The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Fjällräven Re-Kanken vs. Kanken

Fjällräven komt met een nieuwe rugzak: de Fjällräven Re-Kanken. Een heel groot verschil is er niet tussen de twee rugzakken. De tas is qua inhoud en vakken precies hetzelfde en in eerste instantie lijken de twee rugzakken bijna identiek. Maar op het gebied van milieubewustheid is er een verandering in het productieproces. In dit artikel vergelijken we de Fjällräven Kanken met de Re-Kanken.

Verschillend materiaal

Gerecycled materiaal

Gerecycled

Met de Re-Kanken is het Fjällräven gelukt om de negatieve impact op het milieu nog kleiner te maken. Deze speciale uitvoering van de Kanken is gemaakt van gerecycled polyester van elf plastic flessen. Hierdoor is de stof stugger dan het eerste model. Niet alleen de tas is gemaakt van gerecycled materiaal, de tas zelf is ook te recyclen. Daarnaast is de Re-Kanken al vroeg in het proces gekleurd, waardoor er minder water, energie en chemicaliën zijn gebruikt. Een groot voordeel hiervan is dat de verf goed in de stof is ingetrokken en de rugzak veel minder snel verkleurt in de zon.

Textiel

Textiel

De vorige editie is gemaakt van textiel. Hierdoor voelt de stof van de rugzak zacht aan. De rugzak is in vergelijking met veel andere rugzakken milieubewust gemaakt, al heeft hij wel een kleine achterstand wat betreft de Re-Kanken. Bij het productieproces wordt de stof aan het einde geverfd. Dit betekent dat een groot deel van de verf voornamelijk het bovenste gedeelte van de stof bereikt en niet echt goed in de stof trekt. Daardoor kan het gebeuren dat de rugzak na een lange tijd in de zon gaat verkleuren.

Conclusie

Een heel groot verschil is er niet tussen de Fjällräven Kanken en Re-Kanken. De tas is qua inhoud en vakken precies hetzelfde. Wat wel een verbeterpunt is, is de milieubewuste keuze die Fjällräven heeft gemaakt met Re-Kanken. Behalve dat de tas gemaakt is van gerecyclede flessen, blijft de stof ook langer mooi in de zon.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen