The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Vergelijk het Sonos met het Bose multiroom systeem

Ben je op zoek naar een multiroom systeem waarbij je speakers in meerdere kamers met elkaar verbindt? Dan heb je tegenwoordig een ruime keuze. In dit artikel zet ik het Sonos systeem tegenover het Bose multiroom systeem om de keuze voor het beste systeem voor jou makkelijker te maken.

Belangrijkste verschillen tussen Sonos en Bose multiroom

Sonos Bose
Een aparte speaker voor kleine, middelgrote en grote kamers Ja Ja
Via een app het multiroom systeem bedienen Ja Ja
Een subwoofer en soundbar voor een krachtig home cinema geluid Ja Ja
De speaker spraakgestuurd via Google Assistent aansturen Ja Nee
Naar streamingdiensten of internet radio luisteren Ja Ja
Een speaker met een accu, zodat ik ook buiten naar muziek kan luisteren Nee Ja
Via Bluetooth muziek naar de speakers streamen Nee Ja
Het geluid van de speakers automatisch afstemmen op de akoestiek van de kamer Ja Nee

Sonos vs. Bose

Sonos multiroom systeem

Het Sonos multiroom systeem

Het Sonos wifi multiroom systeem beschikt over meerdere formaten speakers geschikt voor kleine, middelgrote en grote kamers. Elke speaker stem je af op de ruimte zodat het geluid optimaal weerkaatst. De speakers gebruik je afzonderlijk van elkaar of als multiroom systeem. Dit kan bestaan uit meerdere kleinere speakers of uitgebreid met een subwoofer en soundbar. Je bedient het systeem vanuit de Sonos app op je smartphone of spraakgestuurd via Google Assistent. Heb je een zwak wifi signaal dan heeft Sonos de Boost om een eigen netwerk te maken.

Bose multiroom systeem

Het Bose multiroom systeem

Het Bose mutliroom systeem beschikt net als het Sonos systeem over verschillende maten speakers. De speakers zijn afhankelijk van elkaar te gebruiken of als multiroom systeem. Ook Bose heeft een uitbreiding met een subwoofer en een soundbar als optie. Let wel op dat niet alle Bose speakers te koppelen zijn. Bose beschikt naast wifi ook over de optie om via Bluetooth muziek te streamen vanaf je smartphone of tablet. Zo speel je ook in de tuin of bij een slechte wifi verbinding je favoriete muziek af via de speakers.

Conclusie

Wil je een krachtig wifi signaal bij jouw geluidssysteem en de speakers ook kunnen bedienen via Google Assistent? Dan is het Sonos multiroom systeem het systeem voor jou. Wil je het systeem ook buiten kunnen gebruiken en bedienen vanaf Bluetooth? Dan is het Bose multiroom systeem het systeem voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen