The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Vergelijk de Fitbit Alta met de Fitbit Flex 2

Fitbit staat al sinds 2007 bekend om haar activity trackers. Dankzij de verschillende modellen is er voor jou een model dat bij je past. Maar welk model sluit aan bij jouw wensen? Ik help je graag bij deze keus. In dit artikel vergelijk ik daarom 2 populaire modellen van Fitbit: de Fitbit Alta en de Fitbit Flex 2.

Vergelijk de Fitbit Alta met de Fitbit Flex 2

Welke Fitbit kies je? Fitbit Alta Fitbit Flex 2
Wil je de hele dag door je gegevens en de tijd kunnen zien? Ja Nee
Wil je een melding krijgen als je een bericht op je smartphone ontvangt? Ja Ja
Wil jij een alarmfunctie op je tracker? Ja Ja
Wil je kunnen zwemmen met je activiteitstracker? Nee Ja
Wil je op je tracker zien wie je belt (Caller ID)? Ja Nee

Overeenkomsten

fitbit alta vs fitbit flex 2

De Fitbit Alta en de Fitbit Flex hebben verschillende overeenkomsten. Niet heel gek voor 2 activity trackers die beide gericht zijn op alledaags gebruik. De activiteitstrackers meten je aantal stappen en berekenen je afstand en calorieverbruik. Hierdoor weet je precies hoe gezond je bezig bent. Ook houd je ze tijdens het slapen om, want de trackers registreren je slaappatroon. Wil je 5 kilo afvallen of elke dag 15.000 stappen lopen? Met de bijbehorende smartphone-app stel je zelf doelen in.

Verschillen

Fitbit Flex 2

Fitbit Flex 2: geen display

De Flex 2 heeft een smal en subtiel design zonder scherm. Je vraagt je nu vast af hoe je dan op de hoogte blijft van het behalen van je doelen. Als je dubbel tikt op je tracker geven de gekleurde lampjes deze voortgang aan. Ieder lampje staat voor 25% van je dagdoel. Daarnaast geven de lampjes ook een seintje als je een sms of telefoontje krijgt. Zit je te lang stil? Dan trilt de tracker en knipperen de lampjes zodat jij weet dat je moet gaan bewegen.

Fitbit Alta

Fitbit Alta: 1.4 inch OLED display

De Fitbit Alta heeft wel een display. Hierop zie je hoeveel stappen je vandaag hebt gelopen, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook krijg je een melding van een sms of telefoontje en zie je op het display de naam of het telefoonnummer van de persoon die jou belt. Daarnaast vergeet je nooit meer een belangrijke vergadering, want je krijgt een uur van te voren een melding op je scherm van je agenda-afspraak.

Verschillen

Fitbit Flex 2 waterdicht

Fitbit Flex 2: waterdicht

De Fitbit Flex 2 is de opvolger van de Fitbit Flex. Een verbetering van zijn voorganger én ten opzichte van de Fitbit Alta is de waterdichtheid. De tracker is namelijk volledig waterdicht. Het voordeel hiervan is dat je hem tijdens het douchen of de afwas niet hoeft af te doen. Ook houd je hem tijdens het zwemmen gewoon om.

Fitbit Alta spatwaterdicht

Fitbit Alta: spatwaterdicht

De Fitbit Alta is in tegenstelling tot de Flex 2 slechts spatwaterdicht. Dit betekent dat het horloge tegen water kan, zonder dat er diepte of druk op komt. Als je je Fitbit Alta om hebt en in een regenbui terecht komt is dit geen probleem, maar ga er vooral niet mee zwemmen.

Bandjes

Bandjes

De activiteitstrackers draag je het liefst de hele dag door. Leuke bijkomstigheid is daarom dat beide trackers verwisselbare bandjes hebben. Zo pas je je tracker aan op je outfit en dus ook op elke gelegenheid. Ga je naar de sportschool? Dan is een siliconen bandje prettig om te dragen. Heb je een etentje met je schoonfamilie? Dan wil je natuurlijk dat de tracker er fashionable uitziet en matcht met je jurkje. Beide trackers hebben bandjes in verschillende kleuren en materialen. De Fitbit Flex 2 draag je zelfs ook als ketting. Dit is een leuk voordeel voor de dames. Zo ziet niemand dat jij bezig bent met je gezondheid.

Conclusie

Een keuze maken tussen de Fitbit Alta en de Fitbit Flex 2 hangt vooral af van je eigen wensen en voorkeuren. Beide trackers meten je dagelijkse activiteiten. Wil je nauwkeurig deze activiteiten in de gaten houden dan is de Fitbit Alta dankzij het scherm een aanrader. Ben je een waterrat en wil je je tracker ook tijdens het zwemmen dragen? Ga dan voor de Fitbit Flex 2.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen