The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Vergelijking: QNAP TS-s53Be-2G, TS-228A & TS-231P2

In je zoektocht naar een NAS is het belangrijk de beste voor jou te kiezen. Je wil dat de NAS in staat is te doen wat jij van het apparaat verwacht. In dit artikel vergelijken we 3 QNAP nassen, namelijk de QNAP TS-s53Be-2G, QNAP TS-228A en de QNAP TS-231P2. Het verschil zit hem vooral in opslag en de mogelijkheden.

QNAP TS-228A

Ruimte voor 2 harde schijven | 1GB RAM + Quad core CPU | FHD streaming
159,-
niet meer leverbaar
 • Dankzij de quad core processor kan de NAS meerdere taken aan zoals video’s streamen en back-ups maken.
 • De NAS heeft ruimte voor 2 interne harde schijven om je bestanden dubbelveilig op te slaan.
 • Met 1 GB werkgeheugen is de NAS niet geschikt voor zware taken, zoals 4K video’s streamen.
 • De NAS heeft geen hdmi poort om hem direct op je tv of monitor aan te sluiten.

QNAP TS-231P2

Ruimte voor 2 harde schijven | 1GB RAM + Quad core CPU | 3 usb 3.0 poorten
219,-
niet meer leverbaar
 • Dankzij link aggregatie combineer je netwerkkabels voor een hogere doorvoersnelheid.
 • Dankzij de quad core processor kan de NAS zwaardere taken aan dan een dual core processor.
 • Maak gemakkelijk back-ups met één druk op de Instant back-up knop.
 • Met 1 GB werkgeheugen is de NAS niet geschikt voor zware taken, zoals 4K video’s streamen.
 • De NAS heeft geen HDMI poort om hem direct op je tv of monitor aan te sluiten.

QNAP TS-s53Be-2G

Ruimte voor 2 harde schijven | 4GB RAM + Dual core CPU | 4K streaming, Plex en virtualisatie
419,-
niet meer leverbaar
 • Deze NAS heeft een M2 slot beschikbaar voor bijvoorbeeld een M2 SSD, om zo nog sneller data te verwerken.
 • De NAS heeft 2 hdmi poorten om hem direct aan te sluiten op je tv of monitor.
 • Via Plex bekijk je op je smartphone, tablet, pc of smart tv alle films van je NAS.
 • De NAS heeft slechts ruimte voor 2 schijven, waar andere modellen ruimte hebben voor 4 schijven in deze prijsklasse.

Vergelijking

QNAP TS-228A QNAP TS-231P QNAP TS-253Be-2G
Aantal slots voor harde schijven 2 2 2
Aantal hdmi poorten Geen Geen 2
Aantal ethernetpoorten 1 2 2
Aantal usb poorten 2 3 5
M2 uitbreidingsslot aanwezig? Nee Nee Ja, 1 slot
RAM geheugen uitbreidbaar? Nee Ja, tot 8 GB Ja, tot 8 GB

Hardware

Vooraanzicht TS-228A

QNAP TS-228A

De QNAP TS-228A is uitgerust met een RealTek quad core processor. Dit maakt deze NAS geschikt voor het maken van een backup op een hoger tempo dan met een dual core processor. Wel is de kloksnelheid maximaal 1.4 GHz. Het RAM geheugen bedraagt 1 GB, wat voldoende is voor huis-tuin-en-keukengebruik, maar wil je zwaardere taken laten uitvoeren door de NAS, dan heb je meer werkgeheugen nodig. Upgraden van je werkgeheugen is niet mogelijk bij deze NAS.

Vooraanzicht TS-231P

QNAP TS-231P

De QNAP TS-231P heeft net als de andere 3 modellen een quad core processor van ARM. De kloksnelheid is hoger dan die van de TS-228A, namelijk 1.5 GHz. Bovendien heb je bij dit model de optie om het RAM geheugen uit te breiden. Deze NAS heeft standaard 1 GB aan werkgeheugen, maar met een andere module upgrade je dit tot 8 GB. Hiermee maak je de NAS meer geschikt om meerdere taken mee uit te voeren op hetzelfde moment.

Vooraanzicht TS-253Be

QNAP TS-253Be-2G

Als krachtigste model heeft de QNAP TS-253Be-2G een 1.5 Ghz Intel quad core processor met turbo snelheid tot 2.3 GHz. Dit maakt dit model meer geschikt voor de zwaardere taken zoals het streamen van een 4K video. Daarnaast heeft dit model maar liefst 2 RAM sloten, waardoor je 2 modules in dit apparaat stopt en het werkgeheugen zo tot 8 GB uitbreidt. Met 2 modules verdeel je ook de hoeveelheid werk, waardoor de NAS sneller werkt.

Verbindingen

Achterkant van de TS-228A

QNAP TS-228A

Wat aansluitingen betreft heeft de TS-228A 2 usb poorten en een ethernetpoort. Niet meer dan de noodzakelijke poorten dus. Gebruik de usb poorten om externe opslag aan te sluiten op de NAS en via de ethernetaansluiting heb je altijd een snelle en stabiele toegang tot het internet. Wel maak je geen gebruik van LACP Link om de internetsnelheid te verdubbelen zoals bij de andere 2 in deze vergelijking. Voor LACP heb je namelijk 2 ethernetpoorten nodig.

Achterkant van de TS-231P

QNAP TS-231P

Het grote verschil tussen de TS-231P en de TS-228A is dat deze NAS 2 ethernetpoorten heeft. Hierdoor maak je dus gebruik van de LACP Link mogelijkheid, die ervoor zorgt dat je internetsnelheid nog sneller is. Wil je dus sneller je favoriete serie downloaden, dan is een NAS met 2 ethernetpoorten aan te raden. Verder is er één extra usb poort aanwezig op deze NAS voor externe opslag.

Achterkant van de TS-253Be

QNAP TS-253Be-2G

Net als de TS-231P heeft de TS-253Be-2G 2 ethernet aansluitingen voor LACP Link. Het bijzondere is dat de NAS 2 hdmi poorten heeft. Zo sluit je de NAS direct aan op een beeldscherm, iets wat niet mogelijk is bij de andere 2 modellen. De NAS misstaat op die manier niet in een huiskamer. Ook is er een M2 slot aanwezig op deze NAS voor bijvoorbeeld een SSD, die tot wel 10 keer sneller data verwerkt dan een normale harde schijf.

Gebruikssituaties

De QNAP TS-228A

QNAP TS-228A

De TS-228A is het instapmodel van de 3 en heeft iets minder functionaliteiten dan de rest. Deze NAS is bedoeld om backups mee te maken of fotoalbums te bewaren. Of download automatisch afleveringen van series, al gaat dit wel langzamer dan bij de andere 2 modellen. Je krijgt ook 4 licenties voor IP camera’s bij deze NAS, waardoor hij ook geschikt is om opnames te bewaren van je camera’s.

De QNAP TS-231P

QNAP TS-231P

Met de 2 ethernetpoorten en LACP Link verdubbel je de internetsnelheid om nog sneller bestanden te openen. Hierdoor stream je ook bijvoorbeeld full hd films via DLNA op deze NAS. DLNA is een techniek die media naar onder andere je smart tv, smartphone en andere apparaten streamt. Als je dus vooral snel series wil downloaden en streamen, is de TS-231P de NAS voor jou. Ook als je meer behoefte hebt aan externe opslag is dit een betere keuze.

De QNAP TS-253Be-2G

QNAP TS-253Be-2G

De TS-253Be-2G gebruik je vooral voor het streamen van films via DLNA of Plex. Dit doe je zelfs in 4K. De andere 2 modellen hebben deze optie namelijk niet, dus de grote filmliefhebber kiest deze NAS. De upgrademogelijkheden zorgen er ook voor dat deze NAS sneller is dan de andere 2 en geschikt is voor zwaardere taken. Voor zij die de meeste opties willen voor hun NAS is de TS-253Be-2G het meest geschikt.

Conclusie

Welk model het beste bij jou past, hangt af van je gebruikssituatie. Wil je data opslaan, backups maken of opnames van bewaren op je NAS, dan is de TS-228A voor jou voldoende. Wil je sneller internet via LACP Link en wil je bijvoorbeeld je werkgeheugen uitbreiden, kies dan de TS-231P. En ben jij fervent film- of serie liefhebber en kijk je het liefste in 4K, plus wil je gebruik maken van bijvoorbeeld een M2 SSD, kies dan de TS-253Be-2G.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.867 beoordelingen