The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Vergelijk de GoPro HERO 4 Black met de HERO 5 Black en de HERO 7 Black

Er zijn inmiddels een aantal verschillende modellen van de GoPro HERO. In dit artikel zet ik de verschillen en overeenkomsten van de GoPro HERO 4 Black, HERO 5 Black en HERO 6 Black op een rij. Aan de hand daarvan kun jij een keuze maken.

In het kort

HERO 4 Black HERO 5 Black HERO 7 Black
Beeldkwaliteit 4K 4K 4K
Aantal fps in 4K 30 30 60
Aantal fps in Full HD 120 120 240
Beeldstabilisatie Nee Ja Ja, geavanceerd
HDR foto's Nee Nee Ja
Waterdicht Nee Ja Ja
Spraakbesturing Nee Ja Ja
Livestreamen Nee Nee Ja

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit van de HERO 4 Black

HERO 4 Black: 4K 30 fps

Je neemt met de HERO 4 Black video's op in 4K kwaliteit. De beelden worden opgenomen met 30 frames per seconde. Op deze manier maak je vloeiende opnames. In Full HD film je met 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je maximaal 4 keer. Op deze manier maak je er slow motion beelden van. In 4K is het met de HERO 4 Black niet mogelijk om slow motion beelden te creëren.

Beeldkwaliteit van de HERO 5 Black

HERO 5 Black: 4K 30 fps

Qua beeldkwaliteit is de HERO 5 Black gelijk aan de HERO 4 Black. Met de HERO 5 Black leg je ook videobeelden vast in 4K kwaliteit. Je filmt met 30 frames per seconde, waardoor je vloeiende beelden opneemt. Het is niet mogelijk om van deze 4K beelden slow motion video's te maken. Van de Full HD beelden maak je wel slow motion opnames. Je neemt in Full HD video's op met 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je 4 keer.

Beeldkwaliteit van de HERO 7 Black

HERO 7 Black: 4K 60 fps

De HERO 7 Black neemt beelden op van de hoogste kwaliteit. Je filmt in 4K met 60 frames per seconde. In Full HD neem je beelden op met 240 frames per seconde. Dit levert vloeiende videobeelden op. Je maakt van de 4K en Full HD opnames scherpe slow motion video's. De Full HD opnames vertraag je maximaal 8 keer. Door de HDR functie van deze GoPro worden verschillende belichtingen van 3 foto's in evenwicht gebracht en gecombineerd tot 1 goed belichte opname.

Beeldstabilisatie

Beeldstabilisatie van de HERO 4 Black

HERO 4 Black: geen beeldstabilisatie

Doordat de HERO 4 Black geen videostabilisatie heeft, zijn trillingen van de camera zichtbaar in je video's. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je de action camera op je mountainbike of skihelm bevestigt. Wil je toch stabiele beelden opnemen tijdens het sporten, dan gebruik je een stabiliserende gimbal.

Beeldstabilisatie HERO 5 Black

HERO 5 Black: standaard beeldstabilisatie

In tegenstelling tot de HERO 4 Black, heeft de HERO 5 Black wel beeldstabilisatie. Dankzij deze videostabilisatie worden cameratrillingen gecorrigeerd. Hierdoor neem je zonder gimbal stabielere beelden op dan met de HERO 4 Black. Dit maakt de HERO 5 geschikt voor het opnemen van actiesporten zoals skiën, surfen en skateboarden.

Beeldstabilisatie van de HERO 7 Black

HERO 7 Black: geavanceerde beeldstabilisatie

Door de geavanceerde HyperSmooth beeldstabilisatie lijkt het alsof je met een stabiliserende gimbal filmt. De camera voorspelt en corrigeert de bewegingen van de GoPro. Van de 3 action camera's maak je met deze de meest stabiele videobeelden. Dit maakt de HERO 7 Black geschikt voor het vastleggen van extreme sporten zonder het gebruik van een gimbal.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak van de HERO 4 Black

HERO 4 Black: niet waterdicht

De HERO 4 Black is niet waterdicht. Wanneer je de GoPro mee wilt nemen tijdens het surfen of snorkelen, heb je een waterdichte behuizing nodig. Je bestuurt de HERO 4 Black met het touchscreen. Door op het scherm te tikken en vegen, pas je diverse instellingen aan. Het is niet mogelijk om de GoPro met spraakbesturing te bedienen.

Gebruiksgemak van de HERO 5 Black

HERO 5 Black: waterdicht tot 10 meter

Om de HERO 5 Black onder water te gebruiken heb je geen waterdichte behuizing nodig. Deze action camera is waterdicht tot 10 meter. Dankzij het touchscreen en de spraakbesturing bedien je de HERO 5 Black eenvoudig. Wanneer je jouw handen niet vrij hebt tijdens je activiteit, maak je gemakkelijk een foto of video met de spraakbesturing.

Gebruiksgemak van de HERO 7 Black

HERO 7 Black: waterdicht tot 10 meter

Net als de HERO 5 Black, is de HERO 7 Black waterdicht tot 10 meter. Hierdoor neem je de GoPro mee tijdens diverse watersporten. Je bestuurt de action camera zowel met het touchscreen als met spraakbesturing. Hierdoor bedien je de HERO 7 Black ook wanneer je jouw handen niet vrij hebt tijdens het sporten. Dankzij de livestream mogelijkheid deel je jouw opnames direct via social media.

Conclusie

Je neemt de HERO 4 Black mee op je actieve vakantie. Om stabiele beelden op te nemen heb je voor deze GoPro een gimbal nodig. De camera is niet waterdicht. Wil je watersporten vastleggen, kies dan voor de HERO 5 of 7 Black. Beide beschikken over beeldstabilisatie. Hiermee neem je stabiele beelden op tijdens actie- en onderwatersporten. De HERO 7 Black beschikt over HyperSmooth, waardoor het lijkt alsof je met een gimbal filmt. Zo leg je zelfs extreme sporten vast.

GoPro HERO 7 Black

gratis accu
4K met 60 frames per seconde | 12 megapixel foto's | Waterdicht tot 10 meter | Geavanceerde beeldstabilisatie
309,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • Met de HyperSmooth beeldstabilisatie neem je zeer stabiele videobeelden op.
  • In Full HD neem je video's op met 240 fps, die je tot 8 keer vertraagt tot scherpe slow motion opnames.
  • Dankzij de HDR functie worden verschillende belichtingen van 3 foto's in evenwicht gebracht en gecombineerd tot 1 goed belichte opname.

Minpunten

  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen