The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rowan

Wat is het verschil tussen een koolborstel- en een koolborstelloze wasmachine?

Als je een wasmachine wilt die duurzaam is en zo min mogelijk geluid maakt, let je op het type motor. Je hebt keuze uit wasmachines met een koolborstelmotor en een koolborstelloze motor. Het meest duurzaam is een koolborstelloze wasmachine. Je hebt hierbij ook nog de keuze voor koolborstelloos met Direct Drive. Deze modellen zijn extra stil. Je leest hier wat de verschillen zijn en wat jij hiervan merkt.

Vergelijk de motoren

Koolborstelmotor Koolborstelloze motor Koolborstelloze motor met Direct Drive
Stil Nee Ja Ja (extra)
Energiezuinig Nee Ja Ja (extra)
Duurzaam Nee Ja Ja (extra)

Koolborstelloze motor: energiezuiniger en stiller

Wil je een wasmachine die stil en energiezuinig is en gemiddeld langer meegaat? Neem dan een wasautomaat met een koolborstelloze motor. Hierbij zijn er geen koolborstels aanwezig, waardoor de wasmachine minder snel slijt en minder lawaai maakt.

Wat zijn de verschillen?

Wasmachine met koolborstelmotor

Koolborstels: meer lawaai en slijtage

Bij een koolborstelmotor zitten er koolborstels rond de motor. Deze brengen elektriciteit over en zorgen ervoor dat de trommel draait. Een wasmachine met koolborstels maakt meer lawaai, verbruikt meer energie en slijt sneller. Dit komt doordat de koolborstels het motoranker raken, in tegenstelling tot een koolborstelloze wasmachine. Modellen met koolborstels zie je tegenwoordig steeds minder. Wel zijn ze goedkoper.

Koolborstelloze wasmachine

Koolborstelloos: stiller en minder slijtage

Wil je een wasmachine die minder geluid maakt, energiezuinig is en minder snel slijt? Neem dan een wasautomaat met een koolborstelloze motor. Hierbij zijn er geen koolborstels aanwezig, waardoor er minder wrijving en lawaai is. Handig wanneer je de wasmachine in de buurt van je slaapkamer zet. Hoewel de wasmachine geen koolborstels heeft, is er nog wel een aandrijfriem aanwezig. Deze kan op lange termijn slijten.

Direct Drive wasmachine

Koolborstelloos met directe aandrijving: stilst en minste slijtage

Een direct aangedreven motor is een koolborstelloze motor zonder aandrijfriem. Je vindt deze motor bij Direct Drive wasmachines van LG en Direct Motion modellen van Haier. Dit type motor gaat het langst mee, omdat de motor met een magnetisch veld werkt. Doordat er geen extra onderdelen aanwezig zijn, heb je het minst last van wrijving rond de motor. Wasmachines met directe aandrijving zijn daarom het stilst.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.210 beoordelingen