The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S10 Lite met de Note 10 Lite

In het begin van 2020 presenteerde Samsung de Galaxy S10 Lite en de Galaxy Note 10 Lite. Deze kleinere, maar zeker niet altijd mindere broertjes van de S10 en Note 10 hebben veel van elkaar weg. Toch zijn er wat verschillen tussen deze toestellen. Zo is de S10 Lite sneller en krachtiger, terwijl de Note 10 Lite betere camera's heeft. In dit artikel vertellen we meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze toestellen.

Samsung Galaxy S10 Lite

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
499,-
niet meer leverbaar
  • Met 8 GB werkgeheugen en een krachtige Snapdragon 855 processor gebruik je zware apps en games zonder haperingen.
  • Het toestel ondersteunt 45 watt snelladen, waardoor je deze smartphone een kwartier sneller volledig oplaadt dan de Note 10 Lite.
  • Je komt gemakkelijk de dag door zonder tussentijds opladen dankzij de grote 4.500 mAh batterij.
  • Vanwege het ontbreken van een telelens is de camera-opstelling minder compleet dan die van de Note 10 Lite.
  • De S10 Lite heeft geen aansluiting voor je hoofdtelefoon of oordopjes.

Samsung Galaxy Note 10 Lite

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
457,-
niet meer leverbaar
  • Met een standaard-, groothoek- en telelens heb je voor elke situatie een goede camera.
  • Dankzij de grote 4.500 mAh batterij hoef je de Note 10 Lite gedurende de dag niet op te laden.
  • Gebruik de S pen om snel aantekeningen te maken of de camera op afstand te bedienen voor bijvoorbeeld een groepsfoto.
  • Met 6 GB werkgeheugen en de Exynos 9810 processor is dit toestel minder snel en krachtig dan de S10 Lite.

Formaat & design

S10 Lite kleuren

S10 Lite: 6,7 inch scherm, geen hoofdtelefoonaansluiting

De Samsung Galaxy S10 Lite heeft een groot 6,7 inch scherm. Dit is handig als je regelmatig films kijkt of games speelt. Houd er wel rekening mee dat dit toestel vanwege het grote formaat niet in elke hand of broekzak past. De selfiecamera zit verwerkt in een opening midden bovenin het scherm. De camera's achterop vind je terug in een zogeheten camera-eiland. Het toestel heeft geen hoofdtelefoonaansluiting. Je hebt dus een draadloze hoofdtelefoon of een usb C naar 3,5 mm adapter nodig om muziek te luisteren. De S10 Lite is verkrijgbaar in het zwart, wit en blauw.

Note 10 lite kleuren

Note 10 Lite: 6,7 inch scherm en een S pen

Net als de S10 Lite heeft de Note 10 Lite een groot 6,7 inch scherm. De schermranden van dit toestel zijn iets breder, waardoor de telefoon 0,1 centimeter groter is. In de praktijk merk je hier erg weinig van. Ook bij de S10 Lite kiest Samsung voor een camera-eiland en een kleine opening voor de selfiecamera. Je gebruikt de meegeleverde S pen om te schrijven op je scherm of om op afstand een foto te maken. De Note 10 Lite is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Prestaties & batterij

Batterij S10 Lite

S10 Lite: 8 GB werkgeheugen, Snapdragon 855 processor

De Samsung S10 Lite beschikt over 8 GB werkgeheugen. Hierdoor schakel je soepel tussen verschillende apps. Dankzij de krachtige Snapdragon 855 processor gebruik je zware apps en games zonder haperingen. Bewaar je apps, foto's en bestanden op het 128 GB opslaggeheugen. Dit breid je eventueel met nog eens 1 TB uit met een geheugenkaart. De grote 4.500 mAh batterij gaat gemakkelijk een dag mee. Opladen gaat razendsnel, want de S10 Lite ondersteunt 45 Watt snelladen. Het toestel is niet draadloos oplaadbaar.

Note 10 lite batterij

Note 10 Lite: 6 GB werkgeheugen, Exynos 9810 processor

Met 6 GB werkgeheugen en een Exynos 9810 processor is de Note 10 Lite minder krachtig dan de S10 Lite. Dit verschil merk je vooral wanneer je zware apps als Photoshop of games als Fornite of PUGB gebruikt. Net als de S10 Lite heeft de Note 10 Lite 128 GB opslaggeheugen. Met een geheugenkaart breid je de opslagcapaciteit van dit toestel uit tot 512 GB. Ook de Note 10 Lite ondersteunt snelladen, maar dat gaat met 25 watt wel iets minder snel. In de praktijk scheelt dit ongeveer een kwartier. Ook de Note 10 Lite is niet draadloos oplaadbaar.

Camera

camera s10 lite

S10 Lite: standaard-, groothoek- en macrolens

De Samsung S10 Lite heeft 3 camera's. Naast een 48 megapixel standaard lens heb je beschikking over een 12 megapixel groothoeklens. Met de brede kijkhoek van deze camera leg je grote groepen en gebouwen zonder problemen vast. Verder is de S10 Lite uitgerust met een macrolens. Met deze camera maak je scherpe foto's van heel dichtbij. Je komt tot 2,5 centimeter afstand van het voorwerp zonder dat de foto onscherp wordt.

Camera Note 10 lite

Note 10 Lite: standaard-, groothoek- en telelens

Ook de Note 10 Lite heeft 3 camera's. Met een standaard-, groothoek- en telelens is je camera completer dan die van de S10 Lite. Ondanks het lagere aantal van 12 megapixels is de standaard camera van de Note 10 Lite net iets beter. Deze lens presteert dankzij de grotere diafragma-opening namelijk beter bij weinig licht. Verder beschikt het toestel over een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. Met die laatste camera zoom je verder in creeer je een scherptediepte-effect bij bijvoorbeeld portretfoto's.

Verschillen met voorgangers

S10 Lite versus S10: groter scherm, mindere camera

De Samsung S10 Lite is het kleinere broertje van de S10, maar dat betekent niet dat het toestel op alle vlakken minder is. Het valt op dat de S10 Lite met het 6,7 inch scherm een stuk groter dan het 6,1 inch scherm van de S10. Naast het scherm is ook de batterij flink groter (4.500 mAh versus 3.400 mAh). De S10 heeft daarentegen betere camera's is draadloos oplaadbaar en beschikt over een aansluiting voor je hoofdtelefoon. Dit is bij de S10 Lite niet het geval.

Note 10 Lite versus Note 10: groter scherm, minder krachtig

De Samsung Note 10 Lite is met 6,7 inch een flinke slag groter dan de Note 10 van 6,3 inch. Niet alleen het scherm, maar ook de batterij van de Note 10 Lite is groter. De 4.500 mAh batterij gaat een stuk langer mee dan de 3.500 mAh accucapaciteit van de Note 10. De Note 10 is daarentegen wel flink krachtiger en sneller, waardoor het toestel geschikter is voor de zwaarste apps en games. Verder is de Note 10 in tegenstelling tot de Lite variant draadloos oplaadbaar.

Conclusie

Conclusie Zowel de S10 Lite als de Note 10 Lite bieden prima specificaties voor hun prijs. Welk toestel het beste bij jou past, hangt af van wat jij ermee gaat doen. De S10 Lite is het krachtigste toestel van de 2. Ga je zware apps gebruiken en gamen, dan is dit voor jou de beste keuze. Vind je het belangrijk om in elke situatie goede foto's te maken? Dan past de camera-opstelling van de Note 10 Lite beter bij jou. Verder bedien je de Note 10 Lite gemakkelijk met de meegeleverde S pen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen