The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Vergelijk de Panasonic Lumix TZ90 met de Panasonic Lumix TZ100

Je bent op zoek naar een veelzijdige compact camera die kwaliteit biedt. Dan ben je zowel bij de Panasonic Lumix TZ90 als de Panasonic Lumix TZ100 aan het juiste adres. Toch verschillen ze op een aantal punten. Met de een zoom je verder in, de ander biedt hogere beeldkwaliteit. In dit vergelijkingsartikel lees je alles over de grootste verschillen.

Lumix TZ90

aanbieding
20,3 megapixel High Sensitivity MOS sensor | 30x optische zoom | Wifi | 4K videofunctie | Maximaal diafragma f/4.3
Adviesprijs 349,- 299,-
op voorraad

Pluspunten

  • Met het kantelbare beeldscherm ben je flexibel in het kiezen van je standpunt.
  • Via de Post Focus functie stel je de scherptediepte van een foto achteraf in.
  • Je zoomt ver in op je onderwerp zonder verlies van beeldkwaliteit.

Minpunten

  • Je kunt op de camera geen externe flitser monteren.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Lumix TZ100

20,1 megapixel MOS sensor | 10x optische zoom | Wifi | 4k videofunctie | Maximaal diafragma f/2.8
449,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • De 4K kwaliteit zorgt voor levensechte beelden.
  • Dankzij de post focus functie verplaats je het scherpstelgebied van een foto.

Minpunten

  • Je kunt op deze camera geen externe flitser monteren.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Belangrijkste verschillen tussen de Panasonic Lumix TZ90 en TZ100

Lumix TZ90 Lumix TZ100
Beeldsensor 1/2.3", 20 megapixels 1", 20 megapixels
Zoom 30x 10x
ISO 90-6400 80-12800
Maximale videokwaliteit 4K 4K
4K functies video, foto, Post Focus video, foto, Post Focus
Wifi Ja Ja

Veelzijdig

Veelzijdig Lumix TZ90

Lumix TZ90: zoombereik van 24 tot 720mm

Deze compact camera gebruik je voor allerlei soorten fotografie. Van macro- tot portret- en landschapsfotografie. Het toestel beschikt namelijk over een optische 30x zoom. Dit komt ongeveer overeen met een brandpuntsafstand van 24 tot 720 mm. Je zoomt dus ontzettend ver in op je onderwerp. De 1/2.3" sensor van 20 megapixels zorgt ervoor dat je zo min mogelijk aan kwaliteit verliest. In het donker presteert de camera wat minder door de maximale ISO van 6400.

Veelzijdig Lumix TZ100

Lumix TZ100: zoombereik van 25-250mm

Met de Lumix TZ100 zoom je wat minder ver in. De camera beschikt over een 10x zoom wat vergelijkbaar is met een brandpuntsafstand van 25-250mm. Ook dit toestel gebruik je voor allerlei soorten fotografie. De camera heeft een grotere beeldsensor, een 1" sensor met 20 megapixels. Hierdoor is de sensor lichtgevoeliger en krijg je meer detail in je beeld. Ook presteert hij beter in situaties met weinig licht. In totaal heb je een ISO tot 12.800.

Looks

Uiterlijk Lumix TZ90

Lumix TZ90: kantelbaar touchscreen

Een compact camera heeft zijn naam natuurlijk te danken aan zijn compacte ontwerp. De TZ90 is lekker klein waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Je hebt geen aparte fototas nodig. Alle bedieningsknoppen die je nodig hebt, zitten erop. Ook beschikt het toestel over een kantelbaar touchscreen. Hierdoor is het een ideale vlogcamera. De viewfinder helpt je bij het bepalen van het kader tijdens het fotograferen.

Uiterlijk Lumix TZ100

Lumix TZ100: touchscreen

Ook de Lumix TZ100 is lekker licht van gewicht. Hij weegt slechts 310 gram. Alle bedieningsknoppen die je nodig hebt zijn aanwezig. Dit toestel heeft op dit gebied een leuk extraatje: een belichtingsdraaiwiel. Hiermee stel je de belichting van je foto of video razendsnel bij. Het touchscreen op de camera is niet kantelbaar. Dit maakt hem minder geschikt voor het opnemen van vlogs en selfies dan de TZ90. Voor het precies bepalen van je kader gebruik je de viewfinder.

Extra's

Extra modi Lumix TZ90

Lumix TZ90: filmen in 4K resolutie

Op het toestel vind je allerlei handige modi. De intelligente automodus is vooral erg handig voor de beginner. In deze modus maak je in een handomdraai een goede foto. Voor de creatieve fotograaf zijn er diverse filters en leuke scenes voor bijzondere fotosituaties. Wat deze compact camera vooral bijzonder maakt zijn de 4K functies. Je maakt er 4K video's mee, maar je selecteert uit deze filmreeksen ook een kwaliteitsfoto met de 4K fotofunctie.

Extra modi Lumix TZ100

Lumix TZ100: filmen in 4K resolutie

Net als de TZ90 heeft ook deze camera voldoende voorgeprogrammeerde opties die het de beginner makkelijker maken. Voor de gevorderde fotograaf zijn er manuele opties. Als je graag experimenteert, gebruik je de filters en interessante scenes. Ook dit toestel beschikt over de 4K functies. Naast 4K video en foto is er ook een Post Focus functie. Hiermee bepaal je na het maken van de foto waar je de focus op legt.

Conclusie

Met beide compact camera's kun je alle kanten op. De TZ90 heeft een grotere zoom, tot 30x. Hierdoor zoom je met deze camera wat verder in op je onderwerpen. De TZ100 heeft een grotere beeldsensor waardoor je beelden van betere kwaliteit zijn. Je maakt er ook betere opnamen mee in donkere situaties. Qua looks lijken de camera's veel op elkaar. Je zet ze alle 2 in voor het maken van vlogs. Ook beschikken beide toestellen over 4K functies.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen