The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Amber

Apple iPhone 7 (Plus) vs Apple iPhone 8 (Plus)

Op 12 september 2017 werden in het Steve Jobs Theater iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd: de opvolgers van iPhone 7 en 7 Plus. Op het eerste gezicht lijken de veranderingen minimaal, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo zijn de smartphones onder andere in een nieuw jasje gestoken. Ben je benieuwd naar wat er hetzelfde is gebleven en wat er veranderd is? Hier lees je alle overeenkomsten en verschillen tussen iPhone 7 (Plus) en iPhone 8 (Plus).

Vergelijk Apple iPhone 7 (Plus) met Apple iPhone 8 (Plus)

Apple iPhone 7 (Plus) Apple iPhone 8 (Plus)
Scherm LCD 4,7 en 5,5 inch Retina HD LCD 4,7 en 5,5 inch Retina HD
Behuizing Aluminium Glas
Waterbestendigheid IP67 IP67
Draadloos opladen Nee Ja
Dubbele camera Alleen iPhone 7 Plus Alleen iPhone 8 Plus
Optische beeldstabilisatie Ja Ja
Processor A10 A11
Opslagcapaciteit 32 GB en 128 GB 64 GB en 128 GB

De behuizing

Behuizing iPhone 7

Apple iPhone 7 (Plus): stevig aluminium

Het Retina HD beeldscherm van iPhone 7 en iPhone 7 Plus is gemaakt van glas en wordt omhuld door een aluminium behuizing. Hierdoor kunnen deze Apple toestellen naar mijn idee tegen een stootje. Daarnaast beschikken beide iPhone modellen over een IP67 certificering, wat ze spatwaterdicht en stofbestendig maakt. Zo hoef ik me geen zorgen te maken als ik het volgende nummer van mijn playlist aanzet als ik in de regen loop.

Behuizing iPhone 8

Apple iPhone 8 (Plus): glanzend glas

Zowel iPhone 8 als 8 Plus hebben net als hun voorgangers een glazen Retina HD beeldscherm. Anders aan deze Apple toestellen is de glazen behuizing. Ik vind dat het gebruik van dit materiaal een strak en hoogwaardig design oplevert. Een andere overeenkomst met iPhone 7 en 7 Plus is de IP67 certificering. Alhoewel ik fan ben van het glanzende uiterlijk blijft glas kwetsbaar materiaal. Daarom bescherm ik mijn iPhone met een hoesje tegen beschadigingen.

Draadloos opladen

De mogelijkheid tot draadloos opladen is een volgend verschil tussen iPhone 7 en iPhone 8. Dankzij de glazen behuizing met Qi functionaliteit is het mogelijk om iPhone 8 en 8 Plus draadloos op te laden. Hun voorgangers hebben deze functie niet en zijn op te laden via een oplader met een lightning aansluiting.

Naast elkaar

iPhone 7 charge cable

iPhone 7 (Plus): bedraad opladen

iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn oplaadbaar via de lightning aansluiting. Deze Apple modellen voorzie je niet draadloos van nieuwe energie, omdat ze niet over Qi functionaliteit beschikken. Ik ben gewend aan bedraad opladen, dus voor mij is het geen probleem dat deze iPhone modellen niet over draadloos opladen beschikken.

iPhone 8 Wireless charging

iPhone 8 (Plus): draadloos opladen

Deze 2 smartphones zijn de eerste Apple modellen die draadloos oplaadbaar zijn. Ik vind dit een groot voordeel, omdat ik nu geen adapter meer nodig heb als ik muziek wil luisteren terwijl ik mijn iPhone oplaad. De lightning aansluiting is namelijk vrij om mijn Apple oordopjes in te stoppen. iPhone 8 en 8 Plus zijn tevens voorzien van een lightning aansluiting, dus bedraad opladen is ook nog steeds mogelijk.

Camera

De camera's van iPhone 8 en 8 Plus zijn niet veranderd ten opzichte van iPhone 7 en 7 Plus. Zo beschikken iPhone 7 en 8 over een enkele camera en bevatten iPhone 7 Plus en 8 Plus een dubbele camera.

Kiekjes

iPhone single camera

iPhone 7 en iPhone 8: enkele camera

Bij het vergelijken van de camera van deze iPhone modellen kwam ik erachter dat de functies hetzelfde zijn gebleven. Beide modellen beschikken over een 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Hierdoor maak je niet alleen heldere foto's als je het toestel stil houdt, maar ook als je hem per ongeluk beweegt. Bovendien hebben iPhone 7 en iPhone 8 allebei een 7 megapixel camera met flitser, waardoor je in het donker ook zichtbaar bent op je selfies.

iPhone double camera

iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus: dubbele camera

De dubbele 12 megapixel camera zien we bij iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus. Ook beschikken beide smartphones over optische beeldstabilisatie. iPhone 8 Plus heeft in tegenstelling tot zijn voorganger portretbelichting, waarmee ik de lichtinval kan bepalen in mijn foto's. Door verschillende belichtingsstijlen aan mijn foto toe te voegen, lijkt het net alsof hij genomen is in een fotostudio. Ik vind het een gave functie, omdat mijn foto's hierdoor nog mooier worden.

Opslagcapaciteit

Apple iPhone 7 (Plus) is beschikbaar in een 32 GB en een 128 GB variant. Met 32 GB opslag heb je niet genoeg ruimte voor al jouw apps en foto's en zal je regelmatig moeten opruimen. iPhone 8 (Plus) koop je met 64 GB of 128 GB opslagcapaciteit. 128 GB is de nieuwe stadandaard. Gebruik jij jouw iPhone voor apps, foto's en af en toe iets downloaden om offline te bekijken? Dan is 128 GB voor jou de beste keuze.

Conclusie

De verschillen tussen iPhone 7 en 7 Plus en iPhone 8 en 8 Plus zijn de behuizing en de mogelijkheid tot draadloos opladen. De camerafuncties zijn naar mijn idee gelijk gebleven. Gezien de kleine veranderingen zou ik mijn iPhone 7 niet inwisselen voor een iPhone 8, maar wel voor een iPhone 7 Plus of 8 Plus. Ik vind de camera een belangrijk onderdeel van een smartphone en ben bereid daar iets meer voor te betalen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen