The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Vergelijk de GoPro HERO 4 met de GoPro HERO 5 Black

Na lang wachten is de GoPro Hero 5 eindelijk aan het publiek gepresenteerd. Tijd om de camera te vergelijken met zijn voorgangers: Hero 4 Silver en de Hero 4 Black. De nieuwe Hero 5 Black is wederom een camera die je gemakkelijk op jezelf of op een object kunt bevestigen. En daar houdt het eigenlijk wel mee op. De GoPro Hero 5 is echt een compleet nieuwe benadering op de action camera. Deze camera is gemaakt voor iedereen. Dus niet alleen voor actiehelden. Is het tijd om te upgraden? Wij hebben het voor je uitgezocht.

In het kort

GoPro HERO 4 GoPro HERO 5
Beeldstabilisatie Nee Ja
Spraakbesturing Nee Ja
Waterdicht toestel Nee Ja
Filmen in 4K Ja Ja
Montage apps Ja Ja

Van binnen

Technische specificaties GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

De Hero 4 Silver en Black verschillen, wat technische specificaties betreft, nogal van elkaar. Zo heeft de Silver een ingebouwd touchscreen, de Black heeft dit niet. In tegenstelling tot de Silver kun je met de Black filmen in een beeldresolutie van maximaal 4K met 30 fps. Hierdoor wordt de Black vaker wordt gekozen door professionele filmmakers. De Silver en Black hebben beide een CMOS sensor van 12 megapixels. De originele GoPro batterij heeft een capaciteit van 1180 mAh en gaat ongeveer anderhalf uur mee. In de Protune setting zijn witbalans en sluitertijd aan te passen.

Technische specificaties GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

De meest in het oog springende details zijn natuurlijk de beeldstabilisatie en de spraakbesturing. Dat gaat dat een boost geven aan de kwaliteit van je foto's en video's. Dit maakt dat de camera klaar is voor de toekomst. De 3 ingebouwde microfoons zijn uitgerust met een verbeterde ruis reductie. Dit zorgt ervoor dat suizende geluiden, veroorzaakt door wind, niet of nauwelijks in je audio bestand terecht komen.

Uiterlijk

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

De Hero 4 modellen worden standaard geleverd met een robuuste externe behuizing die waterdicht is tot 40 meter of een vergelijkbare waterdruk. Deze behuizing is gemakkelijk en betaalbaar te vervangen wanneer deze bekrast is of defect raakt. De Hero 4 Silver heeft een ingebouwd touchscreen met een schermdiagonaal van 2 inch. De knoppen zijn handig geplaatst en het touchscreen werkt ook als de camera in de externe behuizing zit. De Hero 4 Silver en Black wegen respectievelijk 84 en 89 gram.

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

De behuizing van de GoPro Hero 5 is net als bij de GoPro Session waterdicht tot 10 meter of een vergelijkbare waterdruk. In de regen of in het zwembad heb je dus geen externe waterdichte behuizing meer nodig. Wel is er een robuuste behuizing apart verkrijgbaar die waterdicht is tot 60 meter onder water. De Hero 5 heeft een ingebouwd touchscreen met een schermdiagonaal van 2 inch. De matzwarte en stevige behuizing heeft stoere uitstraling en is onopvallend te gebruiken.

Bediening

Bediening GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

Je bedient de Hero 4 via je telefoon, het touchscreen of met de overzichtelijk geplaatste knoppen. Via de beschikbare apps voor iOS en Android zijn je videoclips en foto's gemakkelijk op een eenvoudige manier te editen. Vervolgens deel je razendsnel je beelden met je volgers.

Bediening GoPro HERO 4

GoPro HERO 5

Naast de traditionele bediening via het touchscreen en 1 activatie knop kun je de Hero 5 ook bedienen met gesproken commando's. Denk dan bijvoorbeeld aan commando's zoals: "GoPro, take a photo" of "GoPro start filming". Hierdoor ga je zuiniger om met de batterij en de geheugencapaciteit. De Hero 5 is compatible met dezelfde mounts Hero 4 modellen. Met de Capture app bedien je de camera op afstand. De Quik App is een super eenvoudige app die beschikbaar is voor iOS en Android. Je edit in deze app gemakkelijk en snel je foto's en video's die je daarna kunt plaatsen op instagram, youtube en facebook.

Conclusie

De Hero 4 Silver en Black zijn nog steeds hele goede action camera's die ver boven het maaiveld uitsteken als je ze vergelijkt met andere, soortgelijke camera's in de markt. Dit baseer ik op bouwkwaliteit, lenskwaliteit en technische specificaties. Als je nu een Hero 4 camera aanschaft, koop je echt geen kat in de zak. Dan nu: de GoPro Hero 5. Dankzij de gebruikersvriendelijke spraakbediening, de beeldstabilisatie en de robuuste bouw kan iedereen, zelfs kleine kinderen, plezier beleven aan deze camera. De beschikbare apps die GoPro heeft ontwikkeld maken het zo gemakkelijk om filmpjes en foto's te editen dat iedereen, van opa tot kleindochter, vakantiefilmpjes kan maken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.559 beoordelingen