The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Vergelijk de Google Home met de Google Home Mini

De Google Home is een speaker met ingebouwde spraakassistent. De kleinere variant van deze speaker is de Google Home Mini. Er is een behoorlijk prijsverschil tussen de speakers, wat vooral te maken heeft met de geluidskwaliteit. In dit artikel bespreken we alle verschillen tussen deze 2 slimme assistenten.

Belangrijkste verschillen tussen Google Home en Google Home Mini

Google Home Google Home Mini
Spraakbediening Ja Ja
Uitgebreide touch bediening Ja Nee
Geschikt als assistent Ja Ja
Geschikt om muziek af te spelen Ja Nee
Meerdere speakers koppelen Ja Ja

Spraakbediening

Google Home speakers

Zowel de Google Home als de Google Home Mini beschikt over spraakbesturing. Met de spraakbesturing vraag je het apparaat om allerlei opdrachten uit te voeren of vragen te beantwoorden. Denk aan het aanzetten van je slimme lampen, thermostaat of muziek. Wanneer je beschikt over een Chromecast, zet je ook een Netflix serie eenvoudig aan via spraakbesturing. Vraag de assistent hoe laat je eerste afspraak is of hoe laat voetbal begint. Zowel de Google Home als de Mini herkennen tot maximaal 6 verschillende stemmen.

Muziek afspelen

Google Home: spraakassistant en goede speaker

De Google Home is een slag groter dan de Google Home Mini. De Home heeft 2 ingebouwde speakers ten opzichte van 1 van de Mini. Hierdoor levert de speaker een beter geluid en een hoger volume. De speaker is dan ook naast als spraakassistant, inzetbaar om je Spotify afspeellijsten op af te spelen. Wil je meer uit het geluid halen? Koppel de speaker dan via een Chromecast aan andere speakers in je huis.

Google Home Mini: spraakassistant

De Google Home Mini is echt een spraakassistant die je helpt bij dagelijkse gemakken. De speaker is van mindere kwaliteit, wat de Home Mini minder geschikt maakt om muziek mee af te spelen. Het is wel mogelijk om de Mini echter aan andere wifi speakers in huis te koppelen. Zo speel je alsnog je favoriete muziek af met mooi geluid.

Ontwerp

Google Home speaker

Google Home: touch bediening

De Google Home heeft een touch bediening aan de bovenzijde van de speaker. Door te tappen of te vegen op de bovenzijde pauzeer je de spraakassistant of je muziek, stop je de wekkerfunctie en pas je het volume aan. De Google Home beschikt over een Mic on/off knop waarmee je de assistant aan- of uitzet.

Google Home Mini

Google Home Mini: klein van formaat

De Google Home Mini heeft een klein formaat waardoor je deze spraakassistant eenvoudig wegwerkt in elke kamer. De Mini heeft ook touch bediening, maar deze is minder toegankelijk dan de Home. De assistent pauzeren of een wekker stoppen doe je door beide zijden van de Mini beet te houden. Het volume regel je door op de linker- en rechterzijde te tikken. Voor het uitzetten van de microfoon (en dus de assistent) moet je een schakelaar verzetten.

Conclusie

Zoek je een spraakassistant die je dagelijks helpt bij het beheren van je agenda of het voorlezen van weerberichten en de sportuitslagen? Dan heb je meer dan genoeg aan een Google Home Mini. Dat is zeker het geval als je andere koppelbare speakers in huis hebt. Wil je met de spraakapparaat zelf kwalitatief muziek afspelen en meer gebruiksgemak ervaren met de touch bediening? Dan is de Google Home de beste keuze voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen