The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Vergelijk de LG C9 met de B9 OLED tv’s

De C9 en B9 zijn LG’s instap OLED modellen uit 2019. Qua functies en uiterlijk zijn beide tv’s grotendeels hetzelfde. Het grootste verschil is dat de C9 over de nieuwste a9 beeldprocessor beschikt, waardoor hij een betere beeldkwaliteit levert. In dit artikel lees je hier meer over.

LG OLED55C9PLA

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: WebOS | 100 Hertz
1.599,-
niet meer leverbaar
  • Door het OLED scherm zijn zwarte beelden écht zwart en kijk je naar een krachtig contrast.
  • Dankzij de a9 processor is de beeldweergave extra kleurrijk en helder.
  • Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
  • Deze tv ondersteunt geen HDR10+.

Vergelijk de LG C9 met de B9

C9 B9
Schermtype OLED OLED
Processor a9 Gen 2 a7 Gen 2
HDR ondersteuning HDR10, HLG, Dolby Vision HDR10, HLG, Dolby Vision
Smart platform WebOS WebOS
Design Metalen voet met kabelmanagement Plastic voet met kabelclip
HDMI versie 2.1 2.1

De processor

LG c9 a9 processor

C9: a9 Gen 2 voor de beste beeldverwerking

Net als de duurdere E9 en W9 series is de C9 uitgerust met de nieuwste a9 beeldprocessor. De processor is simpel gezegd de motor van de tv die alle beeldtechnieken aanstuurt. Deze nieuwste versie presteert op alle vlakken net iets beter dan zijn voorganger. Vooral wanneer je HDR beelden bekijkt, geniet je van een hogere helderheid en een breder kleurbereik. De subtiele of felle kleurtinten van bijvoorbeeld een landschap worden daardoor beter benadrukt.

LG B9 a7 processor

B9: a7 Gen 2 voor een goede beeldverwerking

Van alle LG OLED tv’s uit 2019 heeft alleen de B9 de oudere a7 processor. Als gevolg is de helderheid iets lager en het kleurbereik iets kleiner. Toch heeft de tv genoeg technieken om een indrukwekkende kijkervaring te bieden. Zo levert het OLED scherm perfect zwarte beelden en een krachtig contrast, waardoor de subtiele kleurnuances van een bloemenveld duidelijk zichtbaar zijn. Door de brede kijkhoek gaat de beeldkwaliteit nauwelijks achteruit wanneer je schuin voor de tv zit.

Design

LG C9 design

C9: metalen voet met kabelmanagement

Doordat een OLED tv geen achtergrondverlichting heeft, blijft het scherm zeer dun. Zo is de C9 slechts 4,7 centimeter diep. Dat is ideaal wanneer je de tv strak aan de muur wilt hangen. Aan de onderkant vind je een metalen voet die grotendeels naar achteren steekt. Via een speciale geul die in de voet zit, leid je alle snoeren netjes weg.

LG B9 design

B9: plastic voet met kabelclip

De B9 heeft net zo’n dun en strak scherm als de C9. Het grootste verschil zit hem in de voet. Deze is smaller en gemaakt van plastic, wat minder luxe oogt. Een speciaal kabelmanagement systeem ontbreekt. In plaats hiervan zit er een clip aan de achterkant waarmee je de kabels bij elkaar houdt en wegleidt.

Conclusie

Met de B9 profiteer je van alle voordelen die OLED te bieden heeft, van perfect zwarte beelden tot een brede kijkhoek. Je ziet vooral aan het design en de oudere processor dat dit een instapmodel is. Door de toevoeging van de luxere voet en de a9 processor is de C9 een stap omhoog. Hiermee zijn vooral HDR video’s feller en kleurrijker, waardoor beelden net iets meer tot leven komen. Wil je naast de beste beeldkwaliteit ook het beste geluid? Kijk dan eens naar de LG E9, die zowel de a9 processor als een ingebouwde soundbar heeft.

Vergelijk de opvolgers: de LG GX en CX uit 2020

De LG C9 en B9 hebben in 2020 allebei een opvolger gekregen: de GX en de CX. Wil je meer weten over deze modellen? Onze specialist heeft ook deze nieuwe OLED televisies voor je vergeleken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen