The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Vergelijk Apple iPhone X met iPhone Xs

Op 12 september 2018 onthulde Apple 2 nieuwe toestellen: iPhone Xs en iPhone Xs Max. Ben je net als ik erg benieuwd naar de verschillen tussen iPhone X en iPhone Xs? Ik zoek uit wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen beide modellen. Ook kijk ik het of ik het waard vind om te upgraden naar Xs.

Let op: iPhone X en iPhone Xs alleen refurbished verkrijgbaar

Nieuwe Apple iPhone X en iPhone Xs modellen worden niet meer gemaakt. Gelukkig koop je deze toestellen wel refurbished.

Vergelijk Apple iPhone X met Apple iPhone Xs

iPhone X iPhone Xs
Scherm 5,8 inch Super Retina HD-display 5,8 inch Super Retina HD-display
Processor A11 Bionic-chip met Neural Engine A12 Bionic-chip met Neural Engine
Camera 12‑MP groothoek- en telelens­camera’s 12‑MP groothoek- en telelens­camera’s
Selfiecamera 7‑MP TrueDepth-camera 7‑MP TrueDepth-camera
Waterbestendigheid Tot 30 minuten en 1 meter diep Tot 30 minuten en 2 meter diep
Ontgrendelen Face ID Face ID
Capaciteit 64 of 256 GB 64, 256 of 512 GB
Formaat Gemiddeld Gemiddeld

Uiterlijk en opslag

Apple iPhone X design

Apple iPhone X: revolutionair design

Het uiterlijk van iPhone X vind ik nog steeds ontzettend mooi. Na iPhone 6, 7 en 8 is het uiterlijk een vernieuwing waar veel mensen inclusief ik op hebben gewacht. IPhone X is verkrijgbaar in 2 kleuren: Zilver en Space Gray. Voor mij persoonlijk was dit een kleine tegenvaller aangezien ik graag uit meerdere kleuren kies. Daarnaast is iPhone X verkrijgbaar in een 64 GB en 256 GB uitvoering. 64 GB is voor veel mensen tegenwoordig te weinig. Fotografeer en film je dagelijks en downloadt je veel verschillende apps? Kies dan voor de 256 GB variant.

Apple iPhone Xs

Apple iPhone Xs: hetzelfde, maar meer opties

Het is geen verrassing dat iPhone Xs hetzelfde uiterlijk heeft als iPhone X. De vernieuwingen zitten altijd in de hardware. Toch zijn er een paar extra opties waar ik erg blij mee ben. Zo is Xs verkrijgbaar in de kleur Goud en is er een 512 GB optie. Dit is handig als je veel filmpjes maakt en films en series download om offline te bekijken. Ook is er met de komst van Xs Max een toestel met een groot 6,5 inch scherm. Hier kijk je nog comfortabeler films op. Dankzij IP68 is Xs nog beter bestand tegen water dan zijn voorganger iPhone X.

Camera

Apple iPhone X camera

Apple iPhone X: nieuwe plaatsing lenzen

De dubbele camera op iPhone X is niet nieuw. Dit deed Apple namelijk al voor het eerst op iPhone 7 Plus. Wel is dit de eerste keer dat de lenzen onder elkaar geplaatst zijn in plaats van boven elkaar. De camera van X presteert een stuk beter dan die van iPhone 7 Plus. Foto's bij weinig licht zijn minder korrelig en de portretmodus is accurater.

Apple iPhone Xs camera

Apple iPhone Xs: beter bij weinig licht en stereogeluid

De grootste verbetering bij de camera van iPhone Xs is de lichtsterkte van de telelens. Hierdoor zijn foto's bij weinig licht nóg mooier dan die van iPhone X. Daarnaast heeft Apple de software verbeterd. Met Smart HDR maakt iPhone Xs meerdere foto's met verschillende instellingen en combineert deze tot één foto. Verder neem ik nu ook stereogeluid op tijdens het maken van video's. Wanneer je net als ik van filmen houdt is iPhone Xs een serieuze upgrade.

Accuduur

Apple iPhone X draadloos opladen

Apple iPhone X: draadloos opladen

Geen gedoe meer met oplaadkabels: daar zorgt draadloos opladen voor bij iPhone X. Met een accucapaciteit van 2,716 mAh is de accu groter dan die van iPhone 8 Plus. Dit is nodig omdat iPhone X een groter scherm heeft. Wel is dit OLED scherm zuiniger en geniet ik dus langer van iPhone X dan van iPhone 8 Plus.

Apple iPhone Xs accu

Apple iPhone Xs: nog langer plezier

Ik schrok even toen ik las dat iPhone Xs een kleinere batterij kreeg dan zijn voorganger iPhone X. De batterij van Xs heeft een capaciteit van 2,658 mAh. Toch gaat Xs 30 minuten langer mee dan iPhone X. Dit komt door de energiezuinige A12 Bionic-processor. Apple iPhone Xs Max gaat dankzij de batterij 3,174 mAh zelfs 90 minuten langer mee dan iPhone X. Ook laad ik Xs natuurlijk draadloos op.

Snelheid

Apple iPhone X A11 bionic

Apple iPhone X: Apple A11 Bionic

De A11 Bionic chip zagen we voor het eerst in Apple iPhone 8, 8 Plus en X. Met deze processor speel ik vloeiend spelletjes, swipe ik zonder haperingen door tabbladen in mijn browser en wissel ik snel van apps. Deze processor was al veel sneller dan zijn voorganger de A10 Chip. Ik merk geen enkele hapering tijdens het gebruik van iPhone X.

Apple iPhone Xs A12 bionic

Apple iPhone Xs: Apple A12 Bionic

In Apple iPhone Xs zit de A12 Bionic-processor. Ook deze processor is weer sneller dan zijn voorganger. Ook nu merk ik geen enkele vertraging tijdens het swipen tussen apps en het spelen van games. Het is fijn om te weten dat ik met deze A12 chip ook klaar ben voor de toekomst. Hij is namelijk zo snel dat spelletjes en apps die over een paar maanden uitkomen ook zonder problemen zullen draaien.

Conclusie

Zou ik upgraden als ik iPhone X zelf in bezit had? Ja, ik persoonlijk zou iPhone Xs aanschaffen omdat de kleine verbeteringen in camera en snelheid voor mij echt verschil maken. Ik gebruik mijn iPhone namelijk intensief en maak er veel foto's en filmpjes mee. Gebruik jij iPhone iets minder vaak en heb je Apple iPhone X al? Dan is iPhone X natuurlijk ook al een erg mooi toestel met prima specificaties waarmee je nog geruime tijd vooruit kunt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen