The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Vergelijk de GoPro HERO met de HERO 5 en HERO 6

Het is begrijpelijk dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. De GoPro HERO, HERO 5 en HERO 6 lijken qua uiterlijk ontzettend veel op elkaar. Om wat orde in deze chaos te scheppen, heb ik de verschillen tussen de 3 modellen op een rij gezet. Zo weet je precies welke HERO het beste bij jou past.

Belangrijkste verschillen tussen de GoPro HERO, HERO 5 en HERO 6

HERO HERO 5 HERO 6
Beeldkwaliteit QHD en Full HD 4K en Full HD 4K en Full HD
Max. aantal fps in 4K - 30 60
Max. aantal fps in Full HD - 60 120
HDR foto's Nee Nee Ja
Beeldstabilisatie Ja Ja Ja, geavanceerd
Stembediening Ja Ja (12 commando's) Ja (13 commando's)
Wifi Ja Ja Ja
GPS Nee Ja Ja

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit HERO

HERO

De HERO heeft een resolutie van 1440p. Deze beeldkwaliteit wordt ook wel Quad HD genoemd. QHD telt in totaal 4 keer zoveel pixels als een beeld van Full HD kwaliteit. Met deze action camera maak je dus video's van relatief goede kwaliteit. Door de beeldstabilisatie heb je geen last van bewegingsonscherpte. De resolutie van de opnamen maken je video's vooral geschikt voor Youtube en andere social media.

Beeldkwaliteit HERO 5

HERO 5

Met de HERO 5 film je in 4K, wat de grootst haalbare beeldkwaliteit is. De beeldstabilisator zorgt ervoor dat je beelden altijd scherp blijven. Als je een vertraagde opname wilt maken, film je met deze GoPro camera in Full HD. Alleen in deze resolutie is het namelijk mogelijk om met 60 frames per seconde te filmen. Een echte slowmotion video (120 fps) maak je met de HERO 5 in HD Ready.

Beeldkwaliteit HERO 6

HERO 6

De HERO 6 beschikt over een geavanceerde beeldstabilisatie die zelfs bij de meest extreme acties schokkerige beelden voorkomt. Daarnaast film je in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Een slowmotion video (120 fps) maak je in Full HD kwaliteit. Met de HERO 6 maak je dus net even wat scherpere beelden dan met de HERO 5. Ook heb je de mogelijkheid tot het maken van HDR foto's met een hoog contrast en levendige kleuren.

Bedienen

Bedienen HERO

HERO

Het bedienen van de HERO gaat gemakkelijk via het LCD touchscreen en de knoppen op de camera. Daarnaast bedien je het toestel zonder handen via de spraakbediening. Wel zo handig als je de camera op je surf- of snowboard hebt bevestigd.

Bedienen HERO 5

HERO 5

Ook de HERO 5 bedien je via een LCD touchscreen. Daarnaast heb je beschikking over een aantal bedieningsknoppen. Als je je handen vrij wilt hebben tijdens het maken van opnamen, gebruik je de spraakbediening. In totaal herkent de camera 12 verschillende stemcommando's.

Bedienen HERO 6

HERO 6

Ook wat de spraakbediening betreft, kan de HERO 6 net wat meer. De HERO 6 heeft in totaal 13 spraakcommando's. Daarnaast gebruik je het touchscreen en de knoppen voor de bediening. Via het touchscreen zoom je ook in- en uit. Dat is iets wat niet met de HERO en de HERO 5 kan.

App, delen en bewerken

GoPro app

Alle drie de modellen beschikken over ingebouwde wifi. Zo maak je via de GoPro app draadloos verbinding met je telefoon of tablet. In deze app bekijk en bewerk je je opnamen. Daarnaast gebruik je de app als afstandsbediening voor bijvoorbeeld het maken van een groepsfoto. Met de bewerkingsapp Quik voeg je al je opnamen gemakkelijk samen tot 1 toffe video. Deze app is helaas alleen geschikt voor opnamen gemaakt met de HERO 5 en HERO 6.

Conclusie

Met de HERO maak je goede en stabiele opnamen. De maximale beeldresolutie maakt de video's erg geschikt voor het delen van je opnamen via sociale media. De HERO 5 is er voor de extreme sporter die zijn opnamen graag in 4K vastlegt en ook de mogelijkheid wil hebben tot het maken van slowmotion video's. Je kiest voor de HERO 6 als je video's en slowmotion beelden wilt maken in de best mogelijke kwaliteit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen