The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Vergelijk de Fitbit Charge 3 met de Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge 3 is de opvolger van de populaire activity tracker: de Fitbit Charge 2. Op het eerste gezicht zie je qua uiterlijk al wat kleine verschillen, maar voornamelijk zitten de verschillen in de nieuwe functionaliteiten van de Charge 3. Door de 2 activity trackers met elkaar te vergelijken, kom je erachter wat nieuw is aan de Fitbit Charge 3.

Fitbit Charge 3

  • Met de geïntegreerde hartslagsensor meet je je hartslag via je pols.
  • Met Quick Reply's is het mogelijk om te reageren op berichten.
  • Inkomende oproepen neem je op of weiger je via de tracker.
  • De Fitbit Charge 3 is waterdicht en meet je zwemactiviteiten.
  • Om gebruik te maken van GPS, moet de tracker verbonden zijn met je smartphone.

Vergelijk de Fitbit Charge 2 en Charge 3

Fitbit Charge 2 Fitbit Charge 3
Scherm Tapscreen Groter en helderder touchscreen
Waterdicht IP44 (spatwaterdicht) IP67 (waterdicht)
Batterijduur 5 dagen 7 dagen
Ingebouwde GPS Nee, wel mogelijk via smartphone Nee, wel mogelijk via smartphone
Berichten beantwoorden Nee Ja, met Quick Reply's
Verwisselbare horlogebandjes Ja Ja

Scherm en pasvorm

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2: tapscreen

Op het scherm van de Fitbit Charge 2 bekijk je de tijd, datum en één activiteit. Via de knop aan de zijkant of met het tapscreen scroll je naar andere activiteiten, zoals je stappen of traptreden. Je kan ervoor kiezen om het scherm te laten oplichten wanneer je je pols draait. Handig, want dan hoef je niet op de knop aan de zijkant te drukken om de tijd of je gegevens te bekijken. De Charge 2 is gemaakt van roestvrij staal met een siliconen bandje en verkrijgbaar in maat S of L. Deze maat heeft betrekking op de lengte van het bandje.

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3: groter touchscreen en dunner design

Het scherm van de Charge 3 is groter en heeft een verhoogde helderheid. Een hele fijne verbetering is het touchscreen. Waar je bij de Charge 2 moest tikken of de knop aan de zijkant gebruikte, swipe je bij de Charge 3 met een lichte aanraking door het menu. Dit verbetert het gebruiksgemak. Daarnaast heeft de Charge 3 een betere pasvorm voor mannen én vrouwen. Het materiaal van de behuizing is gemaakt van aluminium, wat de tracker 20% lichter maakt dan de Charge 2. Ook krijg je standaard de 2 maten van het bandje meegeleverd in de doos.

Functionaliteiten

Fitbit Charge stappenteller

Dagelijkse activiteiten meten en notificaties ontvangen

Zowel op het scherm van de Charge 2 als in de bijbehorende app heb je toegang tot de gebruikelijke functies van een activity tracker: stappen, afstand, traptreden, slaapmeting en je calorieverbranding. Zit je te lang stil? Dan geeft de tracker hier een melding van. Nieuw aan de Charge 2 was de ingebouwde hartslagsensor, die 24/7 je hartslag meet via je pols. Wanneer de tracker verbonden is met je smartphone ontvang je ook notificaties van berichten en inkomende oproepen. De Charge 2 heeft een batterijduur van 3 dagen.

Fitbit Charge 3 berichten en batterijduur

Berichten beantwoorden en langere batterijduur

De grootste verbetering van de Charge 3 vind ik de mogelijkheid om berichten te beantwoorden. Op het scherm komen nu niet alleen notificaties binnen van telefoontjes, berichten of apps als Whatsapp, Uber of Facebook. Ook kan je nu hierop reageren met een standaard antwoord (Quick Reply). Nog een grote verbetering vind ik de batterijduur. De Charge 3 gaat afhankelijk van gebruik ongeveer 7 dagen mee. Een minpunt aan de Charge 3 vind ik dat hij nog steeds geen ingebouwde GPS sensor heeft. Wel kan je via je smartphone gebruik maken van het GPS signaal.

Waterdichtheid

Fitbit Charge 3 pols

Fitbit Charge 2: spatwaterdicht

De Fitbit Charge 2 is spatwaterdicht. Fitbit raadt af om ermee te douchen of te zwemmen. Wel is hij bestand tegen regen en transpiratie. Draag je de Fitbit Charge 2 tijdens het sporten? Dan maak je het bandje gemakkelijk schoon met een vochtige doek.

Fitbit Charge 3 zwembad

Fitbit Charge 3: waterdicht en geschikt om mee te zwemmen

De Fitbit Charge 3 is waterbestendig tot 50 meter diep. Hierdoor kan je de activity tracker gerust omhouden tijdens het douchen of zwemmen. Daarbij beschikt de tracker over een specifieke zwemmodus. Hiermee meet je het aantal gezwommen baantjes, je tijd en snelheid tijdens het zwemmen.

Conclusie

De Fitbit Charge 3 vind ik een waardige opvolger van de populaire Fitbit Charge 2. De Charge 3 meet al je dagelijkse activiteiten en ook je sporttrainingen, zoals zwemmen. Hij is namelijk volledig waterdicht. Helaas beschikt de Charge 3 nog niet over een ingebouwde GPS sensor, maar als je je telefoon bij je draagt gebruikt hij het signaal van je smartphone. Verder heeft de Charge 3 een nog slanker design met een helder groot touchscreen. Met ook de mogelijkheid om op berichten te reageren zonder je telefoon erbij te hoeven pakken, is deze band een echte alleskunner.

Jonna
Artikel van:
Jonna Horloge specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen