The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Erik

Vergelijk de GoPro HERO 4 Session met de GoPro HERO 5 Session

De GoPro Hero Session camera is opnieuw op de tekentafel terecht gekomen. Nu is de vraag; wat heeft dit opgeleverd? Net als de Hero 5 is de Session 2 uitgerust met spraakbesturing en beeldstabilisatie. En dat is nog niet alles. In dit artikel vergelijken we de Hero 4 Session met de Hero 5 Session.

In het kort

GoPro HERO 4 Session GoPro HERO 5 Session
Beeldstabilisatie Nee Ja
Spraakbesturing Nee Ja
Waterdicht zonder behuizing Ja Ja
Filmen in 4K Ja Ja
Montage apps Ja Ja

Bediening

GoPro HERO 4 Session

De kubus vorm kun je gemakkelijk op allerlei manieren in de behuizing plaatsen. De correctie in de camera zorgt ervoor dat het beeld niet op z'n kop wordt opgenomen. De bediening gaat via een enkele aan/uit knop. De Session is uitgerust met 2 microfoons. Via de app voor je smartphone bedien je de camera en kun je live zien wat de camera registreert.

GoPro HERO 5 Session

De Hero 5 Session uitgerust met spraakbesturing. Dankzij de spraakbesturing geef je met korte commando's gemakkelijk door wat je van de camera verwacht. "GoPro, take a photo" is bijvoorbeeld zo'n commando. Dankzij de afstandsbediening met ingebouwde microfoon kun je deze functie gebruiken van een kleine afstand. Deze afstandsbediening kun je om je pols bevestigen of met een schuifclip op je kleding monteren.

Van binnen

GoPro HERO 4 Session

De maximale beeldresolutie van de Hero Session is 1080p met 60 frames per seconde. De sensor heeft 8 megapixels. Naast wifi is de Session uitgerust met bluetooth. Dat is prettig want de bediening gaat grotendeels via je smartphone. De Hero Session heeft namelijk geen beeldscherm waarop je uitgebreide menu opties kunt selecteren. De 1000 mAh accu is ingebouwd en kun je niet wisselen.

GoPro HERO 5 Session

De maximale beeldresolutie van de Hero 5 Session is 4K met 30 frames per seconde. De sensor heeft 10 megapixels. Dankzij de processor kan deze camera in burst modus 30 foto's per seconde schieten. De Hero 5 Session is uitgerust met een 5 assige beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat de beelden zonder schokken en trillen worden opgenomen. Dankzij de verhoogde lichtgevoeligheid van de sensor kan deze camera zowel overdag als s 'nachts timelapsen. De 1000 mAh accu is ingebouwd en kun je niet wisselen.

GoPro HERO 4 Session

  • Full HD met 60 frames per seconde
  • 8 megapixel foto's
  • Met 2 zelfklevende mounts
169,-
niet meer leverbaar

GoPro HERO 5 Session

  • 4k met 30 frames per seconde
  • 10 megapixel foto's
  • Waterdicht tot 10 meter
222,-
niet meer leverbaar

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen