The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Vergelijk de GoPro HERO 5 met de HERO 6

Zo op het eerste gezicht lijkt de GoPro HERO 6 hetzelfde als zijn voorganger de HERO 5. Logisch, aan het uiterlijk is namelijk niets veranderd. Beide modellen beschikken over spraakbesturing, beeldstabilisatie en een touchscreen. Wat het daadwerkelijke verschil is, lees je in dit vergelijkingsartikel.

Belangrijkste verschillen tussen de GoPro HERO 5 en HERO 6

GoPro HERO 5 GoPro HERO 6
Frames per seconde 4K 30 60
Frames per seconde Full HD 120 240
Bij weinig licht Ja Ja
Aantal spraakcommando's 12 13
Foto's in HDR Nee Ja
Zoomen via scherm Nee Ja

Van binnen

Technische specificaties GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

De HERO 5 is uitgerust met beeldstabilisatie, wat zorgt voor een betere kwaliteit van je foto's en video's. De 3 ingebouwde microfoons beschikken over ruisreductie. Dit wil zeggen dat de microfoons storende geluiden wegfilteren. Geluiden zoals de wind zijn hierdoor nauwelijks hoorbaar in je audio opnamen. Het toestel filmt in een maximale resolutie van 4K met 30 fps en slaat de video's op als MP4 (H.264) bestand.

Technische specificaties GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

Een van de opvallendste details van de HERO 6 is de nieuwe GP1 chip. Deze chip zorgt voor een nog betere beeldstabilisatie waarmee je vloeiende en stabiele beelden maakt. Filmen doet het toestel net iets beter dan de HERO 5. De camera filmt in 4K met 60 fps en slaat je video vervolgens op als MP4 (H.265) bestand. Nieuw is het vastleggen van foto's in HDR. De camera maakt meerdere foto's achter elkaar en voegt deze samen tot 1 foto met een hoog contrast en levendige kleuren. ​

Uiterlijk

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

De HERO 5 straalt iets stoers uit met de zwart/grijs matte body en afgeronde hoeken. De body is waterdicht tot 10 meter. Hierdoor hoef je tijdens een regenbui of duik in het zwembad niet bang te zijn voor de gevolgen. Je bedient het toestel via het 2 inch touchscreen of met de knoppen.

Uiterlijke kenmerken GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

Ik hoor je al denken: Is dit nu dezelfde foto als de HERO 5? Nee, dit is echt de foto van de HERO 6. Zoals je ziet is er qua uiterlijk niets veranderd. Net zoals zijn voorganger is de camera waterdicht tot 10 meter en beschikt hij over een 2 inch touchscreen. Met de apart verkrijgbare behuizing is de camera waterdicht tot 60 meter onder water.

Bediening

Bediening GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

Je bedient de action camera niet alleen via het touchscreen en de knoppen, maar ook met gesproken commando's. Denk aan commando's, zoals: "GoPro, take a photo" of "GoPro start filming". Verbind de camera met de Capture app om de HERO 5 op afstand te bedienen. Dit komt bijvoorbeeld van pas tijdens een groepsfoto.

Bediening GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

De camera bedien je op dezelfde manier als zijn voorganger. Echter heb je bij de HERO 6 een extra commando waarmee je de camera bedient, namelijk: "GoPro turn on". In tegenstelling tot de HERO 5 kun je met de 6 wel in- en uitzoomen via het touchscreen. Met de verbeterde wifi functionaliteit zet je foto's en video's snel over naar je telefoon. Nog sneller dan met de HERO 5. Let op, je telefoon dient 5GHz wifi te ondersteunen.

Conclusie

De action camera's lijken enorm op elkaar. Het verschil tussen de HERO 5 en 6 zit `m dan ook niet in het uiterlijk, maar in de technische specificaties. De HERO 6 is net iets sneller, kan net iets meer en de beelden zijn dankzij de vernieuwde chip vloeiender en stabieler. De keuze is aan jou of je die voordelen de upgrade waard vindt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen