The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Vergelijkingsartikel: Google Home vs. Google Home Mini

De lang verwachte Google Home is eindelijk ook beschikbaar in Nederland. De spraakassistent is momenteel beschikbaar in 2 varianten: de Google Home en de Google Home Mini. Het prijsverschil is nogal groot dus logisch dat je je afvraagt waar het verschil dan in zit. De verschillen tussen deze 2 varianten licht ik toe in dit artikel zodat je de beste keuze voor jou kunt maken.

Samengevat

Google Home Google Home Mini
Spraakbediening Ja Ja
Uitgebreide touch bediening Ja Nee
Geschikt als assistent Ja Ja
Geschikt om muziek af te spelen Ja Nee
Meerdere speakers koppelen Ja Ja

Spraakbediening

Zowel de Google Home als de Google Home Mini beschikt over spraakbesturing. Met de spraakbesturing vraag je beide apparaten om allerlei opdrachten uit te voeren of vragen te beantwoorden. Denk aan het aanzetten van je slimme lampen, thermostaat of muziek. Wanneer je beschikt over een Chromecast, zet je ook een Netflix serie eenvoudig aan via spraakbesturing. Vraag de assistent hoe laat je eerste afspraak is of hoe laat voetbal begint. Zowel de Google Home als de Mini herkennen tot maximaal 6 verschillende stemmen.

Muziek afspelen

Google Home: spraakassistant en speaker

De Google Home is een slag groter dan de Google Home Mini. De Home heeft 2 ingebouwde speakers ten opzichte van 1 van de Mini. Hierdoor levert de speaker een beter geluid en een hoger volume. De speaker is dan ook naast als spraakassistant, inzetbaar om je Spotify afspeellijsten op af te spelen. Wil je meer uit het geluid halen? Koppel de speaker dan via een Chromecast aan andere speakers in je huis.

Google Home Mini: spraakassistant

De Google Home Mini is echt een spraakassistant die je helpt bij dagelijkse gemakken. Het is niet per definitie een speaker om kwalitatief muziek mee af te spelen. Wanneer je over een Google Chromecast beschikt, koppel je de Mini echter wel aan je andere speakers in huis om alsnog kwalitatief je favoriete muziek af te spelen.

Ontwerp

Google Home: touch bediening

De Google Home heeft een touch bediening aan de bovenzijde van de speaker. Door te tappen of te vegen op de bovenzijde pauzeer je de spraakassistant of je muziek, stop je de wekkerfunctie en pas je het volume aan. De Google Home beschikt over een Mic on/off knop waarmee je de assistant aan- of uitzet.

Google Home Mini: klein van formaat

De Google Home Mini heeft een klein formaat waardoor je deze spraakassistant eenvoudig wegwerkt in elke kamer. De Mini heeft ook touch bediening, maar minder toegankelijk dan de Home. De assistent pauzeren of een wekker stoppen doe je door beide zijden van de Mini beet te houden. Het volume regel je door op de linker- en rechterzijde te tikken. Voor het uitzetten van de microfoon (en dus de assistent) moet je een schakelaar verzetten.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een spraakassistant voor dagelijks gebruik zoals je kalender beheren, het weerbericht en de uitslagen van voetbalwedstrijden, dan heb je meer dan voldoende aan een Google Home Mini. Ook wanneer je over een Chromecast beschikt en een eigen speaker installatie kom je een heel eind. Wil je met het apparaat zelf ook muziek afspelen en meer gebruiksgemak ervaren met de touch bediening, dan is de Google Home de beste keuze voor jou.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.087 beoordelingen