The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Vergelijking Ortlieb back roller classic met de back roller plus

De Ortlieb Back-Roller Classic en de Back-Roller Plus zijn bijna identiek. Beide hebben een de sluiting die je oprolt, dezelfde gemakkelijke bevestiging aan de bagagedrager en de handige draagriem. Het enige verschil tussen beide tassen, is dat de Plus van ander materiaal is gemaakt. In dit artikel lees je precies wat het verschil in materiaal is tussen beide fietstassen.

Materiaal

Ortlieb Back-Roller Classic

De Classic: polyester

De Ortlieb Back-Roller Classic bestaat uit dubbelzijdig polyester. Hetzelfde materiaal waar vrachtwagenzeil van gemaakt is. Het glimmende materiaal is niet zo modern, maar heeft wel enkele voordelen. Het is stugger dan het cordura weefsel van de Plus. En je pakt de tas gemakkelijker in, doordat de rolsluiting rechtop blijft staan bij het inpakken. In tegenstelling tot het materiaal van de Plus, dat sneller inzakt. Bovendien is Polyester door het gladde oppervlak eenvoudig schoon te maken. Handig als je over een stoffig of modderig terrein moet. De polyester fietstassen zijn met 1900 gram wel aan de zware kant. Zeker bij langere fietstochten telt elke gram.

Ortlieb Back-Roller Plus

De Plus: cordura weefsel

De Ortlieb Back-Roller Plus is gemaakt van gecoat cordura, dat een minder gladde textuur heeft dan het Polyester van de Classic. Dit zorgt ervoor dat de Plus minder gemakkelijk schoon te maken is. Het maakt de Plus echter wel moderner en stijlvoller. Verder zijn de fietstassen met een gewicht van 1680 gram aanzienlijk lichter dan de Classic. De binnenkant van de Plus is wel van glad materiaal, dat in het begin nogal plakkerig aanvoelt. Daardoor is het minder gemakkelijk inpakken. Het in- en uitpakken is minder gemakkelijk doordat de stof inzakt, zoals een plastic zak inzakt. Houd er dus rekening mee, dat je de tas steeds opnieuw overeind zet of houdt.

Conclusie

De Classic en de Plus hebben dezelfde specificaties, op het materiaal na. Het materiaal maakt de Ortlieb Plus lichter, moderner en subtieler. De Ortlieb Classic is door het dubbelzijdig polyester gemakkelijker en praktischer in gebruik.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.982 beoordelingen