The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Welk type verwarming heb je

Voordat je een thermostaat kiest, moet je weten welk type verwarming je in huis hebt. Dat kan een cv-ketel, stadsverwarming of vloerverwarming zijn. Het is ook mogelijk om een combinatie van de bestaande opties te hebben, zoals een cv-ketel met vloerverwarming en radiatoren. Selecteer hieronder jouw verwarming en lees meer over welke thermostaat hierbij past.

1. Cv-ketel

Een cv-ketel verwarmt water dat met behulp van buizen terecht komt in een radiator of vloerverwarming. Een thermostaat stuurt deze cv-ketel aan. Naast de warmte regelt de cv-ketel ook het warme water.

2. Stadsverwarming

Stadsverwarming en blokverwarming wordt opgewekt met behulp van restwarmte van verschillende bronnen, zoals de industrie. Er is geen sprake van een cv-ketel, maar een directe verbinding met de centrale in de vorm van waterleidingen. Zo ontvangt een huishouden warm water en warmte.

3. Vloerverwarming

Vloerverwarming kan aangesloten zijn op een cv-ketel of stadsverwarming. Vaak combineert men vloerverwarming met radiatoren, voor bijvoorbeeld de 2e verdieping. Bij vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een pompsysteem voor de aanvoer van warmte onder de vloer. Daarnaast is een cv-ketel nodig voor warm water en aanvoer van warmte richting de radiatoren.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.866 beoordelingen