The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Vergelijk de GoPro HERO Session met de HERO 5 Black en de HERO 5 Session

De GoPro HERO Session is een populaire action camera. Daarom heeft GoPro de opvolger HERO 5 Session op de markt gebracht. In dezelfde productlijn als de 5 Session ligt de 5 Black. In dit artikel lees je de verschillen en overeenkomsten tussen de drie action camera's, zodat je weet welke het beste bij jou past.

In het kort

GoPro HERO Session GoPro HERO 5 Black GoPro HERO 5 Session
Fps 60 (Full HD) 30 (4K) 30 (4K)
Megapixels 8 12 10
Waterdicht tot 10 meter 10 meter 10 meter
Connectiviteit Wifi en Bluetooth Wifi en Bluetooth Wifi en Bluetooth
Spraakbesturing Nee Ja Ja

Fysieke eigenschappen

Fysieke eigenschappen

De HERO 5 Black is de alleskunner. Deze action camera heeft een ingebouwd touchscreen en kan geotaggen dankzij de GPS antenne. Dit maakt de camera, wat formaat betreft, de grootste uit de GoPro familie. De 2 verschillende Session camera's zijn ongeveer de helft kleiner. Deze hebben geen ingebouwd beeldscherm of een GPS antenne. Alle drie de camera's zijn waterdicht tot 10 meter, zonder daarvoor een externe behuizing nodig te hebben. Om de camera's te gebruiken in combinatie met de vele verschillende mounts, plaats je ze in de model specifieke 'Frame' behuizing.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit

De GoPro HERO 5 Black en Session filmen beide in een maximale beeldkwaliteit van 4K met 30 frames per seconde. In de full HD resolutie is de Black nét wat sneller met 120 frames per seconde. Hierdoor kun je beter langgerekte slowmotion video's maken. Fotograferen doet de Black met een maximale resolutie van 12 megapixels. Bij de HERO 5 Session is dit 10 megapixels. De hekkensluiter is de HERO Session. Deze camera heeft een maximale beeldresolutie van 2,7K met 30 frames per seconde. Fotograferen doet de Session met een resolutie van maximaal 8 megapixels.

Bediening

Bediening

De HERO 5 Black en de HERO 5 Session hebben, naast de traditionele bediening via de enkele knop en het touchscreen, ook spraakbesturing. Dit betekent dat je de camera gesproken commando's geeft. "GoPro, take a photo" is bijvoorbeeld zo'n commando. Je kunt de verschillende camera's gebruiken in combinatie met een grote variëteit aan mounts. Dankzij deze mounts bevestig je de action camera's eenvoudig op jezelf of op een object. De mogelijkheden voor het maken van creatieve beeldhoeken zijn eindeloos.

Apps

Apps

De Session camera's hebben geen ingebouwd beeldscherm. Om toch je beeldkader nauwkeurig te bepalen, volg je de camera vanaf je smartphone live met de GoPro Capture app. In deze app pas je tevens alle settings aan. De verbinding met je telefoon of tablet gaat via wifi of Bluetooth. Video's editen en delen op social media doe je met de Quik of Splice apps. De Apps zijn beschikbaar voor iOS en Android smartphones en tablets. Voor desktop is een aparte Splice desktop app beschikbaar. Deze apps zijn gratis.

Conclusie

De GoPro HERO 5 Black is een echte allround camera. Deze camera heeft uitgebreide functies en is tegelijkertijd eenvoudig te bedienen via het touchscreen, de spraakbesturing en de eenknopsbediening. Omdat deze camera zo gebruikersvriendelijk is, kan iedereen er plezier aan beleven. Als je op zoek bent naar de kleinst mogelijke action camera, kies dan voor de GoPro HERO Session of HERO 5 Session.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen