The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Vergelijk de GoPro HERO 8 Black met de GoPro HERO 7 Black

Als je op zoek bent naar een action camera, denk je al snel aan het merk GoPro. Inmiddels heeft GoPro meerdere modellen gelanceerd. Zo heb je de GoPro HERO 8 Black en de GoPro HERO 7 Black. In dit artikel vergelijken we deze modellen met elkaar en zetten we de verschillen en overeenkomsten voor je op een rij.

GoPro HERO 8 Black

Beeldstabilisatie: Ja | Wifi ingebouwd: Ja | GPS-sensor: Ja
329,-
op voorraad
  • Je maakt 's nachts timelapse opnames met de night lapse video functie.
  • Dankzij de inklapbare bevestigingsplaatjes heb je geen frame nodig om de HERO 8 op een mount te bevestigen.
  • Met de LiveBurst modus leg je 1,5 seconde voor en na een actie vast, zodat je het belangrijkste moment niet mist.
  • De action camera heeft geen scherm aan de voorkant waarmee je selfies en vlogs opneemt.

GoPro HERO 7 Black

gratis accu
4K met 60 frames per seconde | 12 megapixel foto's | Waterdicht tot 10 meter | Geavanceerde beeldstabilisatie
309,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • Met de HyperSmooth beeldstabilisatie neem je zeer stabiele beelden op.
  • Je neemt full hd video's met 240 frames per seconde, die je 8 keer vertraagt tot vloeiende slow motion beelden.
  • In TimeWarp modus neem je timelapse opnames op terwijl je in beweging bent.

Minpunten

  • Livestreamen doe je in de mindere hd ready resolutie.
  • Je kunt de action camera niet op een mount bevestigen zonder het frame.

GoPro HERO 8 Black vs. HERO 7 Black

GoPro HERO 8 Black GoPro HERO 7 Black
Type beeldstabilisatie HyperSmooth 2.0 HyperSmooth
Night lapse video Ja Nee
Night lapse foto Ja Ja
Resolutie livestreamen Full hd HD ready
LiveBurst Ja Nee
Bevestiging zonder frame Ja Nee
Aantal keer slow motion 8x 8x

Opnamemogelijkheden

Opnamemogelijkheden HERO 8

GoPro HERO 8 Black: maakt night lapse video's en foto's

Je hebt verschillende opnamemodi om creatieve video's op te nemen met de GoPro HERO 8 Black. Zo neem je met de night lapse video functie bijvoorbeeld 's nachts timelapse beelden op van het nachtelijke stadsleven. Actiemomenten leg je vast met LiveBurst, waarbij je 1,5 seconde voor en na het actiemoment opneemt. Je kiest achteraf de beste foto of deelt de korte video. Met de TimeWarp 2.0 maak je timelapse video's terwijl je in beweging bent. Dit doe je met TimeWarp 2.0.

Opnamemogelijkheden HERO 7

GoPro HERO 7 Black: maakt night lapse foto's

Ook de GoPro HERO 7 Black heeft diverse mogelijkheden voor creatieve video's. Je legt hiermee geen night lapse video's vast, maar maakt night lapse foto's. Hierbij stel je zelf de intervaltijd tussen de foto's in. Deze monteer je achteraf als video. Daarnaast maak je met de HERO 7 Black ook timelapse video's terwijl je in beweging bent dankzij de TimeWarp functie. Deze versie is minder geavanceerd dan die van de HERO 8, waarbij je de snelheid van de opname aanpast.

Videoresolutie

Videoresolutie HERO 8

GoPro HERO 8 Black: livestreamen in full hd

De GoPro HERO 8 is een geschikte partner tijdens je sport- en buitenactiviteiten. Je legt hiermee je acties vast in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Deze beelden vertraag je 2x tot slow motion opnames. Als je vloeiendere slow motion beelden wilt opnemen, film je in full hd met 240 fps. Je laat volgers live meekijken met je belevenissen door je beelden te livestreamen op social media. Dit doe je met de HERO 8 in full hd resolutie.

Videoresolutie HERO 7

GoPro HERO 7 Black: livestreamen in hd ready

Met de GoPro HERO 7 Black neem je jouw sportprestaties op in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Dit is dezelfde resolutie als de HERO 8. Ook met deze action camera neem je vloeiende slow motion video's op in full hd met 240 fps. Deze beelden vertraag je tot 8 keer. Als je wilt livestreamen met de HERO 7 Black, doe je dit in hd ready. Deze resolutie is minder gedetailleerd dan de resolutie waarin de HERO 8 livestreamt.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak HERO 8

GoPro HERO 8 Black: bevestiging zonder frame

Het vernieuwde ontwerp van de HERO 8 Black neem je gemakkelijker mee op reis. De action camera heeft inklapbare plaatjes aan de onderkant, waarmee je hem snel bevestigt op je helm of fiets. Hiervoor heb je geen frame nodig. Je bevestigt diverse accessoires aan de HERO 8. Met een externe microfoon verbeter je de geluidskwaliteit van je video's. Een extra lcd scherm gebruik je om duidelijk te zien wat je opneemt. Dit maakt de camera geschikt voor vloggers.

Gebruiksgemak HERO 7

GoPro HERO 7 Black: frame voor bevestiging

De GoPro HERO 7 Black heeft een frame met bevestigingsplaatjes voor diverse mounts. Denk hierbij aan de head strap voor op je helm. Hierdoor is de GoPro HERO 7 zwaarder dan de HERO 8. Zonder frame is deze camera lichter dan zijn opvolger. Je kunt geen externe accessoires op de HERO 7 bevestigen. Dit maakt hem wat minder geschikt voor vloggers. Je bedient de action camera eenvoudig met het touchscreen en de spraakbesturing, wat ook voor de HERO 8 geldt.

Conclusie

De HERO 8 Black lijkt veel op de HERO 7 Black. Beide action camera's hebben HyperSmooth beeldstabilisatie en een TimeWarp functie. Deze specificaties zijn verbeterd bij de HERO 8, waardoor ze 2.0 heten. De HERO 8 heeft een opnamefunctie voor timelapse video's bij nacht en een LiveBurst modus waarmee je actiemomenten vastlegt. Dit ontbreekt bij de HERO 7. Wil je vlogs op nemen? Dan is de HERO 8 geschikt, in de andere gevallen zijn beide camera's een goede optie.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen