The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Vergelijk de Fitbit Inspire 2 met de Fitbit Inspire HR

Na anderhalf jaar komt Fitbit met de opvolger van de Fitbit Inspire HR: de Fitbit Inspire 2. De Inspire 2 heeft geen fysieke knop meer en is een stuk lichter dan zijn voorganger. Je krijgt bovendien een jaar lang gratis Fitbit Premium bij het nieuwe model. We vertellen je in dit artikel meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de 2 modellen.

Fitbit Inspire 2

1 jaar gratis Fitbit Premium
Meet hartslag | Gps via smartphone | Toont smartphone meldingen
86,99
op voorraad
  • Je hebt meer inzicht in je gezondheid en verbetert deze met 1 jaar gratis Fitbit Premium.
  • De tracker meet hartslagzones in de app, wat je helpt je conditie te verbeteren.
  • Je ontvangt meldingen van je smartphone en mist dus geen bericht of oproep meer.
  • De Fitbit Inspire 2 ontvangt gps via je smartphone, dus je neemt je telefoon mee om routes bij te houden.
  • Fitbit is niet compatibel met alle Huawei smartphones.

Fitbit Inspire HR

  • Met de geïntegreerde hartslagsensor meet je je hartslag eenvoudig via je pols.
  • De tracker toont notificaties en berichten van je smartphone op het display.
  • Je gebruikt de activity tracker ook tijdens het zwemmen, want hij is waterdicht.
  • De activity tracker beschikt niet over een ingebouwde GPS sensor die je afstand, snelheid en route meet.
  • Fitbit is niet compatibel met alle Huawei smartphones.

Vergelijking Fitbit Inspire 2 en Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire 2 Fitbit Inspire HR
Fysieke knop Nee Ja
Fitbit Premium 1 jaar gratis Nee
Batterijduur Tot 10 dagen Tot 5 dagen
Gps Gps via smartphone Nee
Type hartslagmeting Optische hartslagmeting Optische hartslagmeting

Uiterlijk

Fitbit Inspire 2 kleuren geen fysieke knop

Fitbit Inspire 2: geen fysieke knop

Er zijn wat kleine dingen veranderd aan het uiterlijk van de Fitbit Inspire. De fysieke knop aan de zijkant is verdwenen. Het OLED scherm van de Inspire 2 is bedekt met Gorilla glas, een krasbestendig type glas. De horlogekast van de Inspire 2 is een stuk lichter dan die van de Inspire HR. Waar de HR versie 16,3 gram weegt, weegt zijn opvolger slechts 8,5 gram. Het horloge is dus minder zwaar om je pols. De Inspire 2 is beschikbaar in wit, roze en zwart.

Fitbit Inspire HR kleuren fysieke knop

Fitbit Inspire HR: fysieke knop

De Fitbit Inspire HR heeft nog wel een fysieke knop aan de zijkant van de horlogekast. Daarmee navigeer je door diverse schermen van de Inspire HR. De Fitbit Inspire HR heeft ook een OLED scherm, maar dat scherm is afgeschermd met kunststof in plaats van glas. Kunststof is krasgevoeliger dan het Gorilla glas van de Inspire 2.

Fitbit Premium

Fitbit Inspire 2 Fitbit Premium 1 jaar gratis

Fitbit Inspire 2: 1 jaar gratis Fitbit Premium

Bij aankoop van een Fitbit Inspire 2 krijg je 1 jaar gratis toegang tot Fitbit Premium. De Fitbit dienst geeft je nog meer inzicht in jouw activiteiten en gezondheid. Je hebt toegang tot honderden workouts met videoinstructie. Op basis van jouw activiteiten worden er trainingsschema's opgesteld en krijg je tips om jouw gezondheid te verbeteren. Zo bereik je jouw fitnessdoelen nog sneller.

Fitbit Inspire HR toegang tot Coach

Fitbit Inspire HR: toegang tot Coach, upgraden naar Premium

Bij de Fitbit Inspire HR krijg je niet automatisch toegang tot Fitbit Premium. Je hebt wel toegang tot de Fitbit Coach app. De app biedt, al dan niet betaald, hulp tijdens het trainen. Zo bekijk je workout video's of volg je diverse sportprogramma's. Voor sommige workouts moet je Fitbit Coach Premium afsluiten voordat je ermee aan de slag gaat.

Batterij

Fitbit Inspire 2 tot 10 dagen batterijduur

Fitbit Inspire 2: tot 10 dagen batterijduur

Een verandering die je niet aan de buitenkant ziet, is de batterijduur van de nieuwe Inspire. Na 1 keer opladen gaat de Inspire 2 tot 10 dagen mee. Je hoeft de Fitbit Inspire 2 dus niet zo vaak af te doen om 'm op te laden.

Fitbit Inspire HR 5 dagen batterijduur

Fitbit Inspire HR: 5 dagen batterijduur

De batterijduur van de Fitbit Inspire HR ligt iets lager. Na 5 dagen moet je de Inspire HR vaak alweer opladen.

Connectiviteit

Fitbit Inspire 2 gps via smartphone, oproepen accepteren

Fitbit Inspire 2: gps via smartphone, oproepen accepteren

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Inspire 2 wel de mogelijkheid om gps bij te houden. Daarvoor heeft de activity tracker wel je smartphone nodig. Neem je telefoon dus mee als je gaat wandelen en niet wil verdwalen of je route wil bijhouden in de Fitbit app. Daarnaast kun je met de Inspire 2 wel inkomende oproepen accepteren of weigeren.

Fitbit Inspire HR geen gps sensor

Fitbit Inspire HR: geen gps sensor

De Fitbit Inspire HR heeft geen mogelijkheid om via gps je locatie bij te houden. Met een HR model om je pols heb je dus altijd je smartphone nodig om je hardlooproutes bij te houden. Het is op de Fitbit Inspire HR niet mogelijk om inkomende oproepen aan te nemen.

Sportfuncties

Fitbit Inspire 2 VO2 max meting, meldingen bij te hoge hartslag

Fitbit Inspire 2: VO2 max meting, meldingen bij te hoge hartslag

De Inspire 2 van Fitbit heeft enkele nieuwe sportfuncties. Zo houdt deze tracker nu ook je gelopen trappen bij en kun je de sportprofielen op de activity tracker aanpassen. Bovendien maak je met de Fitbit Inspire 2 een VO2 max meting. Met die test krijg je inzicht in je conditie. Hij meet het vermogen van je lichaam om zuurstof op te nemen. Sport je te fanatiek, dan geeft de Inspire 2 je een melding als je een hartslagzone overschrijdt.

Fitbit Inspire HR goede basis

Fitbit Inspire HR: goede basis

De Fitbit Inspire HR was vernieuwend toen het model uitkwam, want het had een hartslagmeter. Dat had de originele Inspire niet. Nu heeft de Inspire 2 die hartslagmeter ook, dus je houdt je hartslag vanaf je pols in de gaten. De Fitbit Inspire HR is nog steeds een goede basis activity tracker om jouw dagelijkse activiteiten bij te houden.

Eerste indruk Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2 is door onze vlogger Martijn uitgebreid getest. Hij vertelt je in deze video alles over de tracker van Fitbit. Bekijk zijn eerste indruk.

Conclusie

Hoewel het ontwerp van de Fitbit Inspire 2 niet enorm vernieuwend is, gaan er achter dat Gorilla glas wel de nodige veranderingen schuil. Zo is het met de Inspire 2 wél mogelijk om gps signalen via je smartphone bij te houden. Dat kan niet met de Inspire HR. Met 1 jaar gratis Fitbit Premium haal je nog meer uit je workouts en dagelijkse activiteiten. Wil jij je gezondheid verbeteren en actief aan de slag? Dan raden we de Inspire 2 aan. Is stappen tellen voor jou genoeg, dan past de Inspire HR bij je.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen