe meer met kabeltjes.
 • Je kan alleen een koptelefoon aansluiten via de meegeleverde adapter.

Camera

Xiaomi mi 9 lite camera

Mi 9 Lite: groothoeklens

De Xiaomi Mi 9 Lite heeft 3 camera's achterop. De 48 megapixel standaard camera beschikt over optische beeldstabilisatie, waardoor je foto's zelden bewogen zijn. Je gebruikt de 8 megapixel groothoeklens om grote groepen en gebouwen of weidse landschappen vast te leggen. De derde camera is een 2 megapixel dieptesensor. Deze sensor meet diepte, waardoor je een scherptediepte-effect creëert. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een portretfoto maakt.

Xiaomi Mi 9t camera

Mi 9T: groothoeklens en telelens

Ook de Xiaomi Mi 9T beschikt over 3 camera's, maar de mogelijkheden zijn uitgebreider dan bij de Mi 9 Lite. De 48 megapixel standaard camera en 13 megapixel groothoeklens van de Mi 9T zijn vergelijkbaar. Het verschil zit hem in de 8 megapixel telelens met 2x optische zoom. Deze camera haalt voorwerpen 2 keer dichterbij zonder dat je foto minder scherp wordt. Bovendien gebruikt de Mi 9T deze telelens om diepte te meten, waardoor je ook met dit toestel mooie portretfoto's maakt.

Xiaomi mi 9 camera

Mi 9: kwalitatief betere camera's

De Xiaomi Mi 9 heeft precies dezelfde type camera's als de Mi 9T. Het verschil is dat de lenzen van de Mi 9 kwalitatief allemaal iets beter zijn. De laser autofocus op de 48 megapixel standaard camera helpt je bijvoorbeeld ook bij weinig licht met scherpstellen. De 16 megapixel groothoeklens en de 12 megapixel telelens met 2x optische zoom hebben een iets grotere diafragma-opening. Hierdoor vangt de camera meer licht op, waardoor je in het donker meer details ziet.

Prestaties

Mi 9 lite processor

Mi 9 Lite: dagelijks gebruik

De Xiaomi Mi 9 Lite beschikt over 6 GB werkgeheugen, wat best flink is voor een toestel uit deze prijsklasse. De Qualcomm Snapdragon 710 processor is daarentegen minder krachtig. Desondanks heeft het toestel geen enkel probleem bij dagelijks gebruik. Wanneer je schakelt tussen je Whatsapp en social media of af en toe een filmpje kijkt, hapert de Mi 9 Lite niet of nauwelijks. Daarnaast beschikt de smartphone over een forse 4.030 mAh batterij, waarmee je gemakkelijk het einde van de dag haalt. Deze batterij laad je met een Quick Charge lader ook snel op.

Mi 9T snelheid

Mi 9T: iets krachtiger

Ook de Xiaomi Mi 9T heeft 6 GB werkgeheugen. Net als op de Mi 9 Lite is multitasken op dit toestel geen probleem. De Qualcomm Snapdragon 730 processor is daarnaast net iets krachtiger. Dat betekent dat je telefoon niet hapert bij dagelijks gebruik en iets zwaardere apps aankan. Met de 4.000 mAh batterij haal je net als met de Mi 9 Lite gemakkelijk het einde van de dag.. De Mi 9T ondersteunt Quick Charge, dus met de bijbehorende oplader laad je het toestel snel op.

Mi 9 prestaties

Mi 9: geschikt voor het zwaardere werk

Het wordt bijna saai, maar ook de Xiaomi Mi 9 heeft 6 GB werkgeheugen. Multitasken gaat daarom ook op deze smartphone probleemloos. In vergelijking met de Mi 9 Lite en Mi 9T is de Snapdragon 855 processor stukken krachtiger. Daardoor speel je op dit toestel zware games als Fortnite of PUGB. De 3.300 mAh batterij van deze smartphone is iets kleiner, maar je laadt hem wel sneller op dan de Mi 9 Lite en Mi 9T. Bovendien is het toestel draadloos oplaadbaar. Dat scheelt een hoop gedoe met kabeltjes.

Design

Mi 9 lite design

Mi 9 Lite: plek voor geheugenkaartlezer

De Xiaomi Mi 9 Lite heeft een groot 6,39 inch full hd scherm. Dit scherm heeft HDR 10 ondersteuning, waardoor de kleuren van je scherm spatten wanneer je een serie kijkt. De 3 camera's achterop zijn verwerkt aan de zijkant van het toestel. De Mi 9 Lite is verkrijgbaar in het zwart en blauw. In beide gevallen glanst de achterkant van de telefoon. De Mi 9 Lite heeft ruimte voor een micro sd kaart, waardoor je het 64 GB of 128 GB geheugen, dat bij normaal gebruik voldoende is, met nog eens 256 GB uitbreidt.

Mi 9T design

Mi 9T: pop-up selfiecamera

Ook de Xiaomi Mi 9T heeft een 6,39 inch full hd scherm. Ook op dit scherm geniet je van levendige kleuren dankzij HDR 10 ondersteuning. Verder valt het op dat de selfiecamera uit het toestel schuift wanneer je een selfie neemt. Hierdoor zijn de schermranden dun en wordt je zicht niet onderbroken door een inkeping. Je bekijkt dus films en series zonder afleiding. De Mi 9T is verkrijgbaar in het zwart, blauw en rood. Het 64 GB of 128 GB geheugen is niet uitbreidbaar.

Mi 9 design

Mi 9: glanzende achterkant

Net als de Mi 9 Lite en Mi 9T heeft de Xiaomi Mi 9 een 6,39 inch full hd scherm. Ook dit scherm ondersteunt HDR 10. De Xiaomi Mi 9 koop je in het glanzend zwart of blauw. In tegenstelling tot de Mi 9 Lite en Mi 9T heeft de Mi 9 geen poort voor je hoofdtelefoon. Net als de andere modellen uit de Mi 9 serie is dit toestel verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB of 128 GB. De opslagcapaciteit van de Mi 9 is niet uitbreidbaar.

Conclusie

De Xiaomi Mi 9 maakt net iets mooiere foto's en kan zwaardere apps aan dan de Mi 9 Lite en Mi 9T. Bovendien is dit toestel draadloos oplaadbaar. Wanneer je jouw smartphone minder intensief gebruikt, zijn de Mi 9 Lite en Mi 9T echter ook prima toestellen. Zo hebben alle 3 de toestellen een mooi 6,39 inch full hd scherm en ondersteuning voor snelladen. Houd er bij je keuze dus rekening mee wat je met jouw smartphone gaat doen en hoe intensief je hem gebruikt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.583 beoordelingen