The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Vergelijk de Polar A360 met de Polar A370

Eind mei 2017 werd het grote broertje van de Polar A360 aangekondigd; de Polar A370. Hoewel het er op het eerste gezicht misschien op lijkt dat de twee activity trackers niet heel veel van elkaar verschillen, biedt de A370 toch heel wat interessante nieuwe opties. Ben je benieuwd wat de belangrijkste verschillen tussen de A360 en de A370 precies zijn? In dit artikel vergelijk ik de trackers met elkaar.

De Polar A360 is met pensioen

Met geïntegreerde hartslagsensor | Meet je slaappatroon | Heeft een kleurentouchscreen
182,99
op voorraad

De Polar A360 is inmiddels met pensioen, maar de Polar A370 gelukkig niet.

Uiterlijk en batterijduur

Polar A360: Touchscreen in kleur, lange batterijduur

Kenmerkend voor de A360 is de rechthoekige vorm van het touchscreen met een resolutie van 80 bij 160 pixels (13 bij 27 mm). Het kleurenscherm ligt verzonken in een kunststof, waterbestendig bandje dat je gemakkelijk verwisselt wanneer je zin hebt in een andere kleur. De A360 is er in de maten S (polsomtrek 130-170 mm), M (polsomtrek 150-200 mm) en L (polsomtrek 165-225 mm). Meet dus nauwkeurig je pols om te weten welke maat je nodig hebt. Een groot pluspunt van de A360 is de batterijduur. De batterij gaat namelijk tot 2 weken mee, mits je de notificaties uitschakelt.

Polar A370: Vertrouwd ontwerp, andere maatvoering

Wat betreft het ontwerp, is er niet veel nieuws te bespeuren bij de Polar A370. We zien hier hetzelfde rechthoekige kleuren touchscreen met dezelfde resolutie en afmetingen terugkomen. Het bandje van de A370 is wederom verwisselbaar. Polar heeft er bij de A470 echter wel voor gekozen om de maatvoering te veranderen. De A370 is er namelijk in de formaten S en M/L. Een andere verandering is de verkorte batterijduur. De batterij van de A370 gaat namelijk slechts 4 dagen mee, eveneens op voorwaarde dat de notificaties uitgeschakeld zijn. Een groot verschil ten opzichte van zijn voorganger.

Hartslag

Polar A360 Hartslagzones

Polar A360: Hartslagzones en nauwkeurigheid

Als Polar ergens om bekend staat, dan is het wel om de accurate hartslagsensoren. Zowel de A360 als de A370 hebben een ingebouwde sensor die via de pols je hartslag meet. Wanneer je op het scherm van de A360 `Mijn hartslag' selecteert, leest de activity tracker je hartslag op dat moment af. Wanneer je gaat trainen, zie je op de A360 ook in welke hartslagzone je zit. Zo pas je je activiteit aan naar de intensiteit die nodig is voor het behalen van je persoonlijke trainingsdoelen. Voor een accurate hartslagweergave is het wel nodig om de tracker wat strakker om je pols te dragen.

Polar A370 Continue

Polar A370: Continue hartslagmeting

De A370 heeft wat betreft de hartslagsensor meer te bieden dan de A360. De A370 is namelijk het eerste model van Polar dat 24 uur per dag je hartslag meet. Om de 5 minuten gaat de sensor aan, zodat je aan het eind van de dag een gedetailleerde grafiek terugziet. Wanneer je de tracker registreert dat je hartslag plotseling hoger is dan normaal, `weet¿ de A370 dat je aan het sporten bent en meet hij vervolgens continu in plaats van één keer per 5 minuten. Op die manier hou je extra gedetailleerde informatie van je workout bij.

GPS

Polar A360

Polar A360: Geen GPS

De Polar A360 beschikt niet over een GPS sensor. Het is ook niet mogelijk om de tracker te verbinden met GPS via je smartphone. De A360 meet je snelheid en gelopen afstand dus aan de hand van de frequentie en intensiteit van je polsbewegingen. Dat betekent ook dat wanneer je graag fietst, het niet mogelijk is om je snelheid of gereden afstand te meten, want je pols beweegt dan niet zoals tijdens het wandelen of hardlopen.

Polar A370

Polar A370: GPS via smartphone

De A370 heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met de GPS van je smartphone. Je afstand en snelheid worden dan via GPS gemeten en niet aan de hand van de bewegingen van je pols. Dat is handig voor tijdens het hardlopen of wandelen, maar ook fietsers meten voortaan hun snelheid en afstand met de A370. Na het sporten op je gemak je route nog even bekijken? Dat doe je met behulp van de Polar Flow app.

Slaap

Polar A360

Polar A360: Registreert je slaappatroon

De Polar A360 analyseert de duur en kwaliteit van je slaap aan de hand van de bewegingen van je pols. De perioden waarin je je pols niet vaak beweegt tellen als diepe slaap. Wanneer je vaak van houding verandert of beweegt, wordt dat door de tracker geregistreerd als onrustige slaap. In de Polar Flow app monitor je je slaappatroon over een langere periode. Zo zie je of factoren zoals stress van invloed zijn op je nachtrust.

Polar A370

Polar A370: Extreem gedetailleerde slaapmeting

De A370 meet je slaap aan de hand van je hartslag én je polsbewegingen. De tracker registreert wanneer je in slaap valt, hoe lang je slaapt (maar ook hoe lang eventuele onderbrekingen van je nachtrust duren) en wat de kwaliteit van je slaap is. Hij meet dus aanzienlijk meer elementen van je slaap dan de A360. Ook met Polar Flow volg je je slaappatroon op de langere termijn. Zo ontdek je wat voor jou de juiste balans is tussen rust en activiteit.

Conclusie

De Polar A360 en A370 lijken op elkaar, maar Polar heeft met de A370 toch een grote stap richting de toekomst gezet. De A370 biedt een boel nieuwe opties die vooral voor sporters nuttig zijn. Denk daarbij aan de accurate en continue hartslagmeting en de mogelijkheid om je snelheid, afstand en route middels de GPS van je smartphone te meten. Heb je geen behoefte aan deze nieuwe opties? Dan blijft de Polar A360 een goede keus.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.270 beoordelingen