The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jaimy

SodaStream: Spirit vs Crystal?

Je bent eruit: een SodaStream bruiswater machine mag niet op jouw aanrechtblad ontbreken. Maar er zijn verschillende modellen beschikbaar, en je vraagt je af wat de verschillen zijn. Zowel de SodaStream Spirit als de Crystal maken met één druk op de knop van kraanwater, bruiswater. Het verschil tussen beide modellen zit hem in het materiaal, de flessen, aanschafprijs en uitstraling.

Vergelijk SodaStream Spirit met SodaStream Crystal

SodaStream Spirit SodaStream Crystal
Materiaal Kunststof Gedeeltelijk roestvrijstaal
Materiaal flessen Kunststof Glas
Fles vaatwasserbestendig Nee Ja
Fles zichtbaar tijdens bruisen Ja Nee
Gewicht SodaStream Tot 3 kilo Tot 6 kilo

Materiaal: plastic of roestvrijstaal

SodaStream Spirit

SodaStream Spirit

De behuizing van de SodaStream Spirit is gemaakt van plastic. Hierdoor is de bruiswater machine licht van gewicht en berg je 'm dus gemakkelijk op. Daarnaast heeft hij daardoor een aantrekkelijk prijskaartje. Een nadeel van de plastic behuizing is dat het sneller beschadigd en minder stevig is. Bij intensief gebruik slijt het materiaal op den duur en is het apparaat eerder toe aan vervanging.

SodaStream Crystal

SodaStream Crystal

De deels roestvrijstalen behuizing van de Crystal is stevig, slijtvast en zwaar, zodat hij stabiel op je aanrechtblad staat. Handig, wanneer je de bruiswater machine elke dag gebruikt. Omdat de behuizing van kwalitatief hoogwaardig materiaal is gemaakt, gaat deze bruiswater machine jarenlang mee. Ook bij veelvuldig gebruik. Doordat de bruiswater machine wat zwaarder en groter is, berg je 'm wel wat minder makkelijk op.

Soort en aantal flessen: voor een voorraadje bruiswater

Plastic SodaStream fles

SodaStream Spirit

Bij de SodaStream Spirit ontvang je één of meerdere kunststof flessen, afhankelijk van de set die je koopt. De flessen beschikken over een inhoud van 1 liter. Door de druk die erop komt bij het toevoegen van koolzuur, vervang je de flessen na 3 jaar. Je gebruikt de flessen dan nog wel voor andere dranken. De flessen zijn licht van gewicht en zijn bestand tegen een stootje, zodat je ze gemakkelijk meeneemt. De kunststof flessen zijn niet vaatwasserbestendig.

Glazen SodaStream fles

SodaStream Crystal

Bij de SodaStream Crystal zitten één of meerdere glazen flessen met een inhoud van 1 liter. De glazen flessen zijn stevig en hebben een luxe uitstraling, zodat je ze ook als karaf gebruikt. Daarnaast neemt glas geen geur- kleur en smaakstoffen aan. De glazen flessen zijn wel breekbaar en zwaar en daardoor niet geschikt voor onderweg. Je reinigt de flessen eenvoudig in de vaatwasser.

Conclusie

Het verschil tussen de Spirit en de Crystal zit hem voornamelijk in het materiaal. De Spirit is van kunststof, wat minder stevig is en daardoor minder lang mee gaat. De flessen neem je wel gemakkelijk mee voor onderweg. De Crystal is een stuk steviger, dankzij de rvs behuizing en de glazen flessen. De flessen reinig je in de vaatwasser, maar zijn niet geschikt voor onderweg. Daarbij betaal je voor het betere materiaal. De Spirit is vooral geschikt voor af en toe en voor bruiswater onderweg. De Crystal is vooral geschikt voor intensief gebruik thuis.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.889 beoordelingen