The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy Note 20 met de S20

In augustus 2020 presenteerde Samsung de Galaxy Note 20 serie. Na de S20 reeks is dit Samsungs tweede serie toptoestellen van het jaar. De Note 20 en S20 lijken in de meeste opzichten op elkaar, maar de Note 20 is een stuk groter. Met de S Pen en Wireless Samsung DeX is het toestel gemakkelijker te bedienen. In dit artikel vergelijken we deze smartphones met elkaar.

Samsung Galaxy Note 20

256 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
749,-
niet meer leverbaar
  • Je bedient het toestel gemakkelijk en nauwkeurig met de meegeleverde S Pen.
  • Met Wireless Samsung DeX tover je de Note 20 draadloos om tot volwaardige computer.
  • De Note 20 is krachtig genoeg voor de zwaarste apps en games.
  • Het 6,7 inch scherm is groot, waardoor je het toestel moeilijk met één hand bedient.

Samsung Galaxy S20

128 GB opslagcapaciteit | 6,2 inch quad hd scherm | Android 10.0
759,-
tijdelijk uitverkocht
  • Het 6,2 inch quad hd scherm ververst 120 keer per seconde, waardoor je vloeiend door je tijdlijn scrollt.
  • De S20 is krachtig genoeg voor de zwaarste apps en games.
  • Met de 3 verschillende lenzen heb je voor elke situatie een geschikte camera.
  • Je hebt een apart docking station nodig om je smartphone als computer te gebruiken.

Vergelijking Samsung Galaxy Note 20 en S20

Samsung Galaxy Note 20 Samsung Galaxy S20
Scherm 6,7 inch full hd 6,2 inch quad hd
S Pen Ja Nee
Samsung DeX Ja, draadloos Ja, met los verkrijgbaar docking station
Batterijcapaciteit 4.300 mAh 4.000 mAh

Scherm en formaat

formaat Samsung Note 20 vs S20

Note 20: groot 6,7 inch full hd scherm

Het 6,7 inch full hd scherm van de Samsung Galaxy Note 20 is erg groot. Dat betekent dat je veel ruimte hebt voor je games en series. Dit formaat is ook handig wanneer je regelmatig foto's of video's bewerkt. Het nadeel van het grote scherm is dat je het toestel moeilijk met één hand bedient. Bovendien past de Note 20 niet in elke broekzak. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 60 keer per seconde, net zoals de meeste andere smartphones.

Scherm Samsung Note 20 of S20

S20: handzaam 6,2 inch quad hd scherm

De Samsung S20 heeft een 6,2 inch quad hd scherm. Met dit kleinere formaat is de S20 een stuk handzamer dan de Note 20. Het bewerken van foto's en video's levert wel wat meer gepriegel op. Het quad hd scherm is scherper dan het full hd scherm van de Note 20. Je ziet dus meer details van je film of serie. Daarnaast ververst het scherm 120 keer per seconde. Hierdoor zien animaties er vloeiender uit. Dit merk je tijdens het gamen of het scrollen door je tijdlijn.

Extra functionaliteiten

Samsung Wireless DeX

Note 20: S Pen en Wireless Samsung DeX

Je gebruikt de meegeleverde S Pen om je Note 20 nauwkeuriger te bedienen. Deze dunne stylus is bijvoorbeeld handig als je met chirurgische precisie een foto bewerkt of wanneer je met je eigen vingers regelmatig mis tikt. Daarnaast maak je met de S Pen op afstand een foto. De Note 20 is Samsungs eerste toestel dat geschikt is voor Wireless Samsung DeX. Koppel de Note 20 draadloos aan een muis, toetsenbord en beeldscherm en gebruik je smartphone als volwaardige computer.

Samsung DeX

S20: Samsung DeX via docking station

In tegenstelling tot de Note 20 werkt de S20 niet met een stylus. Je bedient het toestel dus alleen met je eigen handen, net als bij de meeste andere smartphones. Wil je jouw smartphone soms gebruiken als volwaardige computer? Dat kan de S20 ook. Dit doe je echter wel met het 'ouderwetse' en bedrade Samsung DeX. Je moet hiervoor een speciaal Samsung DeX docking station aanschaffen. Hierop sluit je naast jouw S20 een muis, toetsenbord en een beeldscherm aan.

Camera's

Camera Samsung Galaxy Note 20

Note 20: groothoeklens en telelens, filmen in 8K

De Samsung Galaxy Note 20 beschikt over 3 camera's achter op het toestel. Je maakt niet alleen foto's met de standaard camera, maar ook met de groothoek- of telelens. De 12 megapixel groothoeklens heeft een grote kijkhoek, waardoor grote gebouwen volledig op je foto passen. De 64 megapixel telelens heeft 3 keer optische zoom. Daardoor haal je voorwerpen tot 3 keer dichterbij zonder dat de foto minder scherp wordt. Video's maak je in hoge 8K kwaliteit.

Camera's Samsung S20 of Note 20

S20: dezelfde camera-opstelling

Hoewel het camera-eiland van de S20 er iets anders uitziet, heeft het toestel precies dezelfde camera's. Net als met de Note 20 maakt dit toestel scherpe foto's met de 12 megapixel standaard camera. Dankzij de 12 megapixel groothoeklens weet je zeker dat iedereen op de familiefoto past. Ook de telelens van de S20 heeft 3 keer optische zoom. Je video's zijn haarscherp, want je maakt ze in 8K kwaliteit.

Rekenkracht en opslag

Note 20 kracht

Note 20: krachtig toestel, 256 GB geheugen

De Note 20 draait op een Samsung Exynos 990 processor. Dit is één van de meest krachtige processoren van dit moment. Je voert de zwaarste taken hierdoor uit zonder dat het toestel hapert. Bij zware taken denk je bijvoorbeeld aan foto- en videobewerkingsprogramma's of grafische 3D games. Met het 8 GB werkgeheugen schakel je bovendien soepel tussen verschillende apps. Op het 256 GB opslaggeheugen heb je meer dan genoeg ruimte voor al je apps, foto's en andere bestanden. Het geheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

S20 vs Note 20

S20: zelfde processor, uitbreidbaar 128 GB geheugen

De Samsung S20 beschikt over dezelfde processor als de Note 20. Zware taken zijn voor dit toestel dus ook geen probleem. De 4G versie van de S20 heeft ook 8 GB werkgeheugen, terwijl de 5G versie over 12 GB werkgeheugen beschikt. In de praktijk merk je zelden iets van dit verschil. Voor de normale gebruiker biedt de opslagcapaciteit van 128 GB genoeg ruimte. Heb je meer ruimte nodig? Dan breid je de opslagcapaciteit uit met een geheugenkaart van 1 TB.

Conclusie

De Samsung Galaxy Note 20 en S20 lijken op elkaar, maar de S20 heeft kwalitatief gezien een beter scherm. Het grotere scherm van de Note 20 leent zich wel beter voor gaming en videobewerking. Nadeel van het grote formaat is dat je de Note 20 moeilijk met één hand bedient. Wel bedien je het toestel nauwkeuriger met de meegeleverde S Pen. Dankzij Wireless Samsung DeX gebruik je de Note 20 draadloos als volwaardige computer, terwijl je daar bij de S20 een docking station voor nodig hebt.

Een stapje hoger

Note 20 en Note 20 ultra

Note 20 en Note 20 Ultra

De Samsung Note 20 serie bestaat naast de Note 20 uit de Note 20 Ultra. Dit toestel is met een groot 6,9 inch scherm een slag groter dan het kleinere broertje. Het quad hd scherm is niet alleen groter, maar ook scherper. Dankzij de verversingssnelheid van 120 keer per seconde zien animaties er vloeiend uit. Verder is de camera geavanceerder. Je zoomt met de Ultra niet 3 keer, maar tot 5 keer in zonder dat je foto minder scherp wordt.

S20 en S20 Plus

S20 en S20 Plus

De S20 Plus is het middelste toestel uit de Samsung S20 serie. Dit toestel is met een 6,7 inch scherm een stuk groter dan dat van de S20. Je hebt dus meer ruimte voor je favoriete film, serie of game. Wat betreft kracht verschillen de S20 en S20 Plus niet, maar de camera-opstelling van de Plus variant is uitgebreider. De Time-of-Flight sensor meet diepte, waardoor je een mooi scherptediepte-effect creëert. Verder beschikt het toestel over een grotere 4.500 mAh batterij.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen