The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Waarom krijg je 2 energielabels bij je koelkast?

Sinds 1 maart 2021 hebben koelkasten een nieuw energielabel vanuit de Europese Unie. Deze loopt van A tot en met klasse G. Alle klassen boven de A, bijvoorbeeld A+++, vallen hierdoor weg. Bij de overgangsfase kan het zijn dat je het nieuwe label samen met het oude label krijgt. Je leest hier wat dit betekent.

Waarom een nieuw label?

Met een energielabel stimuleert de Europese Unie om zowel de fabrikanten als de klant energiezuinige keuzes te maken. Om het onderscheid duidelijker te maken, heeft de EU een nieuw energielabel geïntroduceerd met strengere eisen rondom het testproces. Sinds 1 maart 2021 hebben alle koelkasten dit label. Het is mogelijk dat je dit label samen met het oude label krijgt.

Wat verandert er?

Veranderingen

De energieklasse op het nieuwe label loopt nu vanaf G tot en met A. Je nieuwe koelkast zal veel lager op het nieuwe energielabel scoren dan het energielabel uit 2012. Dit heeft te maken met de strengere eisen aan het testproces. Hier houdt de EU nu rekening mee met het type apparaat, de werking, de kamertemperatuur, het aantal en de grootte van de compartimenten. Zo krijg jij uiteindelijk een nog beter beeld over de energiezuinigheid van de koelkast.

Vernieuwde opmaak

Vernieuwde opmaak

Het nieuwe energielabel heeft, naast een nieuw jasje, ook een QR code rechts bovenin. Zodra je deze scant, kom je in de database met technische specificaties van de Europese Unie terecht. Ook heeft het label nieuwe pictogrammen en lees je het geluidsniveau in klassen af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen