The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

De verschillen tussen de Canon i-Sensys printers

Canon i-Sensys printers zijn allemaal laser printers, maar zijn verder erg verschillend. Deze printers staan voornamelijk op kantoor, zodat ze jou van alle zakelijke prints voorzien. Naast de functies en afdruksnelheid zijn er nog meer verschillen tussen de i-Sensys MF en LBP. Wij leggen op deze pagina uit welke dat zijn, zodat jij de juiste printer kiest.

Vergelijking Canon i-Sensys MF en LBP

i-Sensys MF i-Sensys LBP
Functies All-in-one Alléén printen
Aantal dpi 600 x 600 1.200 x 1.200
Afdruksnelheid Goed Beter
Inktverbruik Zuinig Zuiniger
Grootte Groter Groot

Functies

Canon i-Sensys MF all-in-one

Canon i-Sensys MF: all-in-one

De MF printers bieden veel functies. Naast het printen, scan en kopieer je ook documenten. Daarnaast bieden sommige MF modellen ook een faxfunctie aan. Het zijn veelzijdige printers waar je op kantoor veel kanten mee op kunt. Even een document scannen voor je collega of een aantal kopieën maken voor je team, het kan allemaal. MF: de all-in-one printer die elke printtaak uitvoert.

Canon i-Sensys LBP alleen printen

Canon i-Sensys LBP: alleen printen

De LBP modellen uit de i-Sensys reeks hebben maar 1 duidelijke functie en dat is printen. Dit betekent niet zozeer dat de printer minder goed is, want niet iedereen heeft meer functies nodig. De LBP modellen zijn efficiënt, omdat ze ook alleen maar printopdrachten uitvoeren. Hierdoor komt er ook niks anders tussendoor en blijf je doorgaan met printen. LBP: wanneer printen voor jou hoofdzakelijk is.

Aantal dpi

Canon i-Sensys MF minder dpi

Canon i-Sensys MF: 600 x 600 dpi

Het standaard aantal dpi van de MF printers is 600 x 600. Dit is een goede standaard en is voor normale prints ook goed. Deze i-Sensys modellen zijn vooral scherp voor het printen van tekstuele rapporten en illustraties zonder veel details. Bij foto’s met een hoge resolutie zie je wel een verlies in de scherpte en details.

Canon i-Sensys LBP meer dpi

Canon i-Sensys LBP: 1.200 x 1.200 dpi

Bij LBP modellen kan het aantal dpi stijgen naar 1.200 x 1.200. Vergis je niet: dit aantal geldt voor een aantal modellen. Er zijn ook LBP printers met een dpi van 600 x 600. Het hogere aantal dpi wijst erop dat foto’s en andere gedetailleerde illustraties nog scherper uit de printer komen. Dit is een voordeel wanneer je veel documenten met details print op kantoor.

Afdruksnelheid

Canon i-Sensys MF goed snelheid

Canon i-Sensys MF: goed

De afdruksnelheid van de MF modellen is goed. Je geeft de opdracht en binnen een minuut gaan er genoeg pagina’s door de printer, waardoor je de volgende collega snel zijn printtaak uitvoert. Wat wel meetelt, is dat de andere printtaken de snelheid van het printen zelf verminderen. Daarnaast betaal je in verhouding meer voor een MF printer met een hoge afdruksnelheid dan bij de LBP reeks.

Canon i-Sensys LBP betere snelheid

Canon i-Sensys LBP: beter

Als je een printer op kantoor hebt die alleen maar print, dan wil je dat dit ook snel en goed gebeurt. De LBP printers hebben de afdruksnelheid goed op orde. Zeker in verhouding met de prijs die je betaalt in vergelijking met de MF modellen. Printen met een snelheid van 27 pagina’s per minuut is geen uitzondering. Let er wel op dat deze snelheid voor elk model anders is.

Conclusie

Met de 2 printertypes kan je ook 2 kanten op: kiezen voor veel functies of juist voor meer snelheid, meer dpi en een hogere afdruksnelheid. Uiteindelijk hangt het af van de manier waarop jij de printer gebruikt. Wil je alleen documenten printen, ga dan voor de LBP printer. Als je op kantoor ook veel scant en kopieert, dan raden wij de MF printers aan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen