The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Vergelijk de GoPro HERO 4 met de HERO 6

Daar is hij dan: de GoPro HERO 6. Tijd om de action camera te vergelijken met zijn voorgangers: de HERO 4 Black en de HERO Silver. De HERO 6 heeft een strak uiterlijk en is uitgerust met een touchscreen, een GP1 chip en een verbeterde spraakbesturing. Of een upgrade de moeite waard is, lees je in dit vergelijkingsartikel.

Belangrijkste verschillen tussen de GoPro HERO 4 en HERO 6

GoPro HERO 4 GoPro HERO 6
Hulpstand Nee Ja
Wifi ja Ja
Bij weinig licht Nee Ja
Beeldstabilisatie Nee Ja
Microfoonaansluiting Nee Ja

Van binnen

Technische specificaties GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

De HERO 4 Silver en HERO Black lijken op elkaar qua uiterlijk. Op technisch vlak verschillen de camera's veel van elkaar. De Silver heeft, in tegenstelling tot de Black, een touchscreen. Met de Black neem je beelden op tot een maximale beeldresolutie van 4K met 30 fps. Beide camera's zijn uitgerust met een 12 megapixel CMOS sensor. De meegeleverde GoPro batterij heeft een capaciteit van 1180 mAh waarmee je circa anderhalf uur filmt.

Technische specificaties GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

De meest opvallende details zijn de GP1 chip en beeldstabilisatie waarmee je vloeiende en stabiele beelden maakt. Je bestuurt de action camera met spraakbesturing, wat van pas komt wanneer je geen handen vrij hebt. Filmen doet het toestel in 4K met 60 fps. De 3 ingebouwde microfoons hebben ruisreductie. De microfoons filteren storende geluiden weg, zoals de wind, waardoor deze niet of nauwelijks hoorbaar zijn in je audio opnamen.

Uiterlijk

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

De HERO 4 Silver is uitgerust met een 2 inch touchscreen. De knoppen op de action camera's hebben een fijne en logische ligging aan de boven- en zijkant van de body. Bij de aanschaf van de camera wordt een robuuste externe behuizing geleverd. Deze behuizing is waterdicht tot 40 meter. Het is handig dat het touchscreen van de Silver ook werkt wanneer deze in de behuizing zit. De HERO 4 Silver en HERO Black zijn licht van gewicht met 84 en 89 gram.

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

De behuizing van de HERO 6 is waterdicht tot 10 meter. Hierdoor heb je tijdens regenbuien of in het zwembad geen externe behuizing nodig. Wil je de camera tot 60 meter diepte meenemen, dan is er een apart verkrijgbare behuizing nodig. Verder heeft de camera een 2 inch touchscreen. De mat grijs/zwarte body heeft een stoere uitstraling.

Bediening

Bediening GoPro HERO 4

GoPro HERO 4

Je bedient de HERO 4 via de knoppen of het touchscreen. GoPro biedt verschillende editing apps - voor iOS en Android - aan waarmee je video's en foto's bewerkt. Zo voeg je, via de apps, muziek en effecten toe aan je video's. Vervolgens deel je de beelden draadloos met de buitenwereld via social media.

Bediening GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

Naast de bediening via de knoppen en je smartphone, bedien je de HERO 6 met je stem. Dit doe je met commando's zoals: "GoPro take a photo", "GoPro start time lapse" of "GoPro highlight". Met de Capture app bedien je de action camera van een afstand. In- en uitzoomen doe je door het touchscreen aan te raken.

Conclusie

Welke action camera het beste bij jou past, hangt af van waar je naar op zoek bent. De HERO 4 Black en Silver zijn prima toestellen voor het vastleggen van al je activiteiten en avonturen. Verder geen fratsen. Wil je meer functionaliteiten zoals de spraakbesturing, touchscreen, beeldstabilisatie en 3 microfoons? Dan past de HERO 6 beter bij je wensen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen