The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Wat zijn de verschillen tussen de HP OfficeJet en OfficeJet Pro?

HP OfficeJet en OfficeJet Pro printers zijn gemaakt voor op kantoor, maar er zijn wel een paar belangrijke verschillen tussen de twee lijnen. Ik zet ze voor je op een rijtje, zodat je precies weet welke lijn voor jou het meest geschikt is.

De verschillen

HP OfficeJet

OfficeJet printers zijn gemaakt voor licht gebruik op kantoor, of bijvoorbeeld voor mensen met een eigen bedrijf aan huis. Ze zijn wat compacter dan OfficeJet Pro printers, waardoor je ze makkelijker kwijt kunt in een kleine kantoorruimte. OfficeJet's zijn gemaakt voor gebruik door maximaal 2 a 3 personen. De in- en uitvoercapaciteit is niet zo groot, waardoor je geen heel grote printopdrachten kan uitvoeren zonder tussendoor het papier uit de uitvoerlade te halen.

  • Compacte modellen
  • Geschikt voor Instant Ink
  • Geschikt voor gebruik door 2 a 3 personen

HP OfficeJet Pro

De naam zegt het eigenlijk al: de OfficeJet Pro printers zijn gemaakt voor professioneel gebruik. Deze printers drukken sneller af en kunnen meer gebruikers aan binnen een groter netwerk. Zo is de uitvoercapaciteit hoger dan bij de normale OfficeJet's, waardoor meer mensen tegelijk kunnen printen. OfficeJet Pro printers zijn makkelijk te installeren maar bieden veel configuratiemogelijkheden voor beheerders. OfficeJet Pro printers hebben daarnaast een hogere afdrukkwaliteit en afdrukken op verschillende soorten (foto)papier is geen probleem. Fijn als je bijvoorbeeld een proefdruk wilt maken van je marketinguitingen.

  • Geschikt voor professioneel gebruik door meerdere gebruikers
  • Veel configuratiemogelijkheden
  • Sneller afdrukken, ook bij grote dubbelzijdige opdrachten
  • Geschikt voor Instant Ink

OfficeJet in het algemeen

Voor alle printers uit beide HP OfficeJet-lijnen geldt dat je een betrouwbare printer aanschaft die zuinig print. Een groot voordeel is daarnaast dat verschillende modellen geschikt zijn voor HP Instant Ink. Daarmee betaal je een vast bedrag per maand waarvoor je een bepaald aantal pagina's kunt printen. Is de inkt bijna op, dan bestelt je printer zelf nieuwe inkt die gratis bij je op kantoor wordt bezorgd. Je betaalt dus alleen een vast bedrag per pagina en je komt nooit zonder inkt te zitten. Ideaal voor op de zaak dus.

Artikel van:
Tim Printerspecialist

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.091 beoordelingen