The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Philips Hue Tap vs Philips Hue Dimmer

Philips heeft 2 afstandsbedieningen om je Hue smart lampen mee te bedienen. De Hue Draadloze Dimmer is meer geschikt voor witte lampen. Met de Hue Tap bedien je daarentegen alle Philips Hue lampen. In dit artikel leg ik je uit wat de verschillen tussen deze producten zijn.

Philips Hue Tap

Bedient je Philips Hue-verlichting | Vier instelbare acties | Geen batterijen of bevestigingsmeteriaal nodig
54,95
niet meer leverbaar
  • Schakel je lampen met 1 druk op de knop in op een vooraf gekozen instelling.
  • Bevestig de Tap aan de muur of gebruik hem als afstandsbediening.
  • Deze schakelaar wekt stroom op met kinetische energie, je hebt dus geen batterijen nodig.
  • De tap werkt alleen met 4 vooraf ingestelde scènes.

Philips Hue Draadloze Dimmer

Speciaal voor Philips Hue verlichting | Werkt ook zonder Philips bridge | Incl. 1 CR2450 batterij
23,99
tijdelijk uitverkocht
  • Zet je Hue smart lampen aan en uit en dim deze naar een prettige lichtintensiteit.
  • Bevestig de dimmer aan de muur en vervang hiermee je bestaande lichtknoppen.
  • De draadloze dimmer werkt met behulp van batterijen die je regelmatig vervangt.

Belangrijkste verschillen tussen Hue Tap en Hue Dimmer

Hue Tap Hue Dimmer
Vooraf ingestelde scènes Ja Nee
Handmatig dimmmen Nee Ja
Lampen bedienen vanuit het hele huis Ja Nee
Batterij nodig Nee Ja
Magnetische bevestiging Ja Nee

Vooraf instellen of handmatig dimmen

Philips Hue Tap instellen op vooraf ingestelde scènes

Stel lampen in op vooraf ingestelde scènes

De Philips Hue Tap heeft 4 knoppen waarmee je jouw lampen bedient. Je gebruikt de grootste knop bijvoorbeeld om je lampen in te schakelen. Met de 3 overige knoppen stel je jouw lampen in op vooraf ingestelde combinaties van kleur en lichtsterkte. Zo zorg je ervoor dat je woonkamer met één druk op de knop volledig verlicht is. Of koppel een van de knoppen juist aan de sfeer voor een filmavondje. Je hebt de Hue app daardoor minder vaak nodig.

Philips Hue Dimmer gewenste lichtsterkte kiezen

Stel je lampen in op de gewenste lichtsterkte

De Philips Hue Draadloze Dimmer is een eenvoudige afstandsbediening voor je Hue Smart Lampen. Met deze schakelaar zet je de lampen aan en uit en dim je deze. Zo kies je eenvoudig de juiste lichtsterkte voor je activiteit. Kies bijvoorbeeld voor fel licht als je iets zoekt. Organiseer je een romantisch diner? Dan dim je de lampen eenvoudig. De kleuren regel je niet met de draadloze dimmer.

Een afstandsbediening voor je smart lampen

Bedien je lampen vanuit het hele huis

Bedien je lampen vanuit het hele huis

Je gebruikt de Philips Hue Tap als schakelaar én als afstandsbediening. Voor dat laatste, haal je de Tap van het wandplaatje. De Tap is magnetisch, waardoor dit eenvoudig gaat. Met een reikwijdte van 30 meter, bedien je jouw lampen zo vanuit het hele huis. Zo zet je de smart lampen beneden al aan, terwijl je boven bent.

Bedien je lampen vanaf dezelfde verdieping

Bedien je lampen vanaf dezelfde verdieping

Ook de draadloze dimmer gebruik je als afstandsbediening en schakelaar. Deze bediening voor je slimme lampen, klik je in een houder aan de muur. Wil je de dimmer als afstandsbediening gebruiken? Dan haal je hem los. De reikwijdte is iets meer dan 12 meter. Binnenshuis komt dat overeen met bediening op dezelfde verdieping. Zo zet je de lampen in de woonkamer aan vanuit de keuken.

De stroomvoorziening

Geen batterij en geen kabels

Geen batterij en geen kabels

De Philips Hue Tap is volledig draadloos. Daarnaast heb je óók geen batterijen nodig in deze afstandsbediening. De benodigde stroom wordt opgewekt met behulp van kinetische energie. Dat betekent dat je zelf de elektriciteit opwekt door de knop in te drukken. De beweging wordt omgezet in stroom, zoals bij een dynamo. De Hue Tap werkt daardoor altijd.

Draadloos maar met een batterij

Draadloos maar met een batterij

De Philips Hue Draadloze Dimmer is, zoals de naam al aangeeft, ook draadloos. Deze bediening voor je smart lampen werkt met een batterij. Je hebt dus geen stroomaansluiting nodig, maar verwisselt de batterij wel regelmatig. De knoopcel in de draadloze dimmer gaat ongeveer 1 jaar mee.

Conclusie

Met zowel de Tap als de draadloze dimmer bedien je al je Philips Hue lampen. Je hoeft daardoor niet telkens de app tevoorschijn te halen. Doordat je met de dimmer geen andere kleur kiest, is deze geschikt voor White lampen. Met de Hue Tap stel je verschillende vooraf ingestelde scènes in. Zo kies je verschillende kleuren of lichtintensiteiten. Om andere scènes te koppelen, gebruik je de app.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.232 beoordelingen