The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Vergelijk de Garmin Fenix 6 met de Garmin Fenix 5

De Garmin Fenix 6 is de opvolger van de onder sporters populaire Fenix 5. Met tal van nieuwe sport- en outdoorfuncties zoals PacePro en Power Manager is de Fenix 6 een waardige opvolger. Met name de Pro versie mogen we met recht het compleetste sporthorloge tot nu toe noemen. Bekijk alle overeenkomsten en verschillen.

Garmin Fenix 6

Meet stappen, hartslag, slaap, afstand en meer | Ingebouwde gps | Toont smartphone meldingen
Adviesprijs 599,99 429,-
tijdelijk uitverkocht
  • Behaal je tempodoelstellingen zelfs tijdens stijgen en dalen met PacePro.
  • Bekijk het effect van de instellingen op de batterijduur en pas ze aan voor een langere duur.
  • Betaal contactloos met Garmin Pay.
  • De niet-Pro versies hebben geen kaartmateriaal, dus de navigatie is minder duidelijk.
  • Alleen met de Pro versies luister je muziek vanaf het horloge.

Garmin Fenix 5

Met geïntegreerde hartslagsensor | Met ingebouwde gps-sensor | Met navigatie
469,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij de QuickFit horlogebandaansluiting verwissel je het bandje snel.
  • Toont hartslagzones, zodat je gericht traint voor bijvoorbeeld uithoudingsvermogen of het verbranden van vet.
  • Naast dat het horloge je route registreert, navigeert het je ook.
  • Alleen met de Plus versies betaal je contactloos.
  • Heeft geen muziekopslag, dus neem je telefoon mee tijdens het sporten.

Garmin Fenix 6 versus Fenix 5

Fenix 6 Fenix 5
Batterijduur in smartwatch modus 14 dagen 14 dagen
Batterijduur in gps modus 36 uur 25 uur
PacePro Ja Nee
Contactloos betalen Ja Alleen Plus versies
Power manager Ja Nee
Muziekopslag Alleen Pro versies Nee
Topografische, ski- en golfkaarten Alleen Pro versies Nee

Batterijduur

Garmin Fenix 6 batterij menu

Fenix 6: 36 uur met gps

Binnen de Fenix 6 lijn neemt de batterijduur met het formaat toe. De batterij van de middelgrote Fenix 6 gaat in smartwatch modus ongeveer 14 dagen mee. Met gps aan 36 uur. De grootste 6X Pro variant heeft een batterijduur van maar liefst 21 dagen in smartwatch en 60 uur in gps modus. De S variant gaat in gps modus ongeveer even lang mee als de grotere Fenix 5, maar in smartwatch modus minder lang, 9 dagen.

Garmin Fenix 5 batterij menu

Fenix 5: 25 uur met gps

De batterijduur van de hele Fenix 5 lijn is minder dan die van de Fenix 6. Al scheelt het niet veel. Het grootste verschil is de batterijduur van de Fenix 5 in gps modus. Deze gaat 11 uur minder lang mee dan die van de Fenix 6 in dezelfde modus. Waar de Fenix 5 tot 25 uur meegaat, houdt de Fenix 6 het tot 36 uur vol. De batterijduur in de smartwatchmodus komt overeen met die van de Fenix 6.

Kaartmateriaal en navigatie

Fenix 6 navigatie op kaart

Fenix 6: Pro versies met navigatie op kaart

Dankzij de topografische kaarten op de Pro modellen weet je tijdens een hike altijd waar je bent. De navigatie is dankzij de aanwijzingen op de kaart duidelijker dan op de niet-Pro en Fenix 5. Deze tonen je enkel een pijl met de juiste richting. Verder hebben de Pro versies golfbaankaarten en meer dan 2.000 skikaarten. De Fenix 5 en de niet-Pro versies hebben dit niet.

Fenix 5 zonder kaart

Fenix 5: minder duidelijke navigatie

De Fenix 5 heeft net zoals de niet Pro-versies van de Fenix 6 geen kaartmateriaal. Het horloge navigeert je aan de hand van een pijl die de juiste richting op wijst en niet met een kaart en aanwijzingen. De Fenix 5 Plus heeft wel kaartmateriaal, dus deze navigeert je wel de juist richting op aan de hand van aanwijzingen op een kaart.

Muziekopslag

Garmin Fenix 6 met Deezer

Fenix 6: muziekopslag voor 8000 nummers

Alleen de Pro versies van de Fenix 6 hebben 32 GB opslag. Dit betekent dat je ongeveer 8000 nummers op het horloge opslaat. Vervolgens speel je de muziek direct af vanaf het horloge. Je laat je telefoon dus veilig thuis tijdens een training, want voor het luisteren van muziek heb je hem niet nodig. De niet-Pro versies hebben geen muziekopslag, maar wel muziekbediening. Hiermee bedien je de muziek van je smartphone.

Garmin Fenix 5 zonder muziekopslag

Fenix 5: geen muziekopslag

De Fenix 5 heeft slechts 64 MB opslag wat eigenlijk gelijk staat aan niks. Het staat in ieder geval vast dat je er geen muziek op downloadt. De Fenix 5 heeft net als de niet-Pro versies van de Fenix 6 wel muziekbediening. Hiermee bedien je de muziek die je bijvoorbeeld via Spotify of Deezer afspeelt op je telefoon. Je zet het volume zachter of start het volgende nummer gewoon vanaf je pols.

Batterijbesparingsfunctie

Besparingsfunctie Fenix 6

Fenix 6: bepaal hoe je batterij bespaart

Totaal nieuw op de Fenix 6 is de Power Manager functie. Hiermee bekijk je wat het effect is van bepaalde instellingen op de batterijduur van het horloge. Zo precies dat het horloge in uren aangeeft wat je bespaart als je de functies uitschakelt. Zo verleng je de batterijduur op het moment dat het nodig is. Als het horloge uit dreigt te vallen tijdens een belangrijke training bijvoorbeeld.

Garmin Fenix 5

Fenix 5: besparing door lage referentie gps

De Fenix 5 heeft geen Power Manager functie. Wel heeft het een UltraTrac modus die de batterijduur verlengt door slechts af en toe verbinding te maken met de satellieten. In de praktijk doe je dit alleen tijdens een hike, wanneer gps minder belangrijk is. Deze functie is niet te vergelijken met de Power Manager functie van de Fenix 6, waarbij je zelf kiest welke functies je uitschakelt.

Contactloos betalen

Fenix 6 met Garmin Pay

Fenix 6: contactloos betalen met Garmin Pay

Je betaalt contactloos met de hele Fenix 6 lijn dankzij Garmin Pay. Het enige wat je hiervoor doet, is het horloge tegen een contactloos betaalautomaat houden. Laat je portemonnee dus veilig thuis liggen tijdens het trainen, want je hebt altijd een betaalmiddel bij de hand.

Niet contactloos betalen

Fenix 5: contactloos betalen niet mogelijk

In tegenstelling tot de Fenix 6 horloges heeft niet elk Fenix 5 horloge Garmin Pay. Alleen de Fenix 5 Plus. Kies je voor de niet-Plus versie van de Fenix 5? Neem dan je portemonnee mee tijdens een training voor het geval je langs een leuke lunchtent komt en toe bent aan een oppepper.

PacePro

PacePro Fenix 6

Fenix 6: behaal tempodoelstelling in bergachtig gebied

PacePro is een hulpmiddel voor het behalen van je tempodoelstellingen tijdens stijgen en dalen. Het kijkt naar de helling op je route en je uiteindelijke tempodoelstelling. Vervolgens berekent het jouw tempo per kilometer. Tijdens je race ontvang je deeltargets. Ook wanneer je berg op gaat, zie je of je op schema ligt of dat je een tandje bij moet zetten.

Fenix 5

Fenix: geen hulp voor behalen tempodoelstellingen in bergen

PacePro is een totaal nieuwe functie van Garmin en zit dus niet op de Fenix 5. Ren jij regelmatig marathons of doe je mee aan andere wedstrijden? Dan raden we de Fenix 6 aan. PacePro vervangt namelijk de papieren bandjes met tussentijden. Je ziet simpelweg op je horloge hoeveel je voor- of achterloopt. Ook wanneer je stijgt en daalt.

Conclusie

Als het aankomt op het meest complete sporthorloge gaat deze eer zonder twijfel naar de Fenix 6. De Fenix 6 heeft een betere batterijduur en een Power Manager functie waarmee je de batterijduur nog eens verlengt als je instellingen uitzet. Ook betaal je contactloos met Garmin Pay. Zoek je het beste van het beste? De Fenix 6 Pro versies hebben muziekopslag en kaartmateriaal voor duidelijke navigatie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.392 beoordelingen