The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Vergelijk de DJI Spark met de DJI Mavic Air en DJI Mavic 2 Pro

Een drone uitkiezen is nog niet zo eenvoudig. Want hoe weet je welke drone het beste bij jou past? Om deze keuze wat gemakkelijker te maken, heb ik 3 DJI drones met elkaar vergeleken. In onderstaand overzicht zie je hoe de DJI Spark, DJI Mavic AIR en DJI Mavic 2 Pro van elkaar verschillen.

Belangrijkste verschillen tussen de DJI Spark, Mavic AIR en Mavic 2 Pro

DJI Spark DJI Mavic AIR DJI Mavic 2 Pro
Videoresolutie Full HD, 30 fps 4K, 30 fps 4K, 30 fps
Beeldstabilisatie 2 assige gimbal 3 assige gimbal 3 assige gimbal
Maximale vliegduur 16 minuten 21 minuten 31 minuten
Maximale vliegafstand 9.000 meter 10.000 meter 8.000 meter
Oplaadtijd 80 minuten 55 minuten 90 minuten
Gewicht 300 gram 430 gram 907 gram
Positie obstakeldetectie Voorkant Voor-, achter-, onderkant 360 graden

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit Spark

DJI Spark

Met de DJI Spark film je in Full HD kwaliteit met 30 frames per seconde. De 12 megapixel sensor zorgt voor gedetailleerde beelden. Ook in situaties met weinig licht maak je nog relatief goede opnamen met de Spark. Voor het maken van video's stel je een ISO waarde in tot 3200, bij foto's is dat 1600 ISO.

Beeldkwaliteit Mavic AIR

DJI Mavic AIR

Liefhebbers van 4K video's zijn bij de DJI Mavic AIR aan het juiste adres. Met deze drone film je in 4K kwaliteit met 30 frames per seconde. De 3 assige gimbal zorgt voor vloeiende en stabiele beelden. Zo voorkom je zelfs bij veel wind schokkerige beelden. Foto's maak je met deze drone in JPEG en DNG formaat.

Beeldkwaliteit Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

Ook met de DJI Mavic 2 Pro film je in 4K kwaliteit met 30 frames per seconde. Dankzij de grote 1 inch sensor zijn je video's zeer gedetailleerd. Een 3 assige beeldstabilisator houdt de beelden scherp. Je fotografeert met de drone in RAW formaat. Hierdoor heb je tijdens de nabewerking van je foto's meer mogelijkheden.

Vlieg- en accuduur

Vlieg- en accuduur Spark

DJI Spark

Als de accu volledig opgeladen is, vlieg je met de DJI Spark tot 9.000 meter ver. In totaal heb je 16 minuten lang plezier van je drone als hij in de lucht hangt. Daarna moet je de accu weer opladen. Binnen 80 minuten is de accu weer helemaal vol.

Vlieg- en accuduur Mavic AIR

DJI Mavic AIR

Met de DJI Mavic AIR vlieg je net iets langer dan met DJI Spark. In totaal vlieg je met deze drone 21 minuten lang. In deze tijd legt de Mavic AIR een maximale vliegafstand van 10.000 meter af. Het volledig opladen van de accu kost je maximaal 55 minuten.

Vlieg- en accuduur Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

De DJI Mavic 2 Pro heeft niet voor niets 'Pro' achter zijn naam staan. Met deze drone vlieg je het langst. In totaal vlieg je met dit model 31 minuten lang. Je legt daarnaast een maximale afstand van 8.000 meter, dat is minder ver dan met de DJI Mavic AIR. Het opladen van deze drone duurt het langst, namelijk 90 minuten.

Besturen

Besturen Spark

DJI Spark

De compacte DJI Spark drone is volledig te besturen met handgebaren. Zowel het opstijgen als het maken van een foto regel je met een handgebaar of met de meegeleverde controller. Door je telefoon via een app aan de Spark te verbinden, bestuur je hem ook met je telefoon. In de app kies je voor 1 van de vliegmodi en laat je de drone gemakkelijk via de 'Go home' knop naar je terugvliegen.

Besturen Mavic AIR

DJI Mavic AIR

Ook de DJI Mavic AIR is volledig met handgebaren te besturen. Dit is handig als je je handen liever vrij houdt. Voor preciezere besturing, gebruik je de meegeleverde controller. Door je telefoon in de controller te klemmen, volg je op het scherm via de app alle acties van de drone. In de app kies je uit diverse vliegmodi, zoals de ActiveTrack. In deze modus volgt de drone automatisch een persoon. In de Sport Mode laat je de drone snel vliegen.

Besturen Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

Net als bij de DJI Mavic Air wordt bij de DJI Mavic 2 Pro een controller meegeleverd. Hierin plaats je jouw smartphone, zodat je ziet wat je met de drone filmt. Op het scherm stel je diverse vliegmodi in. Qua vliegmodi heeft de DJI Mavic 2 Pro er het meest. Naast een verbeterde versie van ActiveTrack, heb je bijvoorbeeld de hyperlapse mode, waarbij de drone kan bewegen tijdens een timelapse opname.

Conclusie

De compacte DJI Spark is geschikt voor beginners. Je maakt er goede filmbeelden mee en via de app bestuur je de Spark gemakkelijk. Voor de reiziger is de DJI Mavic AIR interessant. Dit compacte model neem je mee op pad. Je filmt in 4K en de drone beschikt over diverse vliegmodi. De DJI Mavic 2 Pro is geschikt voor foto- en videografen. Dankzij de 1 inch sensor zijn je beelden gedetailleerd. Daarnaast blijft deze drone het langst in de lucht.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen