The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Vergelijking: JBL Flip 4 vs. JBL Charge 4

De JBL Flip 4 en de JBL Charge 4 zijn twee speakers die veel op elkaar lijken. Op het eerste gezicht maakt dit het lastig kiezen tussen de 2 speakers. Toch verschillen deze Bluetooth speakers qua specificaties wel van elkaar. In dit artikel vergelijk ik de speakers met elkaar en lees je mijn bevindingen.

JBL Flip 4

 • 12 uur accuduur
 • Gemiddeld volume volgens de klant
 • Compact, waterdicht
89,99
op voorraad
 • De speaker heeft een accuduur van 12 uur.
 • Het waterdichte ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Verbind met de JBL Connect app meerdere speakers met elkaar en luister naar een krachtiger geluid.
 • Je kunt je smartphone niet via NFC met de speaker verbinden.

JBL Charge 4

 • Via Bluetooth koppel je 3 smartphones tegelijk aan de speaker.
 • De speaker heeft een accuduur van 20 uur.
 • Het stof- en waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Je kunt je smartphone niet via NFC met de speaker verbinden.

Samengevat

JBL Flip 4 JBL Charge 4
Ik wil dat de batterij meer dan 15 uur meegaat. Nee Ja
Ik wil een krachtig basgeluid Ja Ja
Ik wil een volledig waterdichte speaker Ja Ja
Ik wil bellen via de speaker Ja Ja
Ik wil meerdere speakers met elkaar koppelen voor een stereogeluid Ja Ja
Ik wil mijn smartphone kunnen opladen via de speaker Nee Ja

Het geluid

JBL Flip 4: sterke bass

Het geluid van de Flip 4 speaker is duidelijk verstaanbaar en het volume heeft een hoog bereik. Daarin is de sterke bas goed hoorbaar. Neem hem mee naar buiten of gebruik hem in je slaap- of woonkamer.

JBL Charge 4: krachtige bass

De Charge 4 is een slag groter dan de Flip 4 speaker. Hiermee is de bas van de Charge ook net iets krachtiger dan bij de Flip. Gebruik de speaker buiten of in grote kamers.

Ontwerp

JBL Flip 4: draag hem mee

Hoewel de Flip 4 en de Charge 4 hetzelfde ogen qua uiterlijk, is de Flip 4 toch echt een maat kleiner. Hierdoor neem je de Flip 4 mee in je tas of gewoon in je hand. De Flip 4 heeft een water- en stofbestendige behuizing. Je dompelt hem met een gerust hart 30 minuten tot 1 meter diepte onder water. De batterij van de Flip 4 gaat 12 uur mee.

JBL Charge 4: stop hem in je tas

De JBL Charge 4 is met een breedte van 22 centimeter een middelgrote speaker. Je neemt de speaker mee in een tas. Ook de Charge 4 heeft een water- en stofafstotende behuizing. Een beetje regen, modder of nat gras kan de speaker wel hebben. De Charge 3 kun je tot 1 meter diepte onderdompelen voor 30 minuten. De batterij van de Charge 4 gaat 20 uur mee.

Bediening

JBL Flip 4

De JBL Flip 4 bedien je eenvoudig met de knoppen op de behuizing. Verbind met Bluetooth, neem telefoongesprekken aan, bepaal het volume en wissel van nummer. Beschik je over Siri of Google Now? Via 1 druk op de knop activeer je deze functie en stuur je de speaker spraakgestuurd aan. Met de Flip 4 verbind je ook meerdere JBL speakers met elkaar via JBL Connect+ voor een hoger volume.

JBL Charge 4

De JBL Charge 4 speaker bedien je ook via knoppen op de behuizing. Naast de standaard bediening neem je ook telefoongesprekken aan. Dankzij ruisonderdrukking blijven je gesprekken helder. Net zoals de Flip 4 is het mogelijk om de Charge spraakgestuurd te bedienen. Hiervoor moet je over Siri of Google Now beschikken. Verbind meerdere JBL speakers met elkaar via Connect+.

Conclusie

Een dagje uit of een weekendje weg. De Flip 4 en Charge 4 zijn geschikte speakers voor een dagje uit of een weekendje weg. Ook voor een feestje zijn beide speakers geschikt. De Flip 4 is nog vrij compact waardoor je hem eenvoudig meeneemt. De Charge 4 heeft een krachtiger basgeluid wat hem geschikt maakt voor een groter feestje. Daarnaast heeft de Charge 4 ook een lange accuduur; je neemt hem hierdoor zonder zorgen een heel weekend mee op pad.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 26.060 beoordelingen