The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Vergelijking Sonos Beam en Harman Kardon Citation MultiBeam 700

De Sonos Beam is al een tijdje op de markt, maar onlangs lanceerde Harman Kardon hun nieuwe Citation MultiBeam 700. 2 vergelijkbare soundbars, uit dezelfde prijsklasse. Dat vraagt natuurlijk om een vergelijking. Waarin komen de soundbars overeen? En wat zijn de belangrijkste verschillen? In onderstaand artikel vertellen we je er alles over.

Sonos Beam

Stereo paar maken | Wifi, AirPlay | Virtual surround sound
449,-
tijdelijk uitverkocht
  • Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
  • Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

5 kanaals | Optisch, HDMI ARC | Streamt via wifi
453,-
op voorraad
  • Voeg de soundbar toe aan het Google Home multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • De soundbar beschikt over zowel een hdmi- als optische aansluiting om de bar op de tv aan te sluiten.
  • De soundbar is niet te koppelen aan de Citation One voor een 5.0 of 5.1 surround opstelling. Daarvoor heb je de Citation Towers of Citation Surround nodig.

Vergelijking Sonos Beam en Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Sonos Beam Harman Kardon Citation MultiBeam 700
Aan te sluiten via Hdmi, optisch Hdmi, optisch
Installatie Eenvoudig Eenvoudig
Spraakassistent Google Assistant, Amazon Alexa Google Assistant
Eigen app Ja Nee
Bluetooth Nee Ja
AirPlay Ja Ja
Display Nee Ja

Installatie

Sonos Beam installatie

Sonos Beam: via app

De Beam installeren: een kind kan de was doen. Je sluit de soundbar aan op het stopcontact, download de app en daar worden alle stappen uitgelegd. Ook extra speakers en subwoofers toevoegen is geen probleem. De app loodst je daar ook doorheen. Via TruePlay stem je de soundbar af op de kamer waar de soundbar staat. Zo heb je overal het beste geluid.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700 installatie

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: met Google Home

De installatie van de Citation MultiBeam 700 verschilt helemaal niet veel van die van Sonos. Het is misschien nog wel wat makkelijker. Harman Kardon heeft geen eigen app. De installatie gaat via Google Home en het display op de bovenkant.

Geluidskwaliteit

Sonos Beam: geluidskwaliteit

Sonos Beam: stevige bas

De Beam is relatief een kleiner apparaat maar wel met een krachtig geluid. De warme en volle tonen zijn te danken aan de 4 ingebouwde woofers. Deze zorgen voor een rijke bas. De ingebouwde tweeter zorgt voor veel details in het geluid. Zo hoor je alles haarscherp, zoals het knisperen van het haardvuur, of het breken van takjes als er iemand door ‘t bos loopt.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: geluidskwaliteit

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: kraakhelder geluid

De Citation MultiBeam 700 is een wat groter apparaat maar met een kraakhelder geluid. Stemmen klinken duidelijk en helder. De bas is dieper dan bij de Sonos Beam. Dit komt door de bass reflect poort aan de achterkant. Dankzij de MultiBeam technologie van Harman Kardon luister je naar net echt surround geluid. Zo heb je niet nog extra achterspeakers nodig.

Bediening

Sonos Beam: bediening

Sonos Beam: via app of touch bediening

Je bedient de Sonos Beam met de Sonos app, de touch bediening op het apparaat of de afstandsbediening van je televisie (mits je deze aansluit via hdmi arc). Via de app koppel je ook meerdere Sonos speakers aan de Beam voor een surround opstelling of een multiroom systeem.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: bediening

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: via display of Google Home

De Citation MultiBeam 700 bedien je via het display op de bovenkant van de soundbar, de Google Home app of de meegeleverde afstandsbediening. Als je de soundbar via hdmi arc aansluit, bedien je de soundbar met de afstandsbediening van je tv. Via de Google Home app voeg je meerdere speakers toe in een groep. Zo maak je ook eenvoudig een multiroom opstelling of creëer een surround opstelling eenvoudig via het display.

Uitbreiding

Sonos Beam: uitbreiding

Sonos Beam: eenvoudige uitbreiding

Heb je al meerdere Sonos speakers thuis? Goed nieuws! Je koppelt alle Sonos luidsprekers met elkaar via de app. Zet bijvoorbeeld 2 Sonos One’s achter je luisterpositie voor een surround opstelling. Of zet een Play:5 in een andere kamer en luister naar een hoger volume of multiroom opstelling.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: uitbreiding

Harman Kardon Citation MultiBeam 700: makkelijk uit te breiden

Wil je een stereo set of home cinema creëren? Dan zit je goed met de Harman Kardon Citation MultiBeam 700. Voeg een subwoofer en 2 Citation Surround speakers of Citation Towers toe. Deze koppel je met elkaar via de Google Home app.

Conclusie

We hebben het hier over 2 compacte soundbars van goede kwaliteit. De Citation MultiBeam 700 is net wat groter en is erg eenvoudig te installeren. De Sonos Beam is wat compacter en neemt zo dus wat minder ruimte in beslag onder je televisie. Sonos heeft een eigen app waarmee je de Beam bedient en eventueel meer speakers toevoegt en aan elkaar koppelt. Bij Harman Kardon regel je dit via de Google Home app. Uit beide soundbars komt een krachtig en gedetailleerd geluid. De Sonos heeft iets meer bas, maar de Harman Kardon beschikt over een technologie waardoor het geluid van alle kanten lijkt te komen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.314 beoordelingen