The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Vergelijking van LG XBOOM GO PL2, PL5, PL7

LG bracht onlangs nieuwe, draadloze bluetooth speakers op de markt: de XBOOM GO PL serie. Momenteel bestaat deze uit de PL2, PL5 en PL7 met elk zijn eigen eigenschappen. De een is bijvoorbeeld klein en compact waar de ander zwaarder en groter is, met elk zijn eigen volume en vermogen. Wij hebben de verschillen en overeenkomsten op een rijtje gezet.

LG XBOOM GO PL2

10 uur batterijduur | Compact (10 - 20 cm) | Handsfree bellen
59,-
tijdelijk uitverkocht
 • Dankzij het compacte formaat neem je de speaker gemakkelijk met je mee.
 • Het waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Bel handsfree via de ingebouwde microfoon.
 • Het is niet mogelijk om deze speaker met een andere LG speaker te verbinden voor een hoger volume.

LG XBOOM GO PL5

EK-deal
15 uur batterijduur | Middelgroot (20 - 25 cm) | Led verlichting
89,-
tijdelijk uitverkocht
 • Het waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Met de speaker creëer je een lichtshow in je kamer.
 • Bel handsfree via de ingebouwde microfoon.
 • De speaker is niet volledig waterdicht, maar waterbestendig.

LG XBOOM GO PL7

24 uur batterijduur | Groot (25+ cm) | Led verlichting
119,99
tijdelijk uitverkocht
 • Het waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.
 • Met de speaker creëer je een lichtshow in je kamer.
 • Je laadt een smartphone op via de usb uitgang van de speaker.
 • De speaker is niet volledig waterdicht, maar waterbestendig.

Vergelijking LG XBOOM GO PL2, PL5, PL7

PL2 PL5 PL7
Ingebouwde lichteffecten Nee Ja Ja
Batterijduur 10 uur 18 uur 24 uur
Waterdicht IPX5, spatwaterdicht IPX5, spatwaterdicht IPX5, spatwaterdicht
Vermogen 5 watt 20 watt 30 watt
Eigen app Ja Ja Ja

Geluidskwaliteit en vermogen

PL2: geluidskwaliteit

PL2: klein maar fijn

Het compacte formaat maakt de PL2 eenvoudig om mee te nemen, maar je levert er wel wat voor in qua geluidskwaliteit en vermogen. De speaker is op maximaal volume niet heel erg luid maar voldoet voor een dagje in het park of wanneer je in huis graag naar muziek luistert. Wanneer je grotere ruimtes wilt vullen met je favoriete nummers, raden we aan om voor een groter model te kiezen.

PL5: geluidskwaliteit

PL5: middenformaat met hoog volume

De PL5 is de middelste speaker in deze serie, al neigt deze meer richting de PL7 qua geluidskwaliteit en vermogen. Hiermee vul je een middelgrote kamer met een hoog volume en krachtige bassen. Wanneer je graag het krachtigste geluid uit je speaker wilt halen, raden we de PL7 aan. Als je liever een speaker kiest die je gemakkelijk met je meeneemt, ga dan voor de PL2.

PL7: geluidskwaliteit

PL7: krachtige bas en hoog volume

De PL7 is het grootste en daarmee ook het krachtigste model van de serie. Het volume is hoog genoeg om een grote kamer te vullen. Al zouden we niet aanraden om de speaker op het maximale volume te gebruiken: de muziek kan dan lichtelijk vervormen. De bassen zijn krachtig en komen goed naar voren. Ben je niet op zoek naar een krachtpatser maar naar enkel een goede geluidskwaliteit? Kies dan voor de PL5.

Batterijduur

PL2: batterijduur

PL2: 10 uur luisterplezier

Met een accuduur van 10 uur gaat de PL2 ongeveer een hele dag mee. Wanneer je terugkomt na een dag op het strand of in het park, sluit je de speaker aan op netstroom om hem zo weer volledig op te laden. Bij deze indicatie gaan we uit van een volume van gemiddeld 50%.

PL5: batterijduur

PL5: 18 uur genieten van je favoriete nummers

Met de accuduur van 18 uur hoef je de PL5 niet elke dag op te laden, wanneer je hem de hele dag gebruikt. De accu gaat lang genoeg mee om 2 dagen muziek te luisteren, bijvoorbeeld tijdens een stranddag of een roadtrip. Dit is gemeten bij een gemiddelde van 50% volume.

PL7: batterijduur

PL7: niet snel zonder muziek dankzij 24 uur accuduur

Je hoeft niet bang te zijn dat je met de PL7 snel zonder muziek zit. Wanneer je de speaker gebruikt met een gemiddeld volume van 50%, gaat deze namelijk tot 24 uur mee. Handig, voor wanneer je meerdere dagen op pad gaat, of gewoon geen zin hebt om de speaker elke dag op te laden.

Ingebouwde lichteffecten en app

PL2: app

PL2: bedien de speaker via de app

In vergelijking tot zijn 2 grote broers, beschikt de PL2 niet over lichtringen aan de zijkant, al doet het design misschien anders vermoeden. Wel bedien je de PL2 gemakkelijk draadloos via de app. Zet de speaker aan, kies het volgende nummer of selecteer ‘Sound boost’. Deze functie geeft net wat extra kracht aan het geluid.

PL5 en PL7: app en lichteffecten

PL5 en PL7: creëer een feestje met draadloze bediening

De PL5 en PL7 beschikken beide over lichtringen rondom de basradiatoren. Wanneer de muziek op staat, luister je er niet alleen naar, je ziet het ook. Een leuk extraatje van de XBOOM GO app is dat je naast de standaard bediening, ook de lichteffecten aanpast zoals jij wilt. Kies voor oceaan- of boskleuren, of kies zelf de volgorde waarin de kleuren voorbijkomen. Ook deze 2 speakers beschikken over ‘Sound boost’ voor dat extra beetje kracht.

Speakers aan elkaar koppelen

PL2: stereopaar

PL2: creëer een stereopaar

Met de PL2 koppel je tot 2 speakers aan elkaar via de koppelknop. Dit kleine knopje vind je achter het klepje aan de zijkant. Wanneer de 2 aan elkaar gekoppeld zijn, geniet je van een harder volume of een stereopaar. Dit is handig wanneer je in het park of op het strand bent.

PL5 en PL7: speakers koppelen

PL5 en PL7: koppel tot 100 speakers aan elkaar

Met de PL5 en PL7 koppel je tot 100 speakers aan elkaar via de Wireless Party Link. Dit gaat op dezelfde manier als bij de PL2, achter het klepje vind je een koppelknop. Wanneer je meerdere speaker met elkaar hebt verbonden, zie je deze ook terug in de XBOOM GO app.

Conclusie

De 3 XBOOM GO speakers van LG zijn stuk voor stuk handige en stevige bluetooth speakers waarmee je overal een feestje bouwt Wanneer je gebruiksgemak en een laag gewicht belangrijk vindt, maar minder waarde hecht aan geluidskwaliteit of volume, kies dan voor de PL2. Geniet je liever van een hoog volume en krachtige bas en vind je het niet erg dat de speaker wat groter en zwaarder is? Kies dan voor de PL7. Voor de gouden tussenweg kies je voor de PL5.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen